paideia-ypaith
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εκπαιδευτικού στην Καβάλα, οπότε η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, απαντά το υπουργείο Παιδείας στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με αφορμή την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με την «ενδεχόμενη προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης εκπαιδευτικού» που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη28 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το υπουργείο Παιδείας απαντά πως διενεργήθηκε έρευνα και δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία από το σύνολο των καταθέσεων.

Επομένως η συγκεκριμένη καταγγελία ετέθη στο αρχείο.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως η «έρευνα διενεργήθηκε από αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος αφού εξέτασε πλήθος μαρτύρων (23 στον αριθμό), πολλοί εκ των οποίων είχαν προταθεί από την καταγγέλλουσα εκπαιδευτικό, απεφάνθη ότι η υπόθεση ως προς το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς το σύνολο των μαρτύρων κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν προσωπικά το καταγγελθέν περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε από το αρμόδιο όργανο ότι δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία από το σύνολο των καταθέσεων και ετέθη στο αρχείο».

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Παιδείας: 

Αναφορικά με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνει τα εξής:

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα καταγγελλόμενα σε βάρος Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η έρευνα διενεργήθηκε από αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος αφού εξέτασε πλήθος μαρτύρων (23 στον αριθμό), πολλοί εκ των οποίων είχαν προταθεί από την καταγγέλλουσα εκπαιδευτικό, απεφάνθη ότι η υπόθεση ως προς το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς το σύνολο των μαρτύρων κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν προσωπικά το καταγγελθέν περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε από το αρμόδιο όργανο ότι δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία από το σύνολο των καταθέσεων και ετέθη στο αρχείο.

Σε κάθε περίπτωση, η σχετική ερώτηση θα απαντηθεί κατά την προβλεπόμενη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όπως προκύπτει από τα γεγονότα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και σε αυτή την περίπτωση, κίνησε άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αποσκοπώντας στην διερεύνηση και διαλεύκανση των καταγγελομένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aytokinito
Οδηγική ασφάλεια: Τα πέντε κρίσιμα βήματα πριν την εκκίνηση του οχήματος
Παρά την απλότητά της, η πλειοψηφία των οδηγών τείνει να την παραμελεί, αυξάνοντας το άγχος και την επικινδυνότητα της διαδρομής
Οδηγική ασφάλεια: Τα πέντε κρίσιμα βήματα πριν την εκκίνηση του οχήματος
Κεράσια
Τα κεράσια ως «ασπίδα» κατά επιθετικών μορφών καρκίνου
Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν οι ανθοκυανίνες, οι φυσικές χρωστικές ουσίες που χαρίζουν στα κεράσια το χαρακτηριστικό βαθύ κόκκινο χρώμα τους
Τα κεράσια ως «ασπίδα» κατά επιθετικών μορφών καρκίνου