Κεφαλίδου: Στο μουσικό σχολείο Δράμας δεν υπάρχουν εμπειροτέχνες εκπαιδευτικοί
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Χ. Κεφαλίδου επισημαίνει ότι στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας δεν έχουν προσληφθεί οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία επισημαίνει ότι, αν και βρισκόμαστε στο τέλος Νοεμβρίου, στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας δεν έχουν προσληφθεί οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει, την προηγούμενη χρονιά είχαν κληθεί στο διάστημα Αυγούστου- Σεπτεμβρίου να δηλώσουν σε ποιες περιοχές θέλουν να διδάξουν για να ενταχθούν στα Μουσικά Σχολεία, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν τελικά στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 28 Ιανουαρίου, στη μέση της σχολικής χρονιάς.

«Αντί λοιπόν να επιλυθεί το πρόβλημα της έγκαιρης ένταξης τους στα Σχολεία, φέτος η καθυστέρηση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και είναι αβέβαιο πότε τελικά τα παιδιά θα διδαχθούν τα μαθήματά τους αυτά, τα οποία είναι βασικά για τη μουσική τους παιδεία», επισημαίνει.

Αναλυτικά:

Προς: Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χωρίς Εμπειροτέχνες Εκπαιδευτικούς στο μέσο της χρονιάς το Μουσικό Σχολείο Δράμας

Έχουμε φτάσει στο τέλος Νοεμβρίου σχεδόν και στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας οι Εμπειροτέχνες ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων (σαντούρι, γκάιντα, ποντιακή λύρα, ούτι κλπ.), δεν έχουν ακόμα κληθεί από το Υπουργείο ούτε καν να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους, για να προσληφθούν και να διδάξουν στο σχολείο.

Σε δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο επισημαίνεται ότι ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν κληθεί στο διάστημα Αυγούστου- Σεπτεμβρίου να δηλώσουν σε ποιες περιοχές θέλουν να διδάξουν για να ενταχθούν στα Μουσικά Σχολεία, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν τελικά στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 28 Ιανουαρίου, στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Αντί λοιπόν να επιλυθεί το πρόβλημα της έγκαιρης ένταξης τους στα Σχολεία, φέτος η καθυστέρηση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και είναι αβέβαιο πότε τελικά τα παιδιά θα διδαχθούν τα μαθήματά τους αυτά, τα οποία είναι βασικά για τη μουσική τους παιδεία.

Σας επισυνάπτω τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες επίλυσης του προβλήματος, με τη σύντομη ολοκλήρωση από το Υπουργείο σας της διαδικασίας πρόσληψης των Εμπειροτεχνών Εκπαιδευτικών στο Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των αιτήσεων για τις προκηρύξεις εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 και τους νέους πίνακες κατάταξης
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Αλλάζουν όλα! Άνοιξαν 2500 νέες θέσεις τηλεξέτασης για να πάρουν όσοι προλάβουν 2 εύκολα πιστοποιητικά από το σπίτι τους που...
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Η ψηφιακή διασύνδεση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών δίνει πρόσβαση στα στοιχεία των εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πολιτογράφησης
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
Ένταση και βαριές καταγγελίες στο 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου – «Κλίμα φόβου και εκφοβισμού»
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
βιβλία
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"
Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη λέξεις που, αν και δεν χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινότητα, παραμένουν ιδιαίτερα εκφραστικές και ακριβείς.
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"