Σχολεία: Μετακινούν αυθαίρετα εκπαιδευτικούς από το ένα σχολείο στο άλλο
Μεταχειρίζονται τους εκπαιδευτικούς ως ταχυμεταφορείς γνώσεων με το κομμάτι, νομάδες σε ένα εκπαιδευτικό τοπίο που θυμίζει κινούμενη άμμο.

Ενώ η σχολική χρονιά βαίνει στο τέλος της,  μετακινούνται, με αποφάσεις νόθων ΠΥΣΔΕ, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από το ένα σχολείο στο άλλο, καταστρατηγώντας έτσι τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, και μάλιστα των πιο ευάλωτων.

Έτσι, με την πράξη 6/3-3-2022 του νόθου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Γ΄ Αθήνας, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί των τμημάτων ένταξης από τα 1ο, 9ο, 13ο, 16ο, 17ο Γυμνάσια Περιστερίου, καθώς και από το 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου μετακινούνται για την κάλυψη αναγκών του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου..

Είναι εμφανής και προκλητική η αδιαφορία της Διοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, που διασφαλίζεται μόνο χάρη στον προσωπικό αγώνα, το φιλότιμο και την αγωνία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως οιονεί ταχυμεταφορείς γνώσεων με το κομμάτι, νομάδες σε ένα εκπαιδευτικό τοπίο που θυμίζει κινούμενη άμμο.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Η Ανακοίνωση της A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ) “ KYΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ”


ΘΕΜΑ: Καταγγελία για τις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Ενώ η σχολική χρονιά βαίνει στο τέλος της, ο αυταρχικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους εντολοδόχων του συνεχίζεται και εντείνεται.

Με την πράξη 6/3-3-2022 του νόθου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Γ΄ Αθήνας, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί των τμημάτων ένταξης από τα 1ο, 9ο, 13ο, 16ο, 17ο Γυμνάσια Περιστερίου, καθώς και από το 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου μετακινούνται για την κάλυψη
αναγκών του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου, καταστρατηγώντας έτσι τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, και μάλιστα των πιο ευάλωτων.

Είναι εμφανής και προκλητική η αδιαφορία της Διοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, που διασφαλίζεται μόνο χάρη στον προσωπικό αγώνα, το φιλότιμο και την αγωνία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως οιονεί ταχυμεταφορείς γνώσεων με το κομμάτι, νομάδες σε ένα εκπαιδευτικό τοπίο που θυμίζει
κινούμενη άμμο.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα για τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών ή προσπαθεί εκ των ενόντων να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων, επιρρίπτοντας μάλιστα τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς!
Σε αυτό το πλαίσιο, καταγγέλλουμε τις ανεπίτρεπτες μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και απαιτούμε την κάλυψη των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών.

Καλούμε τη Διοίκηση να σεβαστεί τη στοιχειωδώς ομαλή λειτουργία των σχολείων, που δυσχεραίνει με τις απαράδεκτες αποφάσεις της, ενώ κόπτεται για την εφαρμογή της κακόφημης αξιολόγησης - διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, που περνά και μέσα από το χτύπημα της οργανικότητας και της σταθερής σχέσης εκπαιδευτικών – μαθητών όπως εδώ
και που αποτελούν θεμέλιο της παιδαγωγικής ευθύνης.


• Καθολική κάλυψη των κενών, ειδικά των ειδικών σχολείων και των Τμημάτων Ένταξης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με μόνιμο προσωπικό.
• Ανάκληση των αυθαίρετων και παράτυπων μετακινήσεων. Καμία πρακτική
καταστρατήγησης της οργανικότητας.
• Προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων/-ισσών αποκλειστικά για τα
έκτακτα λειτουργικά κενά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πλημμύρες κακοκαιρία
Κακοκαιρία Daniel: Από αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση στο κόστος ελέγχου των εγκαταστάσεων ρεύματος
Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους πλημμυροπαθείς
Κακοκαιρία Daniel: Από αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση στο κόστος ελέγχου των εγκαταστάσεων ρεύματος
isap_10.jpg
Βία ανηλίκων: Δύο επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη- Στο Παίδων 13χρονος με σπασμένα δάχτυλα
Σε έξαρση η βία κατά ανηλίκων: Δύο ακόμα επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη του Ηλεκτρικού
Βία ανηλίκων: Δύο επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη- Στο Παίδων 13χρονος με σπασμένα δάχτυλα