filis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την τηλεκπαίδευση - «Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις "τρύπες", απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής»

«Επιτέλους, "συμμορφώνονται"», σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία επισημαίνεται ότι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την τηλεκπαίδευση.

Είχαν προηγηθεί τα επίμονα ερωτήματα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση και το σκάνδαλο της Cisco, αλλά και ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις "τρύπες", απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής, όπως με στόμφο, αμετροέπεια και επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας είχε προαναγγείλει ατυχώς η υπουργός. Κάλλιο αργά η σύνεση και η γνώση, παρά ποτέ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Φίλη:

Με τις «ενέργειες και δράσεις που ανέλαβε το υπουργείο» τροποποίησε την τεχνική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και ικανοποίησε τις περισσότερες αντιρρήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως διαβάζω σε σημερινή ανακοίνωση της Αρχής. Μένει ακόμα μία, πριν την διόρθωση της οποίας υποθέτω (δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες), δεν μπορεί η τηλεκπαίδευση να διεξάγεται με ασφάλεια.

Επιβεβαιώνεται βέβαια με τη σημερινή ανακοίνωση, άλλη μια φορά, το γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση μέχρι σήμερα και για δυο ολόκληρα χρόνια έχει διεξαχθεί σε ένα τεχνικό πλαίσιο παντελώς διάτρητο, που παρέδωσε τα προσωπικά δεδομένα ενάμισι και πλέον εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών στη Cisco. Για αυτό εξάλλου η Αρχή είχε απευθύνει πέντε (5) σοβαρότατες και ουσιώδεις επιπλήξεις στο υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για σκάνδαλο, που φυσικά δεν τελειώνει εδώ, οι ευθύνες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν παραγράφονται. 

Χαίρομαι πάντως που το υπουργείο αποφάσισε να διορθώσει τις «τρύπες», απότοκο της ανεπάρκειάς του, αντί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Αρχής, όπως με στόμφο, αμετροέπεια και επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας είχε προαναγγείλει ατυχώς η υπουργός. Κάλλιο αργά η σύνεση και η γνώση, παρά ποτέ. 

Όσο για τους λιγοστούς δημοσιογράφους που με είχαν χαρακτηρίσει «τεχνοφοβικό» όταν στη Βουλή είχα αναδείξει αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα (δηλ. την ανάγκη θωράκισης της τηλεκπαίδευσης), για να επιβεβαιωθώ στη συνέχεια πλήρως από τα γεγονότα, ας τους γίνει μάθημα ότι η διαφύλαξη ορισμένων αγαθών και το ελεύθερο δημοσιογραφικό πνεύμα πρέπει να βρίσκονται πάνω από την πολιτική στράτευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρδιοχειρουργός με φακελάκι
Ιπποκράτειο: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει» - Προκαλεί ο γιατρός με το «φακελάκι»
«Ήμουν ο Άγιος Παντελεήμων και με αντιμετωπίζουν σαν φονιά», ισχυρίζεται ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου
Ιπποκράτειο: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει» - Προκαλεί ο γιατρός με το «φακελάκι»
katsonopoylos
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μόλις 4 προσλήψεις αναπληρωτών για 36 κενά στη Γ’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ, Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»