Κεφαλίδου: Στο μουσικό σχολείο Δράμας δεν υπάρχουν εμπειροτέχνες εκπαιδευτικοί
Η Χ. Κεφαλίδου επισημαίνει ότι στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας δεν έχουν προσληφθεί οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία επισημαίνει ότι, αν και βρισκόμαστε στο τέλος Νοεμβρίου, στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας δεν έχουν προσληφθεί οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει, την προηγούμενη χρονιά είχαν κληθεί στο διάστημα Αυγούστου- Σεπτεμβρίου να δηλώσουν σε ποιες περιοχές θέλουν να διδάξουν για να ενταχθούν στα Μουσικά Σχολεία, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν τελικά στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 28 Ιανουαρίου, στη μέση της σχολικής χρονιάς.

«Αντί λοιπόν να επιλυθεί το πρόβλημα της έγκαιρης ένταξης τους στα Σχολεία, φέτος η καθυστέρηση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και είναι αβέβαιο πότε τελικά τα παιδιά θα διδαχθούν τα μαθήματά τους αυτά, τα οποία είναι βασικά για τη μουσική τους παιδεία», επισημαίνει.

Αναλυτικά:

Προς: Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χωρίς Εμπειροτέχνες Εκπαιδευτικούς στο μέσο της χρονιάς το Μουσικό Σχολείο Δράμας

Έχουμε φτάσει στο τέλος Νοεμβρίου σχεδόν και στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων (σαντούρι, γκάιντα, ποντιακή λύρα, ούτι κλπ.), δεν έχουν ακόμα κληθεί από το Υπουργείο ούτε καν να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους, για να προσληφθούν και να διδάξουν στο σχολείο.

Σε δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο επισημαίνεται ότι ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν κληθεί στο διάστημα Αυγούστου- Σεπτεμβρίου να δηλώσουν σε ποιες περιοχές θέλουν να διδάξουν για να ενταχθούν στα Μουσικά Σχολεία, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν τελικά στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 28 Ιανουαρίου, στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Αντί λοιπόν να επιλυθεί το πρόβλημα της έγκαιρης ένταξης τους στα Σχολεία, φέτος η καθυστέρηση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και είναι αβέβαιο πότε τελικά τα παιδιά θα διδαχθούν τα μαθήματά τους αυτά, τα οποία είναι βασικά για τη μουσική τους παιδεία.

Σας επισυνάπτω τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες επίλυσης του προβλήματος, με τη σύντομη ολοκλήρωση από το Υπουργείο σας της διαδικασίας πρόσληψης των Εμπειροτεχνών Εκπαιδευτικών στο Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ προαναγγέλλει τη λήξη του πολέμου με το Ιράν - Ο ρόλος του Πακιστάν ως «γέφυρα» μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Διπλωματικός μαραθώνιος στην Ισλαμαμπάντ - Το «φλερτ» με την Κίνα και τα Στενά του Ορμούζ
Ο Τραμπ προαναγγέλλει τη λήξη του πολέμου με το Ιράν - Ο ρόλος του Πακιστάν ως «γέφυρα» μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
social media
Ψηφιακό «διαβατήριο» ηλικίας για το διαδίκτυο: Η Ευρώπη βάζει όρια στα social media
Νέα εφαρμογή επαλήθευσης από την Ε.Ε. – Πώς θα προστατεύονται οι ανήλικοι και τι αλλάζει στην πρόσβαση στις πλατφόρμες
Ψηφιακό «διαβατήριο» ηλικίας για το διαδίκτυο: Η Ευρώπη βάζει όρια στα social media