filis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την τηλεκπαίδευση - «Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις "τρύπες", απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής»

«Επιτέλους, "συμμορφώνονται"», σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία επισημαίνεται ότι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την τηλεκπαίδευση.

Είχαν προηγηθεί τα επίμονα ερωτήματα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση και το σκάνδαλο της Cisco, αλλά και ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις "τρύπες", απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής, όπως με στόμφο, αμετροέπεια και επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας είχε προαναγγείλει ατυχώς η υπουργός. Κάλλιο αργά η σύνεση και η γνώση, παρά ποτέ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Φίλη:

Με τις «ενέργειες και δράσεις που ανέλαβε το υπουργείο» τροποποίησε την τεχνική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και ικανοποίησε τις περισσότερες αντιρρήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως διαβάζω σε σημερινή ανακοίνωση της Αρχής. Μένει ακόμα μία, πριν την διόρθωση της οποίας υποθέτω (δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες), δεν μπορεί η τηλεκπαίδευση να διεξάγεται με ασφάλεια.

Επιβεβαιώνεται βέβαια με τη σημερινή ανακοίνωση, άλλη μια φορά, το γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση μέχρι σήμερα και για δυο ολόκληρα χρόνια έχει διεξαχθεί σε ένα τεχνικό πλαίσιο παντελώς διάτρητο, που παρέδωσε τα προσωπικά δεδομένα ενάμισι και πλέον εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών στη Cisco. Για αυτό εξάλλου η Αρχή είχε απευθύνει πέντε (5) σοβαρότατες και ουσιώδεις επιπλήξεις στο υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για σκάνδαλο, που φυσικά δεν τελειώνει εδώ, οι ευθύνες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν παραγράφονται. 

Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις «τρύπες», απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής, όπως με στόμφο, αμετροέπεια και επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας είχε προαναγγείλει ατυχώς η υπουργός. Κάλλιο αργά η σύνεση και η γνώση, παρά ποτέ. 

Όσο για τους λιγοστούς δημοσιογράφους που με είχαν χαρακτηρίσει «τεχνοφοβικό» όταν στη Βουλή είχα αναδείξει αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα (δηλ. την ανάγκη θωράκισης της τηλεκπαίδευσης), για να επιβεβαιωθώ στη συνέχεια πλήρως από τα γεγονότα, ας τους γίνει μάθημα ότι η διαφύλαξη ορισμένων αγαθών και το ελεύθερο δημοσιογραφικό πνεύμα πρέπει να βρίσκονται πάνω από την πολιτική στράτευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ntountouka
Γονείς: Κινητοποίηση σήμερα (07/12) στο ΥΠΑΙΘ για την τέχνη και τον πολιτισμό στα σχολεία
Στήριξη της Κινητοποίησης που διοργανώνουν Π.Ε.ΣΥ.Θ. και ΕΝΕΚΕΜ  στο ΥΠΑΙΘ την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 14:00
Γονείς: Κινητοποίηση σήμερα (07/12) στο ΥΠΑΙΘ για την τέχνη και τον πολιτισμό στα σχολεία
Ενοικιάσεις ακινήτων
Κτηματολόγιο: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων και υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ποιος ο λόγος

Στα άκρα φτάνει η κόντρα μεταξύ εργαζομένων στον φορέα του Κτηματολογίου και ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής...

Κτηματολόγιο: Στα άκρα η κόντρα εργαζομένων και υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ποιος ο λόγος
φάρμακα
Αγωνία και μάχη για τις ελλείψεις φαρμάκων: Aυτά είναι τα δύο μέτρα Χρυσοχοΐδη για να μην αδειάσουν τα ράφια
Στο υπουργείο Υγείας γίνονται συνεχείς συσκέψεις
Αγωνία και μάχη για τις ελλείψεις φαρμάκων: Aυτά είναι τα δύο μέτρα Χρυσοχοΐδη για να μην αδειάσουν τα ράφια