pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
keat
«Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα», απαντά το ΚΕΑΤ για την τυφλή εκπαιδευτικό στο ΚΔΑΠμεΑ

Mε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον υφυπουργό Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών απαντά στην απόφαση της μη ανανέωσης της σύμβασης της τυφλής φιλολόγου από  το ΚΔΑΠμεΑ του ΚΕΑΤ.

Μέσω της επιστολής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, διεκδικεί την άμεση επαναπρόσληψη της τυφλής φιλολόγου με σύμβαση αορίστου χρόνου, καθώς και όλων των πρώην εργαζόμενων του ΚΔΑΠμεΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όλοι οι πρώην εργαζόμενοι του ΚΔΑΠμεΑ «αποτελούν το ίδιο θύματα της αυθαιρεσίας της Διοίκησης και της πολιτικής που μας θέλει πρόσκαιρους και εξαρτημένους, για να μπορεί να μας χειραγωγεί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.      

Αναλυτικά η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Για την τυφλή εκπαιδευτικό στο ΚΔΑΠμεΑ του ΚΕΑΤ

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα

Το Υπουργείο Εργασίας δια στόματος της Υφυπουργού κας Δόμνας Μιχαηλίδου επιμένει στην μη ανανέωση της σύμβασης τυφλής φιλολόγου από το ΚΔΑΠμεΑ του ΚΕΑΤ και καλύπτει τη Διοίκηση του φορέα για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια.

Με κάθε ειλικρίνεια και καλή πρόθεση αναρωτιόμαστε για τα παρακάτω:

1. Δεν έχετε ενημερωθεί κυρία Υφυπουργέ ότι η 27χρονη εκπαιδευτικός εκτός από τα Ελληνικά και τα Αλβα

νικά γνωρίζει Αγγλικά, ενώ σύντομα παίρνει το πτυχίο της και στα Ισπανικά; Γιατί αναφέρατε -και μάλιστα δύο φορές- μόνο τα Αλβανικά; Τι θέλετε να υπονοήσετε με αυτό;

2.  Με ποια κριτήρια βαθμολογήθηκε και απορρίφθηκε η εν λόγω εκπαιδευτικός, αφού καλύπτει όλα τα απαιτούμενα στην Προκήρυξη προσόντα, πτυχίο Φιλοσοφικής σχολής ΕΚΠΑ, σεμινάρια, γνώση γραφής Braille, ενώ  επιπλέον έχει και αναπηρία όρασης; Τι περισσότερα προσόντα διαθέτει ο βλέπων εκπαιδευτικός που προσλήφθηκε στη θέση της; Και από πού προκύπτει ότι ένας τυφλός εκπαιδευτικός δεν μπορεί να διδάξει σε πολυανάπηρα παιδιά; Αναγράφεται κάπου στο πτυχίο του ή μήπως περιλαμβάνεται στα «αξιοκρατικά» κριτήρια επιλογής σας;    

3. Γιατί επαναλαμβάνετε το σαθρό επιχείρημα ότι η τυφλή φιλόλογος αναπλήρωνε πέρυσι προσωρινά μια εκπαιδευτικό που έλειπε με αναρρωτική άδεια; Δεν γνωρίζετε ότι στη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, μετά την επιστροφή της από την άδεια, δεν έχουν ανατεθεί καθήκοντα διδασκαλίας;  Από την πλευρά μας δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση αν όντως αυτή αναλάμβανε τα μαθήματα της τυφλής φιλολόγου που την είχε αναπληρώσει . Η Διοίκηση όμως του ΚΕΑΤ ακύρωσε και τις δύο εκπαιδευτικούς και προσέλαβε καινούργιο με πλήρες ωράριο.

4. Θα αστειεύεστε βέβαια όταν λέτε ότι η Διοίκηση του ΚΕΑΤ δεν έχει λόγο για τα όσα διαδραματίζονται στην αμκε «Πρωτοπορία» - της οποίας κατέχει το 99% - και στο ΚΔΑΠμεΑ που η «Πρωτοπορία» διαχειρίζεται.

Καταλαβαίνουμε γιατί είστε σε θέση να γνωρίζετε με τόση ακρίβεια στοιχεία για την οικογενειοκρατία των παλιότερων χρόνων, αφού οι δικές σας κυβερνήσεις είχαν και πάλι διαπρέψει σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς, αντίθετα με την πρακτική όλων των κυβερνήσεων από το 2000 κι έπειτα που θέλουν το ΚΕΑΤ συρρικνωμένο και απαξιωμένο και τις ιδιωτικού χαρακτήρα δομές να  το υποκαθιστούν, αγωνιζόμαστε σταθερά για ένα σύγχρονο δημόσιο ΚΕΑΤ, χωρίς εταιρίες, όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνιμη δουλειά, για να μην μπορούν οι κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις που αυτές διορίζουν να τους κρατούν σε ομηρία, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη τους για εργασία. 

Τελικοί αποδέκτες αυτής της αθλιότητας είναι άλλωστε τα παιδιά με αναπηρία που, ενώ έχουν ανάγκη από εξατομικευμένη εκπαίδευση και σταθερή παιδαγωγική σχέση με τους δασκάλους τους, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση διαρκούς ανανέωσης ενός «εποχιακού» και κακοπληρωμένου προσωπικού, που όσο κι αν προσπαθεί, αδυνατεί με αυτές τις προϋποθέσεις  να τους προσφέρει τα εφόδια που χρειάζονται για την εργασία και τη ζωή. 

Με βάση τα παραπάνω, επιμένουμε να διεκδικούμε:

Την άμεση επαναπρόσληψη της τυφλής φιλολόγου με σύμβαση αορίστου χρόνου, καθώς και όλων των πρώην εργαζόμενων του ΚΔΑΠμεΑ που αποτελούν το ίδιο θύματα της αυθαιρεσίας της Διοίκησης και της πολιτικής που μας θέλει πρόσκαιρους και εξαρτημένους, για να μπορεί να μας χειραγωγεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής
Με την απεργία – αποχή συσπειρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δεν προκαλούνται συγχύσεις και οι εκπαιδευτικοί πετυχαίνουν να μην...
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής