«Βρέχει» ξανά σοβάδες στα σχολεία της Αθήνας
Νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων σε σχολείο της Αθήνας - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Συνεχίζεται η «βροχή» σοβάδων στα σχολεία της χώρας, καθώς νέο περιστατικό σημειώθηκε στο 8ο Δημοτικό και το 9ο Ειδικό Δημοτικό Αθηνών.

Όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στον Α' Σύλλογο ΠΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι του δεύτερου ορόφου. Ο χώρος στον οποίο έπεσαν οι σοβάδες είναι κοινόχρηστος και τον οποίο διέρχονται μαθητές και των δύο σχολείων, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

«Το γεγονός στο σχολικό κτίριο του 8ου Δημοτικού και του 9ου Ειδικού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων γεγονότων, όπως σε σχολεία του Βύρωνα, της Καισαριανής, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Θεσσαλονίκης και πλήθος άλλα», υπογραμμίζει η ΑΣΕ Α' Συλλόγου ΠΕ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων άμεσα έλεγχο των σχολικών υποδομών από το δήμο Αθηναίων και γενναία αύξηση της Σ.Α.Τ.Α σχολικών κτιρίων.

Ακολουθεί η καταγγελία:

...ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ...

ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ 8Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 9Ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ! 
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ KAI ME ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ; 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

Στην αρχή της εβδομάδας γίναμε μάρτυρες πτώσης σοβάδων στο κτίριο που στεγάζονται το 8ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών και το 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Γουδή. Συγκεκριμένα μέσα στο Σαββατοκύριακο έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι του δεύτερου ορόφου. Ο χώρος στον οποίο έπεσαν οι σοβάδες είναι κοινόχρηστος χώρος από τον οποίο διέρχονται μαθητές και των δύο σχολείων. 

Τι θα γινόταν αν η πτώση σοβάδων συνέβαινε εν ώρα λειτουργίας του σχολείου; Ποιος είναι ο έλεγχος ασφάλειας των σχολικών κτιρίων από τον Δήμο Αθηναίων; Την ώρα που οι κτιριακές υποδομές των Ειδικών Σχολείων είναι σαφέστατα πιο απαιτητικές, η πραγματικότητα στα περισσότερα Ειδικά Σχολεία είναι δραματική. 

Το γεγονός στο σχολικό κτίριο του 8ου Δημοτικού και του 9ου Ειδικού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων γεγονότων, όπως σε σχολεία του Βύρωνα, της Καισαριανής, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Θεσσαλονίκης και πλήθος άλλα. 

Όλα τα παραπάνω έχουν κοινό παρονομαστή, την έλλειψη χρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις (νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές) διαχρονικά και με μνημόνια και χωρίς μνημόνια και με ταμείο Ανάκαμψης και χωρίς ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις κατήργησαν τον ΟΣΚ. Αλλά οι ευθύνες δευτερευόντως βαρύνουν και τον Δήμο Αθηναίων για την έλλειψη ελέγχου ασφάλειας των σχολικών υποδομών. Δεν φτάνει που τα σχολεία μας βάλλονται από τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και σε εξοπλισμό ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα, αυτό της έλλειψης ασφάλειας των γερασμένων πια  κτιρίων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•    Γενναία αύξηση της Σ.Α.Τ.Α. σχολικών κτιρίων.
•    Άμεσα ο Δήμος Αθηναίων να πραγματοποιήσει έλεγχο σχολικών υποδομών.
•    Μητρώο καταλληλότητας σε κάθε σχολικό κτίριο με καταγραφή έργων συντήρησης, επισκευών, κατασκευών.
•    Να καταργηθούν τα προκάτ και να χτιστούν νέα σχολικά κτίρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο