ypaith
Για ρουσφετολογικές διευθετήσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών «με τις ευλογίες» του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο η ΠΟΣΥΠ

Για σκανδαλώδη αδιαφορία κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) σχετικά με την επιλογή των Διοικητικών Στελεχών στο ΥΠΑΙΘ.

Όπως καταγγέλλει στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου έχουν να επιλεγούν Διευθυντές από το 2010 και Προϊστάμενοι Τμημάτων από το 2007, ενώ κάνει λόγο για αναπληρώσεις «και κάθε λογής και τύπου κομματικές και πελατειακές τοποθετήσεις».

Αντίστοιχα, στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν να επιλεγούν Διοικητικοί Διευθυντές από το 2011 και Προϊστάμενοι Τμημάτων από το 2015, υπογραμμίζοντας πως κανένας νόμος και κανένα σύστημα επιλογής Προϊσταμένων κάθε επιπέδου δεν έχει βρει εφαρμογή στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας από το 2010 και μετά, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο Δημόσιο!

Επιπλέον, η ΠΟΣΥΠ καταγγέλλει τις «χιλιάδες ρουσφετολογικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς εκπαίδευσης (φέτος περισσότερες από 2.000), τις χιλιάδες ρουσφετολογικές διαθέσεις εκπαιδευτικών (μερικές ή ολικές) σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. (περισσότερες από 1.200) αλλά και τις κάθε τύπου ρουσφετολογικές διευθετήσεις, τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, σε βελτιώσεις θέσεων,  κ.ά..

Σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν προχωρήσει στην εκκίνηση των διαδικασιών για την επιλογή και τοποθέτηση νέων προϊσταμένων, η ΠΟΣΥΠ προειδοποιεί ότι «θα μετέλθει κάθε συνδικαλιστικού και νομικού μέσου για να σας θέσει ενώπιον των ευθυνών σας!».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ:

Σκανδαλώδης αδιαφορία για την επιλογή των Διοικητικών Στελεχών στο ΥΠΑΙΘ

κ. Υπουργέ , κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ,

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας επιλογής νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης,  την δεύτερη μέσα στα  δυόμιση χρόνια της  θητείας σας στο  Υπουργείο Παιδείας και το μονοσήμαντο ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης,  θα θέλαμε να καταγγείλουμε ότι στον αντίποδα αυτού, δεν επιδεικνύετε κανένα ενδιαφέρον για τα θέματα της  Διοίκησης  του Υπουργείου και την επιλογή των Διοικητικών Στελεχών της!

Παραβλέποντας τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό των Διοικητικών Υπαλλήλων από την δυνατότητα διεκδίκησης των θέσεων των Διευθυντών Εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια, διότι η αριθμητική αναλογία και η εκλογική επιρροή τους  είναι συντριπτική υπέρ των εκπαιδευτικών, σας επισημαίνουμε ότι το Υπουργείο μας αποτελεί την παρέκκλιση όλου του Δημοσίου, στα  θέματα επιλογής των Διοικητικών Στελεχών του, και συγκεκριμένα:

  • Στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου έχουν να επιλεγούν Διευθυντές από το 2010 και Προϊστάμενοι Τμημάτων από το 2007.Από τότε έχουμε μόνον ορισμούς, αναπληρώσεις και κάθε λογής και τύπου κομματικές και πελατειακές τοποθετήσεις!
     
  • Στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν να επιλεγούν Διοικητικοί Διευθυντές από το 2011 και Προϊστάμενοι Τμημάτων από το 2015.Από τότε έχουμε μόνον ορισμούς, αναπληρώσεις και κάθε λογής και τύπου κομματικές και πελατειακές τοποθετήσεις!
     
  • Κανένας Νόμος και κανένα σύστημα επιλογής Προϊσταμένων κάθε επιπέδου δεν έχει βρει εφαρμογή στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας από το 2010  και μετά, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο Δημόσιο!
     
  • Δεν υπάρχει κανένα Υπουργείο σε ολόκληρο το Δημόσιο που να έχει επιλεγεί ο Υπηρεσιακός του Γραμματέας εδώ και δύο χρόνια σχεδόν και να μην έχει τοποθετηθεί!

Στο Υπουργείο Παιδείας έχει κυριαρχήσει διαχρονικά το κομματικό, πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος, το οποίο είναι ανίκητο!

Απότοκα αυτού του κράτους είναι η παρέκκλιση του συστήματος επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης από το εκάστοτε ισχύον σύστημα επιλογής τωνΠροϊσταμένων όλου του Δημοσίου, η σπουδή της κάθε πολιτικής ηγεσίας για την αλλαγή του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου επιλογής και η συνεχής προσπάθεια τοποθέτησης των ημετέρων ως στελεχών εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα κομματικά και πελατειακά αιτήματα, όπως:

  • οι χιλιάδες ρουσφετολογικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς εκπαίδευσης, φέτος περισσότερες από 2000,
  • οι χιλιάδες ρουσφετολογικές διαθέσεις εκπαιδευτικών (μερικές ή ολικές) σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Αυτή την στιγμή περισσότερες από 1200, όπως έχουμε καταγγείλει στην Πολιτική Ηγεσία, χωρίς αυτή να έχει ακόμη αντιδράσει, αν και αυτοί οι εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία,
  • οι κάθε τύπου ρουσφετολογικές διευθετήσεις, τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, σε βελτιώσεις θέσεων,  κ.ά..

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν υπάρχει η  παραμικρή μέριμνα για την αξιοκρατική επιλογή και τοποθέτηση των Διοικητικών Προϊσταμένων τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του  Υπουργείου Παιδείας, διότι το σύστημα επιλογής τους είναι αυτό που ισχύει σε όλο το Δημόσιο και συνεπώς ούτε πολλά ρουσφέτια μπορούν να γίνουν, ούτε οι ημέτεροι να εξυπηρετηθούν!

κ. Υπουργέ , κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ,

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να αναθεωρήσετε την μέχρι τώρα στάση σας. Να επιδείξετε το οφειλόμενο υπηρεσιακό ενδιαφέρον και καθήκον και να προχωρήσετε σε άμεση εκκίνηση των διαδικασιών επιλογής και τοποθέτησης νέων προϊσταμένων επιπέδου Διεύθυνσης και Τμήματος στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου, με αντικειμενικά κριτήριαδιότι οι μέχρι τώρα πρακτικές σας, πόρρω απέχουν από την λειτουργία του επιτελικού κράτους, της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Σε περίπτωση που για μία ακόμη φορά αδιαφορήσετε και δεν εκδώσετε εντός του Ιανουαρίου του 2022 τις σχετικές  προκηρύξεις, η ΠΟΣΥΠ θα μετέλθει κάθε συνδικαλιστικού και νομικού μέσου για να σας θέσει ενώπιον των ευθυνών σας!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός Ελένη Βεργή
Λευκάδα: «Θα το ξαναέκανα και με μωβ μάτι» λέει η δασκάλα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό
«Πόσο άδεια πρέπει να είναι η ζωή τους για να βρίσκουν μαγκιά στη βία;» - Η εκπαιδευτικός Ελένη Βεργή σπάει τη σιωπή της μετά την άγρια επίθεση στο...
Λευκάδα: «Θα το ξαναέκανα και με μωβ μάτι» λέει η δασκάλα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό
Γάζα
Ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός προκαλεί προτείνοντας εκδίωξη Παλαιστινίων από Δυτική Όχθη και Γάζα
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του Θρησκευτικός Σιωνισμός, ο Σμότριχ δήλωσε ότι στόχος είναι η εγκαθίδρυση ισραηλινής κυριαρχίας και η...
Ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός προκαλεί προτείνοντας εκδίωξη Παλαιστινίων από Δυτική Όχθη και Γάζα
παπαδομαρκάκης
Σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ: Ανακλήθηκε η απόφαση επικαιροποίησης στοιχείων ανά 20 ημέρες
Τα στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο να επικαιροποιούνται ανά τρεις εβδομάδες αφορούσαν τόσο τον αριθμό των μαθητών όσο και τον εξοπλισμό των...
Σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ: Ανακλήθηκε η απόφαση επικαιροποίησης στοιχείων ανά 20 ημέρες
Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι 38 συλληφθέντες της Πολυτεχνικής Σχολής - Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Ολονύχτια επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη μετά την άρνηση αποχώρησης από το ΑΠΘ – 33 άτομα αρνήθηκαν τη δακτυλοσκόπηση
ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι 38 συλληφθέντες της Πολυτεχνικής Σχολής - Η ανακοίνωση της αστυνομίας