Ειδικά σχολεία: Φεβρουάριος και δεν έχουν ακόμα καλυφθεί τα κενά
Εν μέσω σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί μετακινούνται από το ένα σχολείο στο άλλο για να καλύψουν τα κενά, δημιουργώντας άλλα κενά

Για ελλείψεις προσωπικού στα ειδικά σχολεία που το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μην τα καλύπτει κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΈΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Όπως αναφέρει, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την αιφνίδια μετακίνηση μέλους Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού από το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην Κεφαλονιάς σε άλλη σχολική μονάδα για να καλύψει εκπαιδευτικό κενό εν μέσω της σχολικής χρονιάς

«Το γεγονός ότι για να καλυφθεί ένα κενό σε ένα σχολείο μετακινείται ένας εκπαιδευτικός δημιουργώντας κενό σε ένα άλλο, παίρνει το χαρακτήρα ιλαροτραγωδίας και αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν λογαριάζει τις ανάγκες των μαθητών και των σχολείων, ιδιαίτερα των Ειδικών, που κάθε χρόνο  τους επιφυλάσσει αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας πως το σχολείο «αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων σε υποδομές, σε μέσα και στην στελέχωσή του με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ενώ θα έπρεπε αυτά να αποτελούν προτεραιότητες για το  υπουργείο παιδείας και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Η πρόσφατη διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κεφαλονιάς (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) σχετικά με την αιφνίδια μετακίνηση συναδέλφου Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού ( ΕΒΠ) για να καλύψει εκπαιδευτικό κενό σε άλλη σχολική μονάδα εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αποκαλύπτει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι ακόμη και σήμερα στα μέσα περίπου της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού που το υπουργείο παιδείας εξακολουθεί να μην τα καλύπτει.

Το γεγονός ότι για να καλυφθεί ένα κενό σε ένα σχολείο μετακινείται ένας εκπαιδευτικός δημιουργώντας κενό σε ένα άλλο, παίρνει το χαρακτήρα ιλαροτραγωδίας και αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν λογαριάζει τις ανάγκες των μαθητών και των σχολείων, ιδιαίτερα των Ειδικών, που κάθε χρόνο  τους επιφυλάσσει αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση.  Ιδιαίτερα το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ) Κεφαλονιάς που είναι νεο-ιδρυμένο, κάθε χρόνο αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων σε υποδομές, σε μέσα και στην στελέχωσή του με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ενώ θα έπρεπε αυτά να αποτελούν προτεραιότητες για το  υπουργείο παιδείας και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ δεν διδάσκονται τα μαθήματα ειδικότητας λόγω έλλειψης Γεωπόνου…, υπάρχουν 9 ώρες ακάλυπτες στο μάθημα της Πληροφορικής, 6 ώρες στο μάθημα των Αγγλικών και 4 στο μάθημα της Μουσικής και επιπλέον, υπάρχει έλλειψη σε  και σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (δεν υπάρχει ψυχολόγος). Αντίστοιχη εικόνα όμως είναι  και στο ΕΕΕΕΚ των Φαρακλάτων  που είναι ακάλυπτες 9 ώρες στο μάθημα των Μαθηματικών.  Κενά υπάρχουν επίσης στα Τμήματα Ένταξης αλλά και στην «Παράλληλη Στήριξη» σε αρκετά σχολεία του νομού.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  αναγνωρίζοντας την ίδια ανάγκη και των δύο σχολείων  να καλύψουν τα κενά, στηρίζει τα αιτήματά τους και απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης, να τα καλύψουν με το διορισμό ενός ακόμη εκπαιδευτικού ( ΕΒΠ). Υιοθετεί επίσης  το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων όπως το εξέφρασε (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ) Κεφαλονιάς :

  • Να παραμείνει το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στη σχολική μονάδα τοποθέτησής του.
  • Να καλυφθούν άμεσα τα λειτουργικά κενά Εκπαιδευτικών και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού.
  • Να ενισχυθεί με ουσιαστικό τρόπο, η προσπάθεια που καταβάλλουν για να λειτουργήσει το σχολείο προς όφελος των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα