για την αξιολόγηση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
ΔΟΕ: Απαράδεκτη παιδαγωγικά και επικίνδυνη οδηγία προς τους  Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των σχολικών μονάδων της Ηπείρου, προκειμένου να συνδεθούν διαδικτυακά σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

«Απαράδεκτη παιδαγωγικά και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει η ΔΟΕ την οδηγία προς τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των σχολικών μονάδων της Ηπείρου, προκειμένου να συνδεθούν διαδικτυακά σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΟΕ κατηγορεί τον γ.γ του υπουργείου ότι κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «προκειμένου να μην χάσουν τη συνάντηση μαζί του, σήμερα Παρασκευή 12/11 και ώρα 11 π.μ., να αναθέσουν στους μαθητές τους (όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην πρόσκληση) «κάποια εργασία» που θα επιλέξουν και να χρησιμοποιήσουν ακουστικά για την παρακολούθηση της τηλεδιάσκεψης»

«Το γεγονός ότι, προσχηματικά, γίνεται επίκληση στο έγγραφο στην ασφάλεια των μαθητών και ότι αναφέρεται πως «Στην περίπτωση που κρίνετε ότι είναι δύσκολο το όλο εγχείρημα η σύνδεση για τα ολιγοθέσια δεν είναι υποχρεωτική» δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το απαράδεκτο και επικίνδυνο της προτροπής. Είναι φανερό ότι τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συνολικά, κινούνται εκτός της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και αγνοούν επιδεικτικά τις μαθησιακές ανάγκες και την ασφάλεια των μαθητών. Ντροπή» αναφέρει η ΔΟΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Απαράδεκτη παιδαγωγικά και επικίνδυνη οδηγία προς τους  Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των σχολικών μονάδων της Ηπείρου, προκειμένου να συνδεθούν διαδικτυακά σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το ότι η πολιτική που ασκεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι απόλυτα επικίνδυνη για το Δημόσιο Σχολείο, αποτελεί γεγονός που το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει επανειλημμένα επισημάνει.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Γενικός Γραμματέας ξεπερνά κάθε όριο και αδιαφορώντας για την ασφάλεια των μαθητών θέτει ως κυρίαρχο το να «επικοινωνήσει» στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ήπειρο με τους Διευθυντές /ντριες και Προϊσταμένους/νες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, προφανώς για να τους ωθήσει, ανάμεσα σε άλλα, να προβούν στην παράνομη ενέργεια αγνόησης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, κάτι που, ο ίδιος παρανομώντας, πράττει τις τελευταίες ημέρες συστηματικά.

Καλεί, έτσι, τους συναδέλφους (μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης) προκειμένου να μην χάσουν τη συνάντηση μαζί του, σήμερα Παρασκευή 12/11 και ώρα 11 π.μ., να αναθέσουν στους μαθητές τους (όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην πρόσκληση) «κάποια εργασία» που θα επιλέξουν και να χρησιμοποιήσουν ακουστικά για την παρακολούθηση της τηλεδιάσκεψης.

Το γεγονός ότι, προσχηματικά, γίνεται επίκληση στο έγγραφο στην ασφάλεια των μαθητών και ότι αναφέρεται πως «Στην περίπτωση που κρίνετε ότι είναι δύσκολο το όλο εγχείρημα η σύνδεση για τα ολιγοθέσια δεν είναι υποχρεωτική» δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το απαράδεκτο και επικίνδυνο της προτροπής.

Είναι φανερό ότι τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συνολικά, κινούνται εκτός της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και αγνοούν επιδεικτικά τις μαθησιακές ανάγκες και την ασφάλεια των μαθητών. Ντροπή.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν
Επίσημες εντολές φαίνεται να προέτρεψαν τις αστυνομικές αρχές να ασκούν βία, χωρίς κανένα έλεος προς τους διαδηλωτές.
Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν
Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο (ΦΕΚ)
Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα: Όσοι ενδιαφέρονται να διορισθούν στο δημόσιο θα κληθούν να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιο γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και...
Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο (ΦΕΚ)