Παυλάκης: Κλειστά σχολεία και νέα μέτρα για να μειωθεί το «τσουνάμι»
«Με τόσο ιό στον αέρα και τόσα κρούσματα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία» λέει ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης

Την εκτίμηση ότι πρέπει τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και να επιβληθούν νέα μέτρα για να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού εξέφρασε ο ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης.

Σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων, τάχθηκε κατά του ανοίγματός τους στις 10 Ιανουαρίου λέγοντας πως «με τόσο ιό στον αέρα και τόσα κρούσματα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία, από τα οποία εξαρτάται η λειτουργία της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε άρον – άρον, υπό χειρότερες συνθήκες, όπως έγινε την Πρωτοχρονιά».

«Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με τα κρούσματα που είχαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Να παρθούν τέτοια μέτρα, που να ανακοπούν τα κρούσματα. Αν μείνουν κλειστά τα σχολεία, θα κρατήσουν τα κρούσματα στα παιδιά στο μισό ή στο ένα τρίτο σε σχέση με τα κρούσματα με ανοιχτά σχολεία» είπε ο Γιώργος Παυλάκης.

«Εγώ λέω να κοιτάξουμε το τσουνάμι που έχουμε μπροστά μας αυτήν και την επόμενη εβδομάδα και να μην ονειρευόμαστε τι θα γίνει σε μερικούς μήνες» δήλωσε στον ΑΝΤ1, απαντώντας στο ερώτημα εάν η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να αποτελεί την αρχή του τέλους της πανδημίας.

«Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο… χθες»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν ενδιαφέρει και πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι και πολλοί που κάνουν self test και δεν ανακοινώνονται κάπου ή είναι και test που βγαίνουν αρνητικά. Όταν έχεις τόσο γρήγορο και σύγχρονο ιό, υπάρχει τσουνάμι, καθώς όλοι μολύνονται ο ένας από τον άλλον πολύ γρήγορα, ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, που δεν είναι θωρακισμένες με τα εμβόλια, έχουμε περίπου το 25% του πληθυσμού αθωράκιστο».

«Είναι προφανές για μένα ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα, το έχω πει εδώ και καιρό, πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο… χθες. Ο λόγος που βλέπουμε πολλούς ανθρώπους γύρω μας να μολύνονται, αλλά να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο, είναι το εμβόλιο και πρέπει να δοξάζουμε την δύναμη που μας τα έδωσε» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε «με τόσο μεγάλο ιικό φορτίο, είναι αδύνατον το εμβόλιο να δείξει την δύναμη του. Αν είχαμε 1.000-1.500 κρούσματα την ημέρα μετά από ένα lockdown θα ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικές
Κριτική του ΚΚΕ στις εξαγγελίες για το Λύκειο - Οι αλλαγές πρέπει να μείνουν στα χαρτιά
Κατά το ΚΚΕ, η κατεύθυνση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι...
Κριτική του ΚΚΕ στις εξαγγελίες για το Λύκειο - Οι αλλαγές πρέπει να μείνουν στα χαρτιά