krousmata se paidia
Σχεδόν 8.000 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων - «Υπέρ των μαθητών» η επαναλειγουργία, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου

Τα 8.000 πλησιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνει ότι η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων είναι προς όφελος των μαθητών.

«Έχει αποδειχθεί από την εμπειρία μας από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, πόσο υπέρ των παιδιών είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά να πάνε κανονικά στο σχολείο, είναι υπέρ της θωράκισης των παιδιών γιατί είναι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που φορούν τη μάσκα τους και τηρούν τα μέτρα, ελέγχονται δύο φορές την εβδομάδα με rapid test και αυτό βοηθά και τα ίδια να διαγνωστούν σε πιο συμπτωματικό επίπεδο και συνεπώς να μην μεταδόσουν στην υπόλοιπη τάξη αλλά και στην οικογένειά τους. Σε αντίθετη περίπτωση με τα σχολεία κλειστά, όπως στις διακοπές για τα Χριστούγεννα, τα παιδιά δεν κάνανε τεστ», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, η κ. Παπαευαγγέλου.

«Οι περισσότεροι γονείς πλέον ακολουθούν σωστά τις οδηγίες. Το 50%+1 είναι ένα όριο που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Είναι ένα όριο που έχει τεθεί κυρίως από το υπουργείο Παιδείας. Η εμπειρία μας από την «Δέλτα» μέχρι τώρα, έδειξε ότι η χρήση της μάσκας, που στα σχολεία τηρείται αυτό το μέτρο, προστατεύει σημαντικά», συμπλήρωσε.

«Το 50%+1 αφορά στην λειτουργία του τμήματος, και αφορά την συνολική απουσία, όχι μόνο από κορωνοϊό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Π.Ο.Υ . που θέτει σαν προτεραιότητα την διατήρηση των σχολείων ανοιχτών, και δεύτερον, το γεγονός ότι ακολουθούμε την πρακτική που ακολουθούν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει το κλείσιμο των σχολείων και των τάξεων με το εκτεταμένο testing», τόνισε ακόμα η κ. Παπαευαγγέλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

polykatoikies.jpg
Νέο φορολογικό πλαίσιο: Μεγάλες μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης από το 2025
Οι αντικειμενικές δαπάνες για κατοικίες, οχήματα και σκάφη μειώνονται αισθητά, προσφέροντας φορολογική ελάφρυνση σε χιλιάδες πολίτες
Νέο φορολογικό πλαίσιο: Μεγάλες μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης από το 2025
attiko-nosokomeio.jpg
Σοκαριστική επίθεση σε έγκυο στο Αττικό Νοσοκομείο – «Ήταν τρυπημένη σε όλο το πρόσωπο με πιρούνι»
«Δίνει μάχη για να σώσει την όρασή της, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούν», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος
Σοκαριστική επίθεση σε έγκυο στο Αττικό Νοσοκομείο – «Ήταν τρυπημένη σε όλο το πρόσωπο με πιρούνι»
Erasmus
Erasmus+: το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας στην καρδιά της Ευρώπης για την Εκπαίδευση του Μέλλοντος
«Οι γνώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες/ουσες θα μεταφερθούν με πολλαπλούς τρόπους στην καθημερινή διδακτική πράξη, εμπλουτίζοντας το...
Erasmus+: το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας στην καρδιά της Ευρώπης για την Εκπαίδευση του Μέλλοντος