pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Συμμετέχουμε όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τη στάση εργασίας που προκήρυξε ο σύλλογος Σωκράτης την Πέμπτη, 20/1 στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια

Κανένα από τα προβλήματα στα σχολεία της Αν.Αττικής δε λύθηκε κατά την παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στα γραφεία της Διεύθυνσης, με επίκεντρο τους όρους με τους οποίους άνοιξαν και πάλι τα σχολεία.

Οπως ενημερώνει μάλιστα με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», ολοήμερα τμήματα θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν ή θα αναστείλουν τη λειτουργία τους. Στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής «μπαλώματος» των κενών, δεκάδες είναι οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την ήδη υποβαθμισμένη Παράλληλη Στήριξη, καθώς και από τα Τμημάτα Ένταξης.

Η ανακοίνωση

Στο άμεσο ζήτημα της κάλυψης των κενών που προκύπτουν λόγω των εκπαιδευτικών που νοσούν, η απάντηση ήταν ότι η κάθε σχολική μονάδα πρέπει να διαχειριστεί τα κενά με τις ώρες του ολοημέρου ή με τις διαθέσιμες ώρες του πρωινού προγράμματος, αναπροσαρμόζοντάς το. Συνεπώς, από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν προχωρά στην πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, ολοήμερα τμήματα θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν ή θα αναστείλουν τη λειτουργία τους. Στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής «μπαλώματος» των κενών, δεκάδες είναι οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την ήδη υποβαθμισμένη Παράλληλη Στήριξη, καθώς και από τα Τμημάτα Ένταξης.

Επίσης, η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, που όπως μας είπε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης είναι προαιρετική για τον εκπαιδευτικό που νοσεί, δε λύνει το πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Στο αίτημα του Συλλόγου για παραλαβή των self test από τις σχολικές επιτροπές, απάντησε ότι οι επιτροπές των Δήμων δε δέχτηκαν να το αναλάβουν. Συγκεκριμένα στα γεωγραφικά όρια του συλλόγου μας, ο Δήμος Αχαρνών και ο Δήμος Ωρωπού αρνήθηκαν να προμηθευτούν τα τεστ, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να τα εφοδιαστούν στην περιοχή τους και να επιβαρύνονται οι εκπαιδευτικοί, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα. Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις σχολικές επιτροπές των Δήμων, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι σχολικές μονάδες.

Σχετικά με την αραίωση των τμημάτων, και ειδικά όσων στοιβάζονται σε κοντέινερς και ακατάλληλες αίθουσες (το 1/3 στον Δήμο Αχαρνών), καθώς και για την ανάκληση της συγχώνευσης δύο τμημάτων στο 14ο Δημοτικό Αχαρνών, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Για την κάλυψη του συνόλου των κενών, όχι μόνο για να λυθεί το πρόβλημα των νοσούντων εκπαιδευτικών, αλλά συνολικά για να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, με προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με μία Παράλληλη Στήριξη ανά μαθητή, με ενισχυτική διδασκαλία κλπ., η Διέυθυνση Εκπαίδευσης μας απάντησε ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της αλλά στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Ο σύλλογος Σωκράτης συνεχίζει να καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα για ένα πραγματικά σύγχρονο σχολείο, με μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα, χωρίς ελλείψεις, που θα ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών και θα εξασφαλίζει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συμμετέχουμε όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τη στάση εργασίας που προκήρυξε ο σύλλογος Σωκράτης την Πέμπτη, 20/1 στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Πώς θα κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 300 νέους ανέργους ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Φοιτητικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας και της πανεπιστημιακής αστυνομίας
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο