Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Κατηγορούμενος πλέον ποινικά για βιασμό της καθηγήτριας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης - Την εισαγγελική έρευνα είχε προκαλέσει η μήνυση της 45χρονης εκπαιδευτικού

Ποινική δίωξη σε βάρος ανώτερου εκπαιδευτικού στελέχους, έπειτα από μήνυση καθηγήτριας, άσκησε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, μετά και την υποβολή της δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ο κ. Τζαμαλής -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ελευθερία" Λάρισας- άσκησε δίωξη κατά του στελέχους του Υπουργείου Παιδείας για το βαρύτατο αδίκημα του βιασμού, αλλά και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, με το εκπαιδευτικό στέλεχος να πρέπει πλέον να κληθεί ενώπιον της Ανακρίτριας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, κάτι που -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- δεν έπραξε στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Την εισαγγελική έρευνα είχε προκαλέσει η μήνυση της 45χρονης καθηγήτριας η οποία κατήγγειλε πως, στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου έχοντας εμπιστοσύνη στον 61χρονο προϊστάμενό της, βρέθηκαν οι δυο τους για νυχτερινή διασκέδαση στα παράλια του Αγιοκάμπου. 

Μια έξοδος που κατέληξε σε εφιάλτη για την ίδια, καθώς όπως λεπτομερώς περιγράφει στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά της, βιάσθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του προϊσταμένου της, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν ως αποσπασμένη στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως μετά την υποβολή της μήνυσης στις 11 Οκτωβρίου, ο διευθύνων την Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική, στο πλαίσιο της οποίας με μυστικότητα κλήθηκαν και κατέθεσαν τόσο η καθηγήτρια όσο και μάρτυρες.
Στο μεταξύ, από την πλευρά της καθηγήτριας, και στο πλαίσιο πάντα της προκαταρκτικής έρευνας, υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη γενετικού υλικού άνδρα στο φόρεμα της γυναίκας.

Με αφορμή το υπόμνημα της καθηγήτριας, και ενώ περαιώθηκε η πρώτη προκαταρκτική από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών παραγγέλθηκε συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για να ληφθούν -από την ΕΛ.ΑΣ.- εξηγήσεις και δείγμα γενετικού υλικού από τον καταγγελλόμενο προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό στο φόρεμα.

Στο πλαίσιο αυτό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατασχέθηκε το επίμαχο φόρεμα για να αποσταλεί στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί το γενετικό υλικό. Στο ίδιο πλαίσιο, ο 61χρονος προϊστάμενος κλήθηκε πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ. όπου και ελήφθη γενετικό υλικό για να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο φόρεμα, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- δεν έδωσε εξηγήσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, στο στάδιο πάντα της προκαταρκτικής έρευνας.

Να σημειωθεί τέλος, πως η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας όπου μετά από παρέμβαση της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, δόθηκε εντολή προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση «σε συνέχεια καταγγελίας κατά ανώτερου στελέχους εκπαίδευσης για το ποινικό αδίκημα του βιασμού» όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Πειθαρχική εξέταση που διενεργεί ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλ. Κόπτσης, και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη άσχετα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες. Να σημειωθεί, τέλος, ότι από χθες η καθηγήτρια υπηρετεί στη νέα της θέση.   

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Νέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών; «Μόνο για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς το voucher των 200 ευρώ» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών