Μέτρα τώρα για Υγεία και Παιδεία! Συνεχίζεται το κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης και της υγείας της νεολαίας και του λαού!

Πρόταση για  ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες διαρκείας με απεργιακές μορφές, διεκδίκησης μέτρων για τα σχολεία, να ανακληθούν όλες οι συμπτύξεις τμημάτων, η ΕΒΕ και οι τράπεζες θεμάτων, να αυξηθούν τώρα οι μισθοί μας που μειώνονται συνεχώς από τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στο ρεύμα, στα καύσιμα, καταθέτει η Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της, η Παρέμβαση προτείνει Τετάρτη 12/1/2022, (αν βγει από ΟΛΜΕ) συγκέντρωση στα Προπύλαια ή αν δεν αποφασίσει η ΟΛΜΕ , προχωράμε με τις ΕΛΜΕ με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στην Περιφέρεια

Η ανακοίνωση

Όλοι/ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Γενάρη ΄22, 13.30, στο ΥΠΑΙΘ για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 12.00 – 14.00!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στη στρατηγική τους επιλογή να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα δίκαια κι αναγκαία αιτήματά μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους, σύμφωνα με το δόγμα της ατομικής ευθύνης. Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών, όπως εκφράζεται και μέσα από τον αγώνα που είναι σε εξέλιξη ενάντια στην αξιολόγηση, πρέπει να συνεχιστεί. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί, όταν χωρίς μέτρα και με πρωτόκολλα της πλάκας ανοίγουν τα σχολεία όπως τα έκλεισαν. Με ρεκόρ κρουσμάτων. Τους προειδοποιούμε να πάρουν τώρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή!

Απαιτούμε σοβαρά μέτρα προστασίας τώρα!

· 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο σε κάθε τμήμα. Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.

· Καθημερινοί έλεγχοι και παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ ανά ομάδες σχολείων, ιχνηλατήσεις, δωρεάν μαζικά τεστ. Δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας.

· Καμία περικοπή αναρρωτικών και αδειών ευπαθών, ιδιαίτερα συναδέλφων με υποκείμενα νοσήματα. Ούτε σκέψη για τηλεκπαίδευση.

· Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.

· Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

· Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση.

· Σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι νοσηλευτές!

· Διπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ. Προσλήψεις σε όλους τους μαζικούς εργασιακούς χώρους.

· Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΦ, προσλήψεις μονίμων, δωρεάν μαζικά τεστ σε όλον τον πληθυσμό, ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και περιοδείες τους στις γειτονιές, όχι στα ΣΔΙΤ.

Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε συντονισμό και συνεργασία των ΕΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ, με φορείς και συλλόγους γονέων.

Περνάμε σε ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες διαρκείας με απεργιακές μορφές, διεκδίκησης μέτρων για τα σχολεία, να ανακληθούν όλες οι συμπτύξεις τμημάτων, η ΕΒΕ και οι τράπεζες θεμάτων, να αυξηθούν τώρα οι μισθοί μας που μειώνονται συνεχώς από τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στο ρεύμα, στα καύσιμα.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους συντονιστές ομάδων να μην καταθέσουν κανένα σχέδιο αξιολόγησης στις πλατφόρμες του ΙΕΠ στις 12/1, εν μέσω της επέλασης της πανδημίας!

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα!

Για το Δημόσιο σχολείο, για την υγεία μας, για τις ζωές μας!

Πρόταση για άμεση απάντηση:

Τετάρτη 12/1/2022, (αν βγει από ΟΛΜΕ) με συγκέντρωση στα Προπύλαια ή αν δεν αποφασίσει η ΟΛΜΕ , προχωράμε με τις ΕΛΜΕ με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στην Περιφέρεια.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

1821.jpg
Η 25η Μαρτίου ήταν πολιτική και όχι «εθνική» επανάσταση
«Το αίτημα του ’21 ήταν η πολιτική ελευθερία ως δυνατότητα αυτοδιακυβέρνησης δίχως ετεροκαθορισμό από τη σουλτανική εξουσία, και όχι η εν στενή...
Η 25η Μαρτίου ήταν πολιτική και όχι «εθνική» επανάσταση