Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sxoleio aithousa
Nikos Libertas / SOOC
«Για ένα Δήμο σαν το δικό μας που κατόρθωσε να ορθοποδήσει οικονομικά μόλις πριν λίγα χρόνια, ποιος είναι ο τόσο σοβαρός λόγος για να πληρώσει 122.760,00 ευρώ για σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού που ήδη παρέχονται δωρεάν και μάλιστα με επιτυχία;»

Διαδικτυακά σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού με 122.760,00 ευρώ για τους μαθητές των Λυκείων (στην προνομιακή τιμή των 165€/μαθητή!), αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης την Τρίτη 23/11/2021  (θέμα 5ο) μετά από εισήγηση του …Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ελλείψει Αντιδημάρχου Παιδείας για παραπάνω από 2 χρόνια.

Για ένα Δήμο σαν το δικό μας που κατόρθωσε να ορθοποδήσει οικονομικά μόλις πριν λίγα χρόνια, ποιος είναι ο τόσο σοβαρός λόγος για να πληρώσει 122.760,00 ευρώ για κάτι που ήδη παρέχεται δωρεάν και μάλιστα με επιτυχία;

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ πρώην Κ.Ε.Σ.Υ.) του Υπουργείου Παιδείας κάνει αυτό ακριβώς! Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε μαθητές Λυκείου!

Στις 21/10/2020 μάλιστα, σε διαδικτυακή συζήτηση «Krystalleio Live» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Κρυσταλλείου Δημοτικού Πεντέλης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των υπηρεσιών Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που είναι διαθέσιμες και ήδη αξιοποιούνται από πολλούς μαθητές και γονείς των Λυκείων του Δήμου μας, από τον ειδικό εκπαιδευτικό και σύμβουλο ΣΕΠ του 2ου ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας κ. Ευάγγελο Θεολογή.

Στο τέλος δε, διατυπώθηκε η ευχή να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση, ώστε να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότεροι μαθητές και γονείς, την εξαιρετική αυτή δυνατότητα.

Το 2ο ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας άλλωστε είχε έρθει σε επαφή με το Σύλλογο Γονέων του Κρυσταλλείου και εν συνεχεία με την Ένωση Γονέων (επί προεδρίας του υπογράφοντος), με αφορμή το επιτακτικό πρόβλημα στέγασης για το οποίο άλλωστε έγιναν παρεμβάσεις  και δημοσιεύματα αλλά και διαδικτυακή συζήτηση «Krystalleio Live» στις 4/11/2020.

Είχαμε τότε επισκεφθεί με τη Διευθύντρια του 2ου ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας κ. Μαριάννα Χατζοπούλου, την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, κ. Κατοίκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, κ. Πέππα, τον διοικητή του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, κ. Καραγκούνη, τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης, κ. Παλαιοδήμο, αλλά και την Δήμαρχο Πεντέλης κ. Κεχαγιά, σε μια προσπάθεια αναζήτησης έστω προσωρινής στέγασης αλλά και υποστήριξης για αυτή την τόσο απαραίτητη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας που προσφέρει πέρα από Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και υπηρεσίες αξιολόγησης, διάγνωσης και υποστήριξης στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.

Όλοι τότε – καλοκαίρι 2020, είχαν ανταποκριθεί και βοηθήσει εκτός από …τον Δήμο Πεντέλης!

Ευτυχώς μετά από 2 χρόνια, πριν το τέλος του 2021, το 2ο ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στη μόνιμη πια έδρα του στην Αγία Παρασκευή.

Αν πραγματικά ήθελε να στηρίξει ο Δήμος μας τα Λυκειόπαιδα μας, θα μπορούσε πέρα από την προώθηση και ενημέρωση για τις δωρεάν υπηρεσίες σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας, να συνεισφέρει στο χρόνιο αίτημα Συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών για σχολικούς ψυχολόγους στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Με τους ειδικούς ψυχολόγους επιστήμονες που ήδη διαθέτει στο Κοινωνικό Κέντρο (Κέντρο Κοινότητας) και με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσε να κάνει μια «Σύμπραξη Δημοσίου και …Αυτοδιοικητικού Τομέα» με τα σχολεία του Δήμου μας και να προσφέρει σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο (4 και 3 αντίστοιχα) μία ημέρα την εβδομάδα την παρουσία ενός ψυχολόγου για τα παιδιά. Είχε γίνει μάλιστα σχετική συζήτηση το 2018 αλλά είχε μείνει δυστυχώς στα χαρτιά.

Εκτός κι αν χρειάζονται περισσότερο άλλοι την στήριξη…

ΥΓ1:. Μπορεί να μην έχουμε στο Δήμο Πεντέλης Αντιδήμαρχο Παιδείας, μάθαμε όμως ότι υπάρχει ...Τμήμα Παιδείας στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού. Κάτι είναι κι αυτό…

ΥΓ2: Με τα ίδια χρήματα πόσες καθαρίστριες ή και τραπεζοκόμους θα μπορούσε να παρέχει ο Δήμος στα σχολεία μας?

*τ. Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης

Γραμματέας Συλλόγου Γονέων Κρυσταλλείου Δημοτικού Πεντέλης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

katalipseis sxoleia
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
«Θεωρούνται ακόμη και σήμερα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών, που το «σιγοντάρουν» τόσο η πολιτεία όσο και οι σύλλογοι γονέων  και...
Θέλουμε ή όχι καταλήψεις Σχολείων;
ipourgeio_paideias
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
Διόρθωση στο Παράρτημα «Διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο», της Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αναλυτικά το ΦΕΚ
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο