Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - INTIME NEWS
Σε πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 6/4 καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

Στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία που θα πραγματοποιηθεί ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία και τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «η δύναμη βρίσκεται στη λαϊκή οργάνωση και πάλη» και καλούν τους πολίτες που παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή, να συμμετέχουν.

Η πανελλαδική - πανεργατική απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00.

«Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, το ΔΣ του συλλόγου προσυφογράφει το κάλεσμα και θα συμμετέχει στη σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 18:30, για την οργάνωση της απεργίας στις 6 Απριλίου.

Αναλυτικά:

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΠΟΡΤΙΓΚ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες, στη νεολαία, που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.

Σε όλους όσους λένε ''φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο'', ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή.

Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός δε δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους.
Σε όσους ψάχνουν να βρουν αποκούμπι στη συλλογική οργάνωση και δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος απορρίπτοντας αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι η ώρα τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στη λαϊκή οργάνωση και πάλη.

Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.
Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για απεμπλοκή από τον βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.
Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, βιοπαλαιστή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας 6 του Απρίλη δημιουργώντας απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα.

Για να γίνει η παλλαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11 π.μ. ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη, οι μεγάλοι αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στην E-Food, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μπόλιασμα για να προστεθούν νέες δυνάμεις σε αγώνα καθολικό και αποφασιστικό με αιτήματα που εμπνέουν και συσπειρώνουν χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους και νέες, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης που είναι καθοριστικός παράγοντας για να έχουμε νίκες, μικρές και μεγάλες.

Αυτά θέλουμε να συζητήσουμε και να καθορίσουμε μπροστά στην απεργία, σε σύσκεψη όλων των συνδικάτων και των μαζικών φορέων της Αττικής τη Δευτέρα 21 του Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.
Στη σύσκεψη καλούν ήδη: 

- Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
- Συνδικάτου εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων
- Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας
- Συνδικάτο εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά
- Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
- Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
- Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
- Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής
- Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ν. Αττικής
- Κλαδικό Συνδικάτο Ενεργείας
- Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής
- Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Το Κάλεσμα αυτό προσυπογράφει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» και θα συμμετέχουμε στη Σύσκεψη στο Σπόρτιγκ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής