pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Από τις 7 το πρωί της Δευτέρας οι διευθυντές θα μοιράζουν τα τεστ σε όσους δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία

Ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Α. Κόπτσης, επικοινώνησε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης όλης της χώρας, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα να ενημερώσουν τους Διευθυντές των σχολείων, ώστε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου το πρωί να βρίσκονται νωρίς στις θέσεις τους στα σχολεία στις 7π.μ, για να προμηθεύσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν βρήκαν self test και τα οποία υποχρεούνται να διενεργήσουν για να συμμετάσχουν στο μάθημα, από το απόθεμα το οποίο υπάρχει στα σχολεία όταν είχε δοθεί ένας αριθμός τεστ στην αρχή της σχολικής χρονιάς. 

Ακόμη όπως έγινε γνωστό καλούνται οι διευθυντές των σχολείων σήμερα Κυριακή να παραλάβουν σελφ-τεστ  για  τους  γονείς που  δεν  βρήκαν.

Οι δηλώσεις του γγ του ΥΠΑΙΘ για την διάθεση των self test από τα σχολεία

Παράλληλα ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα Κυριακή διαβεβαίωσε ότι το πρωί της Δευτέρας όλα τα σχολεία θα έχουν self test, ώστε οι γονείς των μαθητών που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία να τα πάρουν.

Τόνισε επίσης ότι έχουν ενημερωθεί από χθες όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων της χώρας και μόνο κάποιες μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν ελλείψεις. 

«Μέχρι σήμερα το βράδυ θα τους αποσταλούν self test προκειμένου αύριο το πρωί να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων», όπως ανέφερε.

«Ευθύνη των γονέων να κάνουν self test στα παιδιά τους»

Διαβεβαίωσε ακόμη πως το πρωί της Δευτέρας, όλα τα σχολεία της χώρας θα υπάρχουν τα απαιτούμενα self test και οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται και να τα παραλαμβάνουν. Σχετικά με κάποια σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που είναι δύσκολη η προμήθεια των τεστ ανέφερε ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με Δήμους και φαρμακαποθήκες ώστε να τους αποσταλούν εντός της ημέρας.

Σε ερώτηση ποιος θα κάνει αύριο το πρωί τα self test στα παιδιά, ο κ. Κόπτης ανέφερε ότι «είναι ευθύνη των γονέων και εκείνοι θα το κάνουν στα παιδιά τους ώστε να ενημερώσουν και την πλατφόρμα edupass».

Σε άλλες του δηλώσεις ο γγ του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι οι γονείς θα κάνουν το self test στα παιδιά τους είτε επιστρέφοντας στο σπίτι τους είτε εκτός σχολικού χώρου  καθώς «κανένας μαθητής δεν θα μπαίνει στο σχολείο χωρίς αρνητικό σελφ τεστ». «Αν ο γονέας επιστρέψει στο σπίτι του, θα το δηλώσει ο ίδιος στην πλατφόρμα, αλλιώς αν γίνει έξω από το σχολείο θα το δηλώσει το αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου».

Το ΥΠΑΙΘ μετακυλίει βάρη και ευθύνες στους εκπαιδευτικούς

Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί από αύριο και πάλι καλούνται από το υπουργείο Παιδείας να ξαναβγάλουν 4 χέρια και 4 πόδια για να προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις δυνανάλογες ευθύνες που τους ανατίθενται.

Χέρι χέρι με τις ευθύνες και οι ατέλειωτες οδηγίες, εντολές, διευκρινίσεις κλπ που τους στέλνει το υπουργείο Παιδείας, στην ουσία όχι για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά για να μεταθέσει τις ευθύνες σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό.  Στη λογική "προβλεπόταν από την Εγκύκλιο" το υπουργείο Παιδείας φορτώνει στους εκπαιδευτικούς ασήκωτα εξωδιδακτικά βάρη και λιπαίνει το έδαφος για τη δημιουργία "αποδιοπομπαίων τράγων" εάν κάτι "σκαλώσει".

Φυσικά για το πως θα γίνεται και μάθημα δεν αναρωτιέται το υπουργείο Παιδείας.

Όσο για τους διευθυντές των σχολείων τι να πει κανείς; Το υπουργείο Παιδείας τους αντιμετωπίζει και τους συμπεριφέρεται σαν τα "παιδιά για όλες τις δουλειές". Καθημερινές και Κυριακές, γιορτές και αργίες, τους αναθέτει ευθύνες τέτοιες που θα μπορούσαν να βγάλουν σε πέρας μόνο μια σειρά γραμματείς, διοικητικοί υπάλληλοι, φύλακες, ψυχολόγοι, γιατροί κλπ 

Tεστ, πρωτόκολλα, πλατφόρμες, τηλέφωνα σε γονείς, κρούσματα, ιχνηλατήσεις,  ελέγχους σε σχολικές κάρτες, διαχείριση των κενών ...

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Η απάντηση 22χρονης σε εργοδότρια που την είπε «τεμπέλα», επειδή αρνήθηκε να δουλέψει για 280 ευρώ
Στην Ιταλία μία "ιδιαίτερη" εργασιακή πρόταση έγινε σε νεαρή, για πλήρη απασχόληση με μισθό μόνο 280 ευρώ. Το σχετικό βίντεο που παρουσιάζει την...
Η απάντηση 22χρονης σε εργοδότρια που την είπε «τεμπέλα», επειδή αρνήθηκε να δουλέψει για 280 ευρώ
Σοκαριστικό! Μετέφεραν άστεγο 15χρονο στο Λονδίνο για να κάνουν παράνομη μεταμόσχευση οργάνων στην κόρη γερουσιαστή
Κατηγορούνται ότι μετέφεραν τον άστεγο νεαρό στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μεταμοσχεύσουν τα όργανά του στην κόρη τους που πάσχει από νεφρική...
Σοκαριστικό! Μετέφεραν άστεγο 15χρονο στο Λονδίνο για να κάνουν παράνομη μεταμόσχευση οργάνων στην κόρη γερουσιαστή
Υπουργείο Παιδείας: 3.500 προσλήψεις αναπληρωτών για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων
Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, ανέφερε η κ. Μακρή
Υπουργείο Παιδείας: 3.500 προσλήψεις αναπληρωτών για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων