Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Καμία προθεσμία για Ενστάσεις δεν είναι δυνατόν να ξεκινά πριν την ανάρτηση των Ωρολογίων προγραμμάτων διαφορετικά οι Εκπαιδευτές δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να καταθέσουν Ένσταση» τονίζει το ΣΕΔΙΕΚ

Απάντηση στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΑΝ.Ε.Δ.Δ.Ι.Ε.Κ.) δίνει το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου αναφορικά με το ζήτημα των αναθέσεων που έχει προκύψει.

Όπως γράφουμε και σήμερα στο alfavita.gr έχουν πάρει «φωτιά» οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις αναθέσεις των εκπαιδευτών στα ΔΙΕΚ, καθώς σημειώθηκαν κάποιες παρατυπίες με την ανάρτηση του ωρολόγιου προγράμματος σε ορισμένα ουκ ολίγα ΔΙΕΚ.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Διά Βίου Μάθησης του Δημοσίου (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) σε συνέχεια της από 07/11/2021 ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΑΝ.Ε.Δ.Δ.Ι.Ε.Κ.) ανακοινώνει ότι «δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να επισημάνει πραγματικά περιστατικά, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ., ως όφειλε, ύστερα από καταγγελίες των Μελών του».

«Επιπλέον θεωρούμε, ότι καμία προθεσμία για Ενστάσεις δεν είναι δυνατόν να ξεκινά πριν την ανάρτηση των Ωρολογίων προγραμμάτων με τους Αριθμούς Μητρώου των Εκπαιδευτών στις Ιστοσελίδες των Δ.Ι.Ε.Κ., αφού διαφορετικά οι Εκπαιδευτές δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να καταθέσουν Ένσταση», προσθέτει το Σωματείο.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις εκπαιδευτών από ένα ΔΙΕΚ για να αναλάβουν ώρες σε κάποιο άλλο, το Σωματείο τονίζει ότι είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά, και υποστηρίζει ότι ο μόνος δίκαιος τρόπος επίλυσής του είναι οι Αναθέσεις να γίνονται σε κεντρικό επίπεδο στα πρότυπα των Αναθέσεων των Σ.Δ.Ε.

«Ως βασικοί και αναντικατάστατοι Συντελεστές της διδακτικής ώρας της Κατάρτισης την οποία χαρακτηρίζετε ως "κεντρική ιδέα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε", δηλώνουμε διατεθειμένοι μέσα από γόνιμο διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους Διευθυντές και όλους τους Συντελεστές της Κατάρτισης, να βρούμε λύσεις και ιδέες που θα βελτιώσουν την παρούσα κατάσταση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΔΙΕΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»
«Αν και η πρόφαση ήταν η πανδημία, φαίνεται πως οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί ήρθαν για να μείνουν»
Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»
Τι έμεινε από τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση
«Είμαστε όλοι Έλληνες» αναφώνησε ο βρετανός ρομαντικός ποιητής Σέλεϊ, δίνοντας τον τόνο, στον πρόλογο του ποιήματός του «Ελλάς», που γράφτηκε μετά...
Τι έμεινε από τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση
Δίκτυο Πανεπιστημίων για την Αειφορία: Τι σχεδιάζεται στα ΑΕΙ
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συγκρότηση και η λειτουργία του Δικτύου κατά το πρότυπο της Συνόδου των Πρυτάνεων και καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για το...
Δίκτυο Πανεπιστημίων για την Αειφορία: Τι σχεδιάζεται στα ΑΕΙ