ekpaideusi-sxoleia1
ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME NEWS
Οδηγίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ασκούντων τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ανηλίκων μαθητών/τριών

Νέα εγκύκλιο αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ασκούντων τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ανήλικων παιδιών εξέδωσε ο γ.γ. του υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν για ζητήματα ζητήματα εγγραφών, μετεγγραφών και φοίτησης μαθητών/τριών σε περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Η με αρίθμ. Φ1/117262/ΓΔ4/20-09-2021 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ανακοινοποίηση 21-09- 2021) με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4800/21-5-2021 (Α΄ 81) για τις εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/τριών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης», η οποία εκδόθηκε μετά την ψήφιση του ν. 4800/2021 (Α΄ 81), όπου ορίζεται μεταξύ άλλων ότι:

«για να πραγματοποιηθούν εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/μαθητριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις 16.09.2021 και εντεύθεν, απαιτείται η συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους, αν πρόκειται για ανήλικους».

2. Η με αρ. Φ7/517/127893/Γ1/13-10-2010 (ΑΔΑ: 4ΙΚΖ9-ΕΚ) εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να ισχύει. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. δ΄ της εν λόγω εγκυκλίου:

«Η ενημέρωση του γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια του τέκνου επιβάλλεται στο πλαίσιο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του σχολείου. Κατ’ εξαίρεση, εάν από τον γονέα έχει αφαιρεθεί συνολικά η άσκηση της γονικής μέριμνας, υποχρέωση ενημέρωσής του για το πρόσωπο του τέκνου (επομένως και για τη φοίτησή του) έχει ο άλλος γονέας».

3. Επίσης, ως προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εφαρμόζεται η υπ’ αρίθμ. 79942/ΓΔ4/21- 05-2019 ΥΑ (Β΄ 2005) «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», όπως ισχύει.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για 15 προσλήψεις στο Δημόσιο – Από αύριο οι αιτήσεις
Θέσεις ΔΕ και ΥΕ στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου – Όλες οι ειδικότητες και η διαδικασία υποβολής.
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για 15 προσλήψεις στο Δημόσιο – Από αύριο οι αιτήσεις
σαμαράς
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Το Διεθνές Δίκαιο δεν εφαρμόζεται α λα καρτ – Ας θυμηθεί την Κύπρο και το Αιγαίο»
Σφοδρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Βενεζουέλα – Αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Το Διεθνές Δίκαιο δεν εφαρμόζεται α λα καρτ – Ας θυμηθεί την Κύπρο και το Αιγαίο»
Σπίτι
Το σπίτι χάνει χρήματα από ένα σημείο που σχεδόν κανείς δεν ελέγχει
Δεν είναι η κατανάλωση, είναι η απώλεια: πώς η θερμότητα φεύγει «αθόρυβα» και φουσκώνει τον λογαριασμό χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
Το σπίτι χάνει χρήματα από ένα σημείο που σχεδόν κανείς δεν ελέγχει
βενεζουέλα
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την αμερικανική επίθεση στο Καράκας
Άμαχοι και στρατιωτικοί μεταξύ των θυμάτων – Μαρτυρίες φρίκης από φτωχές συνοικίες μετά την απαγωγή Μαδούρο.
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την αμερικανική επίθεση στο Καράκας