Σχολική αίθουσα
Μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία διότι το υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε κανένα μέτρο
Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τα προβλήματα παρακολούθησης δια ζώσης μαθημάτων, που αντιμετωπίζουν μαθητές ευπαθών ομάδων, με σοβαρά προβλήματα υγείας και τον αποκλεισμό τους από την εκπαιδευτική διαδικασία, διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία πρόβλεψη για το ζήτημα αυτό.
 
Η βουλευτής ερωτά αν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή και κατ’ οίκον διδασκαλίας, όπου απαιτείται, στα παιδιά αυτά και με ποιο τρόπο θα λυθεί το φλέγον ζήτημα του αποκλεισμού τους από την εκπαιδευτική διδασκαλία. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Εδώ και δυόμιση μήνες, περίπου, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μαθητές και μαθήτριες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης μαθήματα με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός του εκπαιδευτικού πλαισίου. Οι συγκεκριμένοι μαθητές και μαθήτριες δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία ούτε με τηλεκπαίδευση ούτε με κατ’ οίκον διδασκαλία, διότι το υπουργείο δεν έχει καμία πρόβλεψη για το ζήτημα αυτό.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου από τα μέσα του προηγούμενου μήνα επισήμανε ότι: «μαθητές και μαθήτριες που ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες, που χρήζουν κατ’ οίκον διδασκαλίας είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεκπαίδευσης, στερούνται πρόσβασης στην εκπαίδευση, διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν προέβλεψε την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για αυτές τις περιπτώσεις».

Μετά τα ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις σας η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, έστω και την έσχατη ώρα, για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή και κατ’ οίκον διδασκαλίας, όπου απαιτείται, στα παιδιά που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;

2. Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να λυθεί το φλέγον ζήτημα του αποκλεισμού από την εκπαιδευτική διδασκαλία των μαθητών και μαθητριών που αδυνατούν να συμμετάσχουν στην δια ζώσης διδασκαλία λόγω των σοβαρότατων παθήσεών τους;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχές καταιγίδες ομπρέλα καιρός
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Κόκκινος συναγερμός» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Κακοκαιρία «Erminio»: Νέο κύμα ισχυρών καταιγίδων – Προειδοποιήσεις για Αττική και νότια Ελλάδα
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Κόκκινος συναγερμός» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
γονείς εκπαιδευτικοί
Καβάλα: Αναφορά σε ανάρμοστες και αντίθετες προς το νόμο συμπεριφορές γονέων
Το μήνυμα είναι σαφές και ηχηρό: κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος απέναντι σε προσβλητικές και μειωτικές συμπεριφορές.
Καβάλα: Αναφορά σε ανάρμοστες και αντίθετες προς το νόμο συμπεριφορές γονέων
kataigides.jpg
Δύσκολη νύχτα από την κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός, σοβαρά προβλήματα στην Αττική και πλημμύρες σε πολλές περιοχές
Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για το νέο κύμα...
Δύσκολη νύχτα από την κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός, σοβαρά προβλήματα στην Αττική και πλημμύρες σε πολλές περιοχές