Κυριαρχία στην Ενημέρωση: 785.000 επισκέπτες είχε το alfavita.gr στις 5 Αυγούστου!

Εκπαίδευση 0

Σχολεία - αρνητές γονείς: Πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης σε παιδιά

makri-zetta-vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα παιδιά που στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζουν νέα ρύθμιση για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών - γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», δήλωσε η Ζέττα Μακρή και πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών - κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες.

Επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις αρχές από τους διευθυντές των σχολείων και εξήγησε ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τί πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση