ειδικη αγωγή
ypaith
Νέα διολίσθηση της υπουργού Παιδείας «σε αντιδεοντολογικές πρακτικές» καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ με αφορμή την τοποθέτηση παραιτηθέντων αιρετών από το ΚΥΣΔΙΠ στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του ΥΠΑΙΘ

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως όρισε με καταχρηστικό τρόπο στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του ΥΠΑΙΘ, τους ήδη παραιτηθέντες αιρετούς  εκπρόσωπους στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.).

Αυτό καταγγέλλει σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΥΠ, υπενθυμίζοντας στην υπουργό Παιδείας ότι όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι τακτικοί και αναπληρωματικοί, που ορίστηκαν με την 143765/Γ2/10-11-2021 Υ.Α.(ΑΔΑ:63Τ146ΜΤΛΗ-Ο6Π), έχουν παραιτηθεί και άρα οφείλει σύμφωνα με τον Νόμο και το Σύνταγμα να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τους, όπως έπραξε και με τους αιρετούς εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών για τα οικεία Υπηρεσιακά τους Συμβούλια.

«Δυστυχώς τα αδιέξοδα τα οποία δημιούργησε η δική σας αντιδεοντολογική  συμπεριφορά, με την αναιτιολόγητη ακύρωση της ήδη διεξαχθείσας  δι’ αλληλογραφίας ψηφοφορίας και την επιβολή της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε πρωτοφανή παρωδία, προσπαθείτε να τα ξεπεράσετε με νομικές ακροβασίες και νέες αντιδεοντολογικές ενέργειες» αναφέρει η ΠΟΣΥΠ ζητώντας από την υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες «ευελπιστώντας ότι δεν θα ευτελιστούν  περαιτέρω οι Διαδικασίες και ο Νόμος».

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΟΣΥΠ προς την Νίκη Κεραμέως: 

κ. Υπουργέ,

Με λύπη διαπιστώνουμε, ότι έχοντας  χάσει το μέτρο και πιθανόν και την ψυχραιμία σας, με την με αρ. πρωτ. 158054/Ν4/6-12-2021 (ΑΔΑ:637Λ46ΜΤΛΗ-ΤΣ2) Απόφασή σας, ορίσατε στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του ΥΠΑΙΘ, τους ήδη παραιτηθέντες αιρετούς  εκπρόσωπους μας, των μονίμων υπαλλήλων, και των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, των Περιφερειακών Υπηρεσιών, στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.).

Δυστυχώς τα αδιέξοδα τα οποία δημιούργησε η δική σας αντιδεοντολογική  συμπεριφορά, με την αναιτιολόγητη ακύρωση της ήδη διεξαχθείσας  δι’ αλληλογραφίας ψηφοφορίας και την επιβολή της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε πρωτοφανή παρωδία, προσπαθείτε να τα ξεπεράσετε με νομικές ακροβασίες και νέες αντιδεοντολογικές ενέργειες!

Όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι μας, τακτικοί και αναπληρωματικοί, που ορίσατε με την 143765/Γ2/10-11-2021 Υ.Α.(ΑΔΑ:63Τ146ΜΤΛΗ-Ο6Π), έχουν παραιτηθεί και οφείλετε σύμφωνα με τον Νόμο και το Σύνταγμα να κάνετε δεκτές τις παραιτήσεις τους, όπως πράξατε και με τους αιρετούς εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών για τα οικεία Υπηρεσιακά τους Συμβούλια!

Επίσης, ακόμη περιμένουμε τις απαντήσεις σας, τόσο η ΠΟΣΥΠ  και η ΑΔΕΔΥ, όσο και τα Κόμματα που σας έχουν θέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, για τα λευκά ψηφοδέλτια που δεν προβλέπονται στην εκλογική αυτή διαδικασία για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια και βρέθηκαν σε όλες τις κάλπες, αλλά και για την «τύχη» των εκλογών στα έξι (6) ΠΥΣΔΙΠ,  εκεί δηλαδή που βρέθηκαν περισσότερα ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια από τους ψηφίσαντες και είναι άκυρες οι εκλογές! Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι η  μόνη πρόβλεψη που υπάρχει για επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία αφορά ρητά, «σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας ή /και αντικειμενικής αδυναμίας τεχνικής ή άλλης,διαπιστώνεται από την Εφορευτική Επιτροπή η αδυναμία να πραγματοποιηθεί ή να περατωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας…», σύμφωνα με τον Νόμο (ΦΕΚ 944, Β’/2021).

Όχι όμως για άκυρες εκλογές, όπου βρέθηκαν περισσότερες ψήφοι από τους ψηφίσαντες.

κ. Υπουργέ,

Μετά την παταγώδη αποτυχία του Υπουργείου, ως διεξάγουσα αρχή, να οργανώσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία σύννομα και θεσμικά και την αποχή των συναδέλφων μας από αυτή σε ποσοστά του 90%, η μόνη δημοκρατική και θεσμική διέξοδος στα νομικά και πρακτικά αδιέξοδα αποτελεί  η ακύρωση όλης της εκλογικής διαδικασίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία, η διατήρηση της δια αλληλογραφίας ψηφοφορίας και ο ορισμός ημερομηνίας για  δια ζώσης ψηφοφορία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που υπηρετούν πάνω από 40 υπάλληλοι, με κάθε μέτρο προστασίας από την πανδημία.

Είναι προφανές ότι θα πρέπει να ακυρωθούν και οι σχετικές αποφάσεις ορισμού των αιρετών εκπροσώπων μας, που εκδόθηκαν κατά τρόπο καταχρηστικό.

Επειδή, σε λίγες ημέρες θα παρέλθει κάθε διορία για την σύννομη εκλογή και τον ορισμό των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια (ΚΥΣΔΙΠ & ΠΥΣΔΙΠ), αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις και τις ενέργειες της διοίκησης και τις δικές σας, ευελπιστώντας ότι δεν θα ευτελιστούν  περαιτέρω οι Διαδικασίες και ο Νόμος!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων