Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χάος παρανομιών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ - Δεν πληρώνουν τις ημέρες της γενικής αργίας, κάνουν παράνομα τηλεκπαίδευση

Όργιο παρανομίας εις βάρος των εργαζομένων στα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, μεγάλη αλυσίδα φροντιστηρίων κάνει παράνομη τηλεδιάσκεψη, ενώ έχει συλλέξει πλήθος αναφορών για Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που δηλώνουν ότι δεν θα πληρώσουν τις δύο ημέρες γενικής αργίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία έλαβε την εξής καταγγελία για μεγάλη, γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων.

«Η κεντρική διοίκηση των φροντιστηρίων ……….. αποφάσισε σήμερα (25/01/2022) οι καθηγητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά, αν και ανακοινώθηκε γενική αργία με κρατική απόφαση. Επίσης έδωσε την ίδια οδηγία στα υπόλοιπα κέντρα στην Αττική. Τα περισσότερα δεν την ακολούθησαν, όμως κάποια από αυτά έκαναν πράξη την οδηγία αυτή όπως το φροντιστήριο του Πειραιά, της Νέας Σμύρνης και της Νέας Φιλαδέλφειας». 

Παράλληλα, έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση αλλά και ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν για τις δύο ημέρες της γενικής αργίας, παρά μόνο αν «αναπληρώσουν» τις «χαμένες ώρες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Εκμεταλλευόμενοι την διαχρονικά φτωχή εποπτεία του χώρου της μη τυπικής εκπαίδευσης, κάποιοι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών κάνουν πάρτι στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Χθες λάβαμε σοβαρότατη καταγγελία για μεγάλη, γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων. Σύμφωνα με αυτήν:

«Η κεντρική διοίκηση των φροντιστηρίων ……….. αποφάσισε σήμερα (25/01/2022) οι καθηγητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά, αν και ανακοινώθηκε γενική αργία με κρατική απόφαση. Επίσης έδωσε την ίδια οδηγία στα υπόλοιπα κέντρα στην Αττική. Τα περισσότερα δεν την ακολούθησαν, όμως κάποια από αυτά έκαναν πράξη την οδηγία αυτή όπως το φροντιστήριο του Πειραιά, της Νέας Σμύρνης και της Νέας Φιλαδέλφειας». 

Επίσης, έχουμε καταγράψει μεγάλο αριθμό Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση αλλά και ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν για τις δύο ημέρες της γενικής αργίας, παρά μόνο αν «αναπληρώσουν» τις «χαμένες ώρες».

Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τη ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία «στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν  για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1) κανονικά από τους εργοδότες τους».

Μάλιστα αναφέρει η ρύθμιση ότι οι εργοδότες απαλλάσσονται της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά όπως καλά γνωρίζουμε από την περίοδο του lockdown και των εικονικών αναστολών, οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ξέρουν πώς να κατακλέβουν και το κράτος και τους εργαζόμενους και τους γονείς!

Η ΟΙΕΛΕ ήδη αποστέλλει αναφορές στο Υπουργείο Παιδείας, στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας και στον ΕΟΠΠΕΠ για όσες καταγγελίες έχει στη διάθεσή της. Καλούμε τους συναδέλφους, έστω ανώνυμα, να σπάσουν το φόβο και να ενημερώνουν για τις παρανομίες. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεκινήσει, επιτέλους, η κάθαρση στον βαριά παραβατικό χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στις εκπαιδευτικές αυτές μονάδες.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να κινηθούν οι εποπτικές αρχές της πολιτείας και να τιμωρήσουν παραδειγματικά αυτούς που θεωρούν εαυτόν υπεράνω νόμων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil-1280
ΠΥΣΠΕ: Ομόφωνες εγκρίσεις για μονιμοποιήσεις, συνάφειες τίτλων σπουδών και άδειες ιδιωτικού έργου
Στο επίκεντρο της 29ης συνεδρίασης βρέθηκαν η μονιμοποίηση 33 εκπαιδευτικών, η αναγνώριση προσόντων και προϋπηρεσίας, καθώς και ζητήματα υπηρεσιακών...
ΠΥΣΠΕ: Ομόφωνες εγκρίσεις για μονιμοποιήσεις, συνάφειες τίτλων σπουδών και άδειες ιδιωτικού έργου
βια
Διεθνής Αμνηστία: Καταπέλτης η νέα έκθεση για την αστυνομική βία και την ατιμωρησία στην Ελλάδα
Αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα: Τι αποκαλύπτει η Διεθνής Αμνηστία για χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δικαστικές ασυλίες
Διεθνής Αμνηστία: Καταπέλτης η νέα έκθεση για την αστυνομική βία και την ατιμωρησία στην Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Απόφαση της υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία των καταλυμάτων σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα το καλοκαίρι 2026
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα