golearn-engl_970-250
Thumbnail
Σε αργία τέθηκε με εντολή Κεραμέως το στέλεχος εκπαίδευσης από τη Λάρισα που διώκεται για βιασμό - Άμεση η αντικατάστασή του - Έντονη αντίδραση Κούγια

Σε αργία, με εντολή Κεραμέως, τέθηκε το ανώτατο στέλεχος εκπαίδευσης από τη Λάρισα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, «σε συνέχεια της άσκησης ποινικής δίωξης για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά ανώτερου στελέχους εκπαίδευσης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως έδωσε αμέσως εντολή για θέση του στελέχους σε αργία και αντικατάστασή του στην άσκηση των καθηκόντων του».

Έντονη αντίδραση Κούγια

Την ίδια ώρα, έντονη ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του κατηγορούμενου στελέχους εκπαίδευσης, Αλέξη Κούγια.

Ο ίδιος καταφέρεται ενάντια στις ενέργειες των αρχών, ενώ κάνει λόγο για «δήθεν αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας» που διέπραξε ο πελάτης του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. Γ.Δ., προϊσταμένου της Περιφερειακής Διευθύνσεως της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου μια υφισταμένη του μέσω του δικηγόρου της εντελώς παράνομα δημοσιοποίησε το περιεχόμενο μιας μηνύσεως εναντίον του, την οποίαν κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαρίσης, περί του ότι στη διάρκεια ενός συνηθισμένου περιπάτου σε απόσταση 50 και πλέον χλμ από την Λάρισα, στην παραλία του Αγιόκαμπου, αφού προηγουμένως προμηθευτήκαν ποτά, στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου του διέπραξε εις βάρος της το αδίκημα του βιασμού.

Την υπεράσπιση του κου καθ’ ου η έγκληση ο κ. Κούγιας ανέλαβε την 5.11.2021, ημέρα Παρασκευή, επισήμως με την υπογραφή της εξουσιοδοτήσεως από τον κο καταγγελλόμενο. Κατόπιν ο κ. Κούγιας σε συνεννόηση με την αρμόδια προανακριτική υπάλληλο ανανέωσε για τις 17/11/2021 την προθεσμία που είχε δοθεί στον προηγούμενο δικηγόρο του μηνυομένου για την υποβολή υπομνήματος εγγράφων εξηγήσεων.

Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη Τρίτη και λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κούγιας με τον καταγγελλόμενο στην Λάρισα, έπεσε θύμα σοβαρότατου τροχαίου, όπου ως εκ θαύματος σώθηκε η ζωή του, πλην όμως υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του χέρι, στο οποίο χειρουργήθηκε και του τοποθετήθηκε γύψος, και εξήλθε από το νοσοκομείο ΙΑΣΩ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 10/11/2021.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Κούγιας αναζήτησε κατ’ επανάληψη την προανακριτική υπάλληλο της Ασφάλειας Λαρίσης, την οποίαν όμως παρά τις συνεχείς αναζητήσεις του ιδίου και συνεργατών του γραφείου του, άλλοτε γιατί δεν είχε υπηρεσία και άλλοτε γιατί είχε αναρρωτική άδεια, όπως ενημερώθηκε από συνάδελφους της, δεν κατάφερε να ανεύρει και να συνεννοηθεί μαζί της για μια μικρή παράταση, αφού λόγω του τραυματισμού του ήταν αδύνατο να μεταβεί στην Λάρισα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε συνεργαζόμενος με τον κο καταγγελλόμενο να συντάξει το υπόμνημα εξηγήσεων.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και όλες οι καθημερινές προσπάθειες όλων των συνεργατών του γραφείου μας στην ανεύρεση της κας προανακριτικής υπαλλήλου, ώστε να δοθεί παράταση έστω μιας ημέρας για τις 17/11/2021.

Σήμερα το πρωί συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Ασφάλεια Λαρίσης και έκπληκτη πληροφορήθηκε ότι η δικογραφία δεν ευρίσκετο πλέον στα χέρια της προανακριτής υπαλλήλου, αλλά είχε διαβιβαστεί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαρίσης χωρίς τη λήψη των εγγράφων εξηγήσεων.

Αμέσως, η συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Εισαγγελία Πλημ/κων Λαρίσης και κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας αίτημα επιστροφής της δικογραφίας στην προανακριτική υπάλληλο ή σε συνάδελφο της, ώστε να καταστεί δυνατή η παράδοση των έγγραφων εξηγήσεων αύριο μέχρι τις 15:00.

Ενώ αναμέναμε την βεβαία αποδοχή αυτού του τυπικού και δικαιολογημένου αιτήματος, πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του εντολέως μας, διότι δήθεν διέπραξε τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΦΟΥ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως οι υπερασπιστικές θέσεις του κ. κατηγορουμένου μπορούν να δοθούν μόνο κατά το στάδιο της ανακριτικής απολογίας του, όταν αυτή προσδιοριστεί.

Υ.Γ: Το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποιεί την αίτηση, την οποίαν υποβάλαμε σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης, η οποία δυστυχώς δεν έτυχε αποδοχής, παρά το ότι, όπως από το περιεχόμενο της θα πληροφορηθείτε, είναι απόλυτα νομικά και ουσιαστικά αιτιολογημένη. Οι πληροφορίες, τις οποίες έχουμε είναι ότι αμέσως με την παραλαβή της δικογραφίας από τον ασκήσαντα την ποινική δίωξη Εισαγγελέα ασκήθηκε η ποινική δίωξη και η αίτηση κατατέθηκε λίγη ώρα μετά».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, άσκησε ποινική δίωξη κατά ανώτερου εκπαιδευτικού στελέχους για βιασμό, έπειτα από μήνυση καθηγήτριας. Πλέον, ο κατηγορούμενος θα κληθεί ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Η 45χρονη καθηγήτρια κατήγγειλε πως στις 17 Σεπτεμβρίου, έχοντας εμπιστοσύνη στον 61χρονο προϊστάμενό της, βρέθηκαν οι δυο τους για νυχτερινή διασκέδαση στα παράλια του Αγιοκάμπου. 

Μια έξοδος που κατέληξε σε εφιάλτη για την ίδια, καθώς όπως λεπτομερώς περιγράφει στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά της, βιάσθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του προϊσταμένου της, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν ως αποσπασμένη στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης στη Λάρισα.

Μετά την υποβολή της μήνυσης στις 11 Οκτωβρίου, ο διευθύνων την Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική, στο πλαίσιο της οποίας με μυστικότητα κλήθηκαν και κατέθεσαν τόσο η καθηγήτρια όσο και μάρτυρες.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της καθηγήτριας, και στο πλαίσιο πάντα της προκαταρκτικής έρευνας, υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη γενετικού υλικού άνδρα στο φόρεμα της γυναίκας.

Με αφορμή το υπόμνημα της καθηγήτριας, και ενώ περαιώθηκε η πρώτη προκαταρκτική από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών παραγγέλθηκε συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για να ληφθούν -από την ΕΛ.ΑΣ.- εξηγήσεις και δείγμα γενετικού υλικού από τον καταγγελλόμενο προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό στο φόρεμα.

Στο πλαίσιο αυτό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατασχέθηκε το επίμαχο φόρεμα για να αποσταλεί στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί το γενετικό υλικό. Στο ίδιο πλαίσιο, ο 61χρονος προϊστάμενος κλήθηκε πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ. όπου και ελήφθη γενετικό υλικό για να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο φόρεμα, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- δεν έδωσε εξηγήσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, στο στάδιο πάντα της προκαταρκτικής έρευνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

areios pagos
Υπόθεση υποκλοπών: Στον Άρειο Πάγο οι δημοσιογράφοι Τέλλογλου και Κουκάκης
Οι δημοσιογράφοι Τ. Τέλλογλου και Θ. Κουκάκης θα καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές εις βάρος τους, στον Ι. Ντογιάκο
Υπόθεση υποκλοπών: Στον Άρειο Πάγο οι δημοσιογράφοι Τέλλογλου και Κουκάκης
polytexneio-kritis
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στο διαπανεπιστημιακό δίκτυο INGENIUM με χρηματοδότηση για τα επόμενα 4 χρόνια
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανήκει στο διαπανεπιστημιακό δίκτυο INGENIUM, που θα χρηματοδοτηθεί για τα επόμενα 4 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος...
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στο διαπανεπιστημιακό δίκτυο INGENIUM με χρηματοδότηση για τα επόμενα 4 χρόνια
dikastirio rethymnou
Ρέθυμνο: Σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος που κατηγορείται για το βιασμό 32χρονης στα Ανώγεια
Σε ανακριτή και εισαγγελέα απολογείται από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια
Ρέθυμνο: Σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος που κατηγορείται για το βιασμό 32χρονης στα Ανώγεια