kerameos vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Πρόθεσή μας είναι να επανεξετάσουμε συνολικά το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών» αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Alfavita

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει το υφιστάμενο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών, αποκάλυψε μιλώντας στο alfavita.gr η υπουργός Νίκη Κεραμέως. 

«Πρόθεσή μας είναι να επανεξετάσουμε συνολικά το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως -παρά τις διαφωνίες με το συγκεκριμένο σύστημα- προτεραιότητα σε αυτή τη φάση ήταν να πραγματοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Επί τάπητος συνολικά το σύστημα προσλήψεων

ypaith

«Παρά τις διαφωνίες που είχαμε με το υφιστάμενο σύστημα, προτεραιότητά μας ήταν να γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από την ανάγκη εμπλουτισμού του ανθρώπινου δυναμικού, επομένως προχωρήσαμε άμεσα στο μόνιμο διορισμό 16.200 εκπαιδευτικών. Είναι στον ευρύτερο σχεδιασμό μας να θέσουμε επί τάπητος συνολικά το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών, προκειμένου να εντοπίσουμε τις δυνατότητες βελτίωσής του» δήλωσε, ενώ προανήγγειλε πως τα υπουργεία Παιδείας-Εσωτερικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία. 

Η υπουργός Παιδείας, είπε πως «ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης. Το είχαμε πει από την ανάληψη των καθηκόντων μας και έγινε πράξη καθώς, όπως γνωρίζετε, μόνιμοι διορισμοί δεν είχαν γίνει για πάνω από 12 χρόνια στη χώρα. Την πρώτη χρονιά της διακυβέρνησής μας υλοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή».

«Ξεκινήσαμε σκόπιμα από την Ειδική Αγωγή, δεδομένης της ιδιαίτερης σχέσης που αναπτύσσεται  μεταξύ του εκπαιδευτικού και του μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Την επόμενη χρονιά, και παρότι είχαμε εξαγγείλει 5.250 διορισμούς, καταφέραμε τελικά να προβούμε σε υπερδιπλάσιους,11.700 στη γενική εκπαίδευση, φτάνοντας συνολικά τους 16.200. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας, ώστε να φύγουμε από τη στρέβλωση του θεσμού του αναπληρωτή και να πάμε σε ένα καθεστώς όπου θα καλύπτει πραγματικά έκτακτες ανάγκες».

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, γίνεται εντατική προσπάθεια για πρόσθετους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, προκειμένου να καταφέρουμε να εμπλουτίσουμε με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό τα σχολεία μας και αποκαταστήσουμε αυτή τη χρόνια παθογένεια» υπογράμμισε στο Alfavita η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στο Alfavita εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Στη Βουλή αύριο (19/3) η ρύθμιση για την ισοτιμία 400.000 πτυχίων ΤΕΙ
Πολυνομοσχέδιο Παιδείας: Η διαδικασία για τους αποφοίτους ΤΕΙ προ και μετά του 2001 – Η «δικλείδα» της ΕΘΑΑΕ και τα μαθήματα που θα ξεκλειδώνουν την...
Στη Βουλή αύριο (19/3) η ρύθμιση για την ισοτιμία 400.000 πτυχίων ΤΕΙ
KINO
KINO Athens Film Festival 2026: Δωρεάν Masterclass στο Πάντειο για τη Μουσική και τα Δικαιώματα στις Ταινίες
Εργαστήριο Πολιτιστικής Διαχείρισης / KINO Athens : Master class Κινηματογράφου, 17 και 20 / 03
KINO Athens Film Festival 2026: Δωρεάν Masterclass στο Πάντειο για τη Μουσική και τα Δικαιώματα στις Ταινίες