pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Δεκάδες ΕΛΜΕ διευκρινίζουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα λόγω των κλειστών σχολείων

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής τα σχολεία θα είναι κλειστά κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου "...για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών..", συνεπώς δεν προβλέπεται η μετάβαση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες, εκτός αν υπάρξει έγγραφη εντολή από τη διοίκηση για το αντίθετο.

Την ίδια στιγμή δεκάδες ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις τους υπογραμμίζουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται κανένας να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα.

«Το κλείσιμο των σχολείων αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά τη γύμνια του επιτελικού κράτους στην αντιμετώπιση και των (οποιωνδήποτε) καιρικών φαινομένων. Στις συνθήκες των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση η τηλεκπαίδευση επιβάλλεται ως φάρμακο δια πάσαν νόσο» αναφέρει η ΕΛΜΕ Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τη υπόλοιπη διοίκηση στην εκπαίδευση προ των ευθυνών τους!» διευκρινίζει τα εξής:

  • Κανένας και καμία συνάδελφος δεν υποχρεούνται, βάσει όλων των ανακοινώσεων και της ΟΛΜΕ, να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και να μετατρέπουν εν μία νυκτί τον ιδιωτικό τους χώρο σε εργασιακό, σε συνθήκες μάλιστα ανυπαρξίας της άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς συναδέλφους.
  • Εδώ και δύο χρόνια η πρόσβαση των μαθητών μας στην τηλεκπαίδευση έχει αποδειχθεί ανισότιμη και έχει προκαλέσει δυσαναπλήρωτα μαθησιακά κενά και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η ιδιότυπη σχολική διαρροή εντός των ψηφιακών τάξεων τα προηγούμενα χρόνια εξευτέλισε οποιαδήποτε έννοια παιδαγωγικής σχέσης και μόρφωσης.
  • Πολύ περισσότερο, είναι ακόμη νωπές οι τελευταίες ανακοινώσεις μεταξύ ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που, ενώ φαίνεται να προχωρά σε συμμόρφωση, το ΥΠΑΙΘ επί της ουσίας δεν έχει συμμορφωθεί ΑΚΟΜΑ… Θεωρούμε ότι χρωστάει κάποιες εξηγήσεις στους εκπ/κους όσον αφορά στην ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων για όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για το μέλλον.
  • Τα κροκοδείλια δάκρυα «για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα» δεν αθωώνουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να καλύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα χιλιάδες κενά με τις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αγωνιζόμαστε σταθερά και ζητούμε:

  • Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.
  • Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής τα σχολεία θα είναι κλειστά κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου "...για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών..", συνεπώς δεν προβλέπεται η μετάβαση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες, εκτός αν υπάρξει έγγραφη εντολή από τη διοίκηση για το αντίθετο.
  • Επιπλέον, δεν υποχρεούται κανένας να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα.
  • Το ΥΠΑΙΘ να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση πολλών χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών από την αρχή της χρονιάς.
  • Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

apth-mat-traumatismos
Διεθνής Αμνηστία για ΑΠΘ: Οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τις αστυνομικές παραβιάσεις
Καταπέλτης η Διεθνής Αμνηστία για τα γεγονότα του ΑΠΘ - «Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να αναγνωρίσουν την κλίμακα των παραβιάσεων από την...
Διεθνής Αμνηστία για ΑΠΘ: Οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τις αστυνομικές παραβιάσεις
limani
Βίντεο: Το πανέμορφο λιμάνι του Σαρωνικού με τα «εξωτικά» τιρκουάζ νερά
Στον Σαρωνικό υπάρχει ένα πανέμορφο λιμάνι με «εξωτικά» πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά που βρίσκεται μόλις 50 λεπτά από τον Πειραιά
Βίντεο: Το πανέμορφο λιμάνι του Σαρωνικού με τα «εξωτικά» τιρκουάζ νερά