pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Μαθητές στο σχολείο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι γονείς τονίζουν ότι πολλά σχολεία και στον Δήμο τους αντιμετώπισαν προβλήματα λειτουργίας από απουσίες εκπαιδευτικών και μαθητών, όπως και ζητήματα καθαριότητας, προμήθειας ΜΑΠ και self–test

Τα χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, επιβεβαιώνουν την ανάγκη διενέργειας δωρεάν rapid test με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Απαιτείται στελέχωση και αύξηση των σημείων δωρεάν τεστ με ταυτόχρονη διεύρυνση ωραρίου.

Αυτό ζητούν οι γονείς του Ηρακλείου Κρήτης, σε ανακοίνωση της ενωσης Συλλόγων Γονέων του νομού, προκειμένου να γίνει ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. 

Οι γονείς τονίζουν ότι πολλά σχολεία και στον Δήμο τους, αντιμετώπισαν προβλήματα λειτουργίας από απουσίες εκπαιδευτικών και μαθητών, όπως και ζητήματα καθαριότητας, προμήθειας ΜΑΠ και self–test, ενώ οργανώνουν σύσκεψη Συλλόγων Γονέων την Τετάρτη 12/01, 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για να συζητήσουν την κατάσταση στα σχολεία και να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους

Η ανακοίνωση των γονέων Ηρακλείου

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα (σ.σ. χθες) και για πολλοστή φορά ακριβώς όπως έκλεισαν, με τα πρωτόκολλα που μετέτρεψαν τις πολυπληθείς τάξεις σε εστίες υπερμετάδοσης και με μπάχαλο στη διάθεση των self–test, αφήνοντας τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς στην τύχη τους.

Πάνω από 20.000 κρούσματα εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο Ηράκλειο τα κρούσματα έφτασαν περίπου τα 700 σε μαθητές και τα 180 σε εκπαιδευτικούς. Συνέπεια, πολλά σχολεία και στον Δήμο μας αντιμετώπισαν προβλήματα λειτουργίας από απουσίες εκπαιδευτικών και μαθητών, όπως και ζητήματα καθαριότητας, προμήθειας ΜΑΠ και self–test.

Τα χιλιάδες κρούσματα επιβεβαιώνουν την ανάγκη διενέργειας δωρεάν rapid test με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Απαιτείται στελέχωση και αύξηση των σημείων δωρεάν τεστ με ταυτόχρονη διεύρυνση ωραρίου.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, να κάνει μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που ήδη υπάρχουν και διευρύνονται με τις απουσίες λόγω νόσησης.

Τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, μαζί με Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας, πραγματοποίησε κινητοποίηση – παρέμβαση στον Δήμο Ηρακλείου με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων ουσιαστικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών. Εκφράσαμε την ανησυχία και την αγανάκτησή μας για την κατάσταση στα σχολεία.

Στη συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Στέλλα Αρχοντάκη, διεκδικήσαμε δωρεάν παροχή ΜΑΠ, μασκών υψηλής προστασίας για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όπως και να αντιμετωπιστούν προβλήματα καθαριότητας στα σχολεία. Απαιτείται να γίνουν άμεσα επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας ώστε να αντιμετωπίζονται και απουσίες λόγω νόσησης. Αναφέρθηκε επίσης η επιτακτική ανάγκη να πολλαπλασιαστούν τα σημεία διενέργειας δωρεάν RapidTest, όπως και να διευρυνθεί το ωράριό τους ώστε να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν.

Τέλος, ζητήσαμε από τον Δήμο την εξεύρεση αιθουσών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις, πρόβλημα που οξύνθηκε μετά τους τελευταίους σεισμούς και εκατοντάδες μαθητές του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν και κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες και κτίρια.

Συνεχίζουμε με:

  • Κινητοποίηση Τρίτη 11/01, 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (Λ. Κνωσσού 6).

  • Σύσκεψη Συλλόγων Γονέων την Τετάρτη 12/01, 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για να συζητήσουμε την κατάσταση στα σχολεία και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
Συνολική ενημέρωση για τις  Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ - ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή από τους τέως αιρετούς του ΚΥΕΕΠ, Βασίλη Βούγια και Γεωργίας...
ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
κρουσμα λέπρας
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων
Την ύπαρξη κρούσματος λέπρας ασθενούς που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», επιβεβαίωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας, με...
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων