filis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την τηλεκπαίδευση - «Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις "τρύπες", απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής»

«Επιτέλους, "συμμορφώνονται"», σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία επισημαίνεται ότι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την τηλεκπαίδευση.

Είχαν προηγηθεί τα επίμονα ερωτήματα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση και το σκάνδαλο της Cisco, αλλά και ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις "τρύπες", απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής, όπως με στόμφο, αμετροέπεια και επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας είχε προαναγγείλει ατυχώς η υπουργός. Κάλλιο αργά η σύνεση και η γνώση, παρά ποτέ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Φίλη:

Με τις «ενέργειες και δράσεις που ανέλαβε το υπουργείο» τροποποίησε την τεχνική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και ικανοποίησε τις περισσότερες αντιρρήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως διαβάζω σε σημερινή ανακοίνωση της Αρχής. Μένει ακόμα μία, πριν την διόρθωση της οποίας υποθέτω (δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες), δεν μπορεί η τηλεκπαίδευση να διεξάγεται με ασφάλεια.

Επιβεβαιώνεται βέβαια με τη σημερινή ανακοίνωση, άλλη μια φορά, το γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση μέχρι σήμερα και για δυο ολόκληρα χρόνια έχει διεξαχθεί σε ένα τεχνικό πλαίσιο παντελώς διάτρητο, που παρέδωσε τα προσωπικά δεδομένα ενάμισι και πλέον εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών στη Cisco. Για αυτό εξάλλου η Αρχή είχε απευθύνει πέντε (5) σοβαρότατες και ουσιώδεις επιπλήξεις στο υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για σκάνδαλο, που φυσικά δεν τελειώνει εδώ, οι ευθύνες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν παραγράφονται. 

Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις «τρύπες», απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής, όπως με στόμφο, αμετροέπεια και επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας είχε προαναγγείλει ατυχώς η υπουργός. Κάλλιο αργά η σύνεση και η γνώση, παρά ποτέ. 

Όσο για τους λιγοστούς δημοσιογράφους που με είχαν χαρακτηρίσει «τεχνοφοβικό» όταν στη Βουλή είχα αναδείξει αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα (δηλ. την ανάγκη θωράκισης της τηλεκπαίδευσης), για να επιβεβαιωθώ στη συνέχεια πλήρως από τα γεγονότα, ας τους γίνει μάθημα ότι η διαφύλαξη ορισμένων αγαθών και το ελεύθερο δημοσιογραφικό πνεύμα πρέπει να βρίσκονται πάνω από την πολιτική στράτευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kapnisma_6.jpg
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...
Ερευνα ΕΠΙΨΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί σήμερα το επικρατέστερο καπνικό προϊόν μεταξύ των εφήβων, με τη χρήση του να έχει αυξηθεί σημαντικά...
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...
Εκπαιδευτικό Summer Camp επαγγελματικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης νέων δασκάλων και καθηγητών
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
μαθητές
Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;

Χθες και προχθές κατέρρευσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και όλα τα σχολεία της χώρας καθυστέρησαν για ώρες τις εξετάσεις τους. Οι μαθητές...

Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;