Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Στο στόχαστρο γονέων ξανά οι εκπαιδευτικοί - Μήνυση επειδή ολοήμερο τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του για μία ημέρα - Μήνυση και για την εφαρμογή των... μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό

Στο στόχαστρο γονέων βρέθηκαν για μία ακόμα φορά εκπαιδευτικοί, καθώς δύο περιστατικά μηνύσεων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, στο αυτόφωρο οδηγήθηκε προϊσταμένη νηπιαγωγείου, καθώς γονέας τη μήνυσε για παράβαση καθήκοντος. Αιτία: Ολοήμερο τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του για μία ημέρα, λόγω άδειας εκπαιδευτικού.

Ταυτόχρονα, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πατέρας - αρνητής υπέβαλλε μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν επέτρεπαν την είσοδο του παιδιού του χωρίς self test και μάσκα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη για ψευδή καταμήνυση.

Μήνυση επειδή δεν λειτούργησε το ολοήμερο τμήμα λόγω άδειας εκπαιδευτικού

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος», προϊσταμένη νηπιαγωγείου οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, καθώς γονέας τη μήνυσε για παράβαση καθήκοντος. Ο λόγος ήταν ότι ολοήμερο τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του για μία ημέρα, λόγω άδειας εκπαιδευτικού!

Σύμφωνα με το σωματείο των εκπαιδευτικών, «η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου ενημέρωσε έγκαιρα τους γονείς για την έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα. Το σύνολο των γονιών και κηδεμόνων προσήλθαν και παρέλαβαν τους μαθητές με την λήξη της πρωινής ζώνης».

«Ένας γονιός, όμως, ενώ παρέλαβε το παιδί του κανονικά, αποφάσισε να μηνύσει την προϊσταμένη για παράβαση καθήκοντος (!), και να οδηγηθεί η συνάδελφος στα πλαίσια του αυτοφώρου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για να δώσει κατάθεση!», σημειώνεται στη σχετική καταγγελία.

Όπως παράλληλα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, «το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο! Καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους απειλές».

Μάλιστα «τα κενά στα σχολεία δίνουν το δικαίωμα στους ελάχιστους κακοπροαίρετους γονείς να στοχοποιήσουν εκπαιδευτικούς».

Το σωματείο των εκπαιδευτικών καταγγέλλει κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, καθώς μεταξύ άλλων «αφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα να λειτουργούν με το φιλότιμο των εκπαιδευτικών εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών».

Γονέας - αρνητής προσπάθησε να «αναβιώσει» τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών, αλλά συνελήφθη

Παράλληλα, η υπόθεση με τον γονέα - αρνητή που υπέβαλλε μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν επέτρεπαν την είσοδο του παιδιού του χωρίς self test και μάσκα, γυρίζει την επικαιρότητα δύο περίπου μήνες πίσω.

Ο πατέρας του μαθητή απαίτησε να μπει ο γιος του στο σχολείο χωρίς προστατευτική μάσκα και προσκόμιση σχετικού αρνητικού self test, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή Αμπελοκήπων - Μενεμένης δεν επέτρεψαν στο παιδί την είσοδο, με αποτέλεσμα ο πατέρας να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πατέρας κατέθεσε εν συνεχεία μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών, εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την κράτησή του για ψευδή καταμήνυση.

Ο πατέρας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και θα προσαχθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής.

Η στάση του γονέα ήταν παρόμοια με αυτή αρκετών άλλων ανά την Ελλάδα, δύο περίπου μήνες πριν, όταν καταγραφόταν σωρεία μηνύσεων σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι τηρούσαν τα... μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Τελικά, έπειτα από παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, ζητήθηκε από τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών να διερευνούν άμεσα, εάν οι συγκεκριμένες ενέργειες συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργούν, όπως ορίζει ο νόμος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ σε εκπαιδευτικούς κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου
Απίστευτη καταγγελία! Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έπαιρνε τηλέφωνο εκπαιδευτικούς για να κάνουν τηλεκπαίδευση!
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
Αντιπρόταση ΠΑΣΑΔ για τα τα voucher των 200€ - «Να δοθούν αθροιστικά σε κάθε σχολείο και ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών»
ΠΑΣΑΔ: Voucher 200€ στα σχολεία ανάλογα με το πλήθος των εκπαιδευτικών
τηλεκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης - Μέτρα για ανοιχτά σχολεία τώρα
«Φτάνει πια με την "καραμέλα" της τηλεκπαίδευσης! Τηλεκπαίδευση στην πανδημία, στις καταλήψεις, στο σεισμό, στην κακοκαιρία, σε αναρρωτική άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Φτάνει με την «καραμέλα» της τηλεκπαίδευσης