Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
nina kassimati
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Αναφορά στη Βουλή από τη Νίνα Κασιμάτη για τα εκπαιδευτικά κενά στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Ζητά από τη Νίκη Κεραμέως να απαντήσει στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Αναφορά στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα των εκπαιδευτικών κενών σε μαθήματα κατεύθυνσης στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας που μένουν ακάλυπτα κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη.

Η ίδια ζητά από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να απαντήσει στην από 26/11/21 σχετική επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφορικά με τα κενά που καταγράφονται δύο και πλέον μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η Νίνα Κασιμάτη με την Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε επισυνάπτοντας την επιστολή, επισημαίνει:

α) τα Καλλιτεχνικά σχολεία είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γενικής εκπαίδευσης που εισήχθησαν ως θεσμός με σκοπό την έμφαση στην καλλιέργεια και τη διδασκαλία των Τεχνών.

β) είναι αδιανόητο κατά τον τρίτο μήνα του σχολικού έτους να σημειώνονται κενά σε καθημερινή βάση σε ειδικότητες κατευθύνσεων απαραίτητων για τη λειτουργία ενός καλλιτεχνικού σχολείου.

γ) η κυβέρνηση υπονομεύει απαραδέκτως τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων εν γένει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά ακόμη και στα Καλλιτεχνικά Σχολεία!

Τέλος, καλεί την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως να προβεί σε άμεσες ενέργειες και να ενημερώσει τη Βουλή για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας:

•    Πρόσληψη καθηγητών για την πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών κατεύθυνσης στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Και προκειμένου να μη δημιουργηθούν και στη νέα σχολική χρονιά ανάλογα ζητήματα: 

•    Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, υποκριτικής κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

•    Μέχρι να ολοκληρωθεί η μόνιμη πρόσληψη, να καλύπτονται τα κενά του σχολείου με καθηγητές ωρομίσθιους, που οι διαδικασίες πρόσληψης θα ολοκληρώνονται πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Εδώ η αναφορά της Νίνας Κασιμάτη

Εδώ η επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία: Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός στο Μαρούσι

Μαρουσάκης-χιόνια: «Την Τρίτη θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας»

Καμία υποχρεωτικότητα για τη τηλεκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

teacher 1280
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα
Ποιους αφορά η Τοπική Πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ–ΕΒΠ; Τι γίνεται με την προϋπηρεσία; Τι γίνεται με τη διαδικασία και τις θέσεις
Τοπική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα