sxoleia-mathites-ekpaideusi
Menelaos Myrillas / SOOC
Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

"Δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και η κατάσταση στα σχολεία είναι άκρως ανησυχητική, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων με ένα στα τέσσερα κρούσματα να είναι παιδιά και έφηβοι", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ληφθούν επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. 

" Κάθε μέρα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί νοσούν, ενώ με την εκτόξευση των κρουσμάτων στην πόλη δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, άνθρωποι διασωληνώνονται ,τα νοσοκομεία της πόλης στενάζουν, οι γιατροί κάνουν ατελείωτες βάρδιες και οι κλινικές covid γεμίζουν μόλις ανοίξουν, σημειώνοντας ρεκόρ εισαγωγών", αναφέρει η ΕΛΜΕ και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων "δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από τον προσωπικό μας χώρο και με δικά μας μέσα" 

Ολη η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Διανύουμε μια περίοδο νέας όξυνσης της πανδημίας, με 50-60 περίπου νεκρούς τη μέρα και πάνω από 440 διασωληνωμένους. Αυτή την περίοδο (τέλη Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη) του 2021 οι απώλειες ζωών είναι εξαπλάσιες και οι διασωληνωμένοι τετραπλάσιοι από την αντίστοιχη περσινή, όταν δεν υπήρχε καθόλου εμβόλιο.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, επιβάλλοντας συνεχώς νέες απαγορεύσεις και εργαλειοποιούν την πανδημία για να ιδιωτικοποιήσουν ό,τι έχει απομείνει από δημόσια αγαθά και υπηρεσίες υγείας και να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και η κατάσταση στα σχολεία είναι άκρως ανησυχητική, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων με ένα στα τέσσερα κρούσματα να είναι παιδιά και έφηβοι. Κάθε μέρα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί νοσούν, ενώ με την εκτόξευση των κρουσμάτων στην πόλη δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, άνθρωποι διασωληνώνονται ,τα νοσοκομεία της πόλης στενάζουν, οι γιατροί κάνουν ατελείωτες βάρδιες και οι κλινικές covid γεμίζουν μόλις ανοίξουν, σημειώνοντας ρεκόρ εισαγωγών.

Ενώ η κατάσταση στην εκπαίδευση γίνεται καθημερινά χειρότερη, η υπουργός Παιδείας εμπαίζει εκπαιδευτικούς, μαθητ(ρι)ες και όλη την κοινωνία, παίζοντας με τους αριθμούς των κλειστών λόγω κρουσμάτων τμημάτων και αποκρύπτοντας το νέο “μέτρο” με βάση το οποίο απαιτείται ο αριθμός των κρουσμάτων να υπερβαίνει το 50%+1 των παιδιών για να κλείσει το τμήμα. Το δε πρωτόκολλο με τα δυο self test την εβδομάδα είναι πασιφανές ότι είναι αναποτελεσματικό. Η επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας αφέθηκε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, ενώ το Υπουργείο συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του στέλνοντας οδηγίες βασισμένες στη λογική της ατομικής ευθύνης.

Ενώ τα σχολεία έχουν γεμίσει κρούσματα, το υπουργείο πασχίζει να προωθήσει την αξιολόγηση, βάζει προθεσμίες με παραταση πανω … στην παραταση, επιβάλλει συγχωνεύσεις και δημιουργία τμημάτων 26-29 παιδιών ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια πρόληψης από τον κορονοϊό, περιορισμούς και στις προσλήψεις σχολικών καθαριστ(ρι)ών, μέτρα που ξεκάθαρα στοχεύουν στην περαιτέρω περικοπή των δαπανών της εκπαίδευσης.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στην στρατηγική τους επιλογή να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν τα δίκαια αιτήματά μας ως περιττό κόστος και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την πολιτική που αμφισβητεί ξεκάθαρα την μόρφωση και την υγεία ως καθολικά κοινωνικά δικαιώματα.

Το ΥΠΑΙΘ να πάρει τώρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Δε θα ανεχτούμε να κλείσουν ξανά τα σχολεία, προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Απαιτούμε τώρα:

  • 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα. Εύρεση και διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων (ή σε περίπτωση αδυναμίας, εκ περιτροπής λειτουργία ή βάρδιες).Ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία – Όχι στην καταστροφική τηλεκπαίδευση

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών με πλήρες ωράριο και σε μόνιμες θέσεις εργασίας

  • Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία για ιχνηλάτηση και τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα

  • Δωρεάν rapid και μοριακά test για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες

  • Δωρεάν παροχή προστατευτικών μέσων

  • Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων

  • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ. για περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία μας. Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε συντονισμό και συνεργασία με τις άλλες ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους ΠΕ, τους συλλόγους γονέων, φοιτητικούς συλλόγους κ.α.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από τον προσωπικό μας χώρο και με δικά μας μέσα. Υλοποιούμε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μας και κάνουμε τηλεκπαίδευση από το χώρο του σχολείου μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ομόφωνη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου στον αγώνα μονιμοποίησης των συμβασιούχων της Προσχολικής Αγωγής
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Μητσοτάκης Πράγα
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα - Τι απάντησε ο Έλληνας...
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε
«Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη του...
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε