Κεφαλίδου: Στο μουσικό σχολείο Δράμας δεν υπάρχουν εμπειροτέχνες εκπαιδευτικοί
Η Χ. Κεφαλίδου επισημαίνει ότι στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας δεν έχουν προσληφθεί οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία επισημαίνει ότι, αν και βρισκόμαστε στο τέλος Νοεμβρίου, στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας δεν έχουν προσληφθεί οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει, την προηγούμενη χρονιά είχαν κληθεί στο διάστημα Αυγούστου- Σεπτεμβρίου να δηλώσουν σε ποιες περιοχές θέλουν να διδάξουν για να ενταχθούν στα Μουσικά Σχολεία, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν τελικά στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 28 Ιανουαρίου, στη μέση της σχολικής χρονιάς.

«Αντί λοιπόν να επιλυθεί το πρόβλημα της έγκαιρης ένταξης τους στα Σχολεία, φέτος η καθυστέρηση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και είναι αβέβαιο πότε τελικά τα παιδιά θα διδαχθούν τα μαθήματά τους αυτά, τα οποία είναι βασικά για τη μουσική τους παιδεία», επισημαίνει.

Αναλυτικά:

Προς: Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χωρίς Εμπειροτέχνες Εκπαιδευτικούς στο μέσο της χρονιάς το Μουσικό Σχολείο Δράμας

Έχουμε φτάσει στο τέλος Νοεμβρίου σχεδόν και στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων (σαντούρι, γκάιντα, ποντιακή λύρα, ούτι κλπ.), δεν έχουν ακόμα κληθεί από το Υπουργείο ούτε καν να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους, για να προσληφθούν και να διδάξουν στο σχολείο.

Σε δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο επισημαίνεται ότι ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν κληθεί στο διάστημα Αυγούστου- Σεπτεμβρίου να δηλώσουν σε ποιες περιοχές θέλουν να διδάξουν για να ενταχθούν στα Μουσικά Σχολεία, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν τελικά στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 28 Ιανουαρίου, στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Αντί λοιπόν να επιλυθεί το πρόβλημα της έγκαιρης ένταξης τους στα Σχολεία, φέτος η καθυστέρηση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και είναι αβέβαιο πότε τελικά τα παιδιά θα διδαχθούν τα μαθήματά τους αυτά, τα οποία είναι βασικά για τη μουσική τους παιδεία.

Σας επισυνάπτω τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες επίλυσης του προβλήματος, με τη σύντομη ολοκλήρωση από το Υπουργείο σας της διαδικασίας πρόσληψης των Εμπειροτεχνών Εκπαιδευτικών στο Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hellenic train
24ωρη απεργία για τα Τέμπη: «Χειρόφρενο» σε τρένα και πλοία το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Χωρίς δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο – Δεμένα και τα πλοία με απόφαση της ΠΝΟ, τρία χρόνια μετά την τραγωδία
24ωρη απεργία για τα Τέμπη: «Χειρόφρενο» σε τρένα και πλοία το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
δίκη για τα Τέμπη
Ένταση στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών – Αντιδράσεις για τις εκταφές και βαριές καταγγελίες
Οι εξελίξεις στο ακροατήριο, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις για τις εσπευσμένες εκταφές θυμάτων, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά το βαρύ φορτίο της...
Ένταση στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών – Αντιδράσεις για τις εκταφές και βαριές καταγγελίες
βιασμός
Κυψέλη: Παραδόθηκε ο 64χρονος για την απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας με αναπηρία
Νέα στοιχεία για την υπόθεση – Οι καταγγελίες της κόρης του για σεξουαλική κακοποίηση στο παρελθόν
Κυψέλη: Παραδόθηκε ο 64χρονος για την απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας με αναπηρία
ekpa
Στο όνομα της Ελευθερίας: Η κατάληψη της Νομικής και το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα
Αναρτήθηκε η ψηφιακή μορφή της έκθεσης: «Στο όνομα της Ελευθερίας: Η κατάληψη της Νομικής και το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα»
Στο όνομα της Ελευθερίας: Η κατάληψη της Νομικής και το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα