Το Μέγαρο Μαξίμου ανταποκρίθηκε σε επιστολή μαθητών από την Θάσο -Τους έστειλε υπολογιστές, προτζέκτορες, βιβλία
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ποταμιάς, στο απομακρυσμένο νησί της Θάσου

Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο που είναι χτισμένο πάνω στην πλαγιά του ψηλότερου όρους του νησιού και φιλοξενεί δεκάδες παιδιά που μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα.

Σε επιστολή της προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρο Λιβάνιο, η διευθύντρια του συλλόγου διδασκόντων, Γεωργία Κυριαζίδου, γνωστοποιούσε τις ελλείψεις σε επίπεδο εξοπλισμού και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η σχολική μονάδα ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση για την αντιμετώπισή τους όπου είναι εφικτό γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι πως αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Άμεσα το αίτημα για λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου που θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιπέδου παροχής γνώσεων περιήλθε στο γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, για τη διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης. «Το σχολείο είναι η μόνη μας ελπίδα μαζί με την ψυχή που βάζουν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και τοπική κοινωνία. Το αυριανά μέλη της κοινωνίας μας θα είναι τα παιδιά μας», σημείωνε η κυρία Κυριαζίδου, μεταξύ άλλων, στην πρόσκλησή της για βοήθεια στη σχολική μονάδα που υπηρετεί.

Έτσι, σε μικρό χρονικό διάστημα εστάλησαν στο νησί της Θάσου ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σταθεροί και φορητοί, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως πολυμηχάνημα - εκτυπωτή αλλά και προτζεκτόρες που συνοδεύοταν από αρκετά βιβλία που θα ενισχύσουν σημαντικά τη βιβλιοθήκη των παιδιών του σχολείου.

«Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς, επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας στην προσπάθεια του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λιβάνιου Θεόδωρου να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για την ευγενική χορηγία-δωρεά στο Σχολείο μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του σχολείου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας πως: «Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη βοήθειά σας, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου και στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών μας!».

«Σας διαβεβαιώνουμε, ότι η πολύτιμη προσφορά του τεχνολογικού αυτού εξοπλισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια που κάνουμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στους μαθητές μας, θα διευκολύνει σημαντικά το έργο της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας και θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία της μάθησης στο Σχολείο μας», καταλήγει η κυρία Κυριαζίδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαζωνακης
"Κεραυνοί" Μαζωνάκη μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα, υπήρξε άθλια μεθόδευση
Ο Γιώργος Μαζωνάκης «σπάει» τη σιωπή του μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να με καθιστά επικίνδυνο»
"Κεραυνοί" Μαζωνάκη μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα, υπήρξε άθλια μεθόδευση
ekav
Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος πατέρας τριών παιδιών σε τροχαίο με μηχανή
Η απώλεια ενός πατέρα τριών παιδιών υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι τα τροχαία δεν είναι «στατιστικές», αλλά ζωές που χάνονται ξαφνικά.
Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος πατέρας τριών παιδιών σε τροχαίο με μηχανή
καρελ
Αποζημίωση 10.500 ευρώ σε οικογένεια μαθητή για παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας στο σχολείο
Η αποκάλυψη της θρησκευτικής συνείδησης ως προϋπόθεση για απαλλαγή κρίθηκε παράνομη, με το σκεπτικό ότι οι γονείς και το ανήλικο παιδί υπέστησαν...
Αποζημίωση 10.500 ευρώ σε οικογένεια μαθητή για παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας στο σχολείο