ΔΙΕΚ
«Σωρεία ενστάσεων εκπαιδευτών στα ΔΙΕΚ όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες» - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτές και οι διευθυντές των ΔΙΕΚ

«Φωτιά» έχουν πάρει οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις αναθέσεις των εκπαιδευτών στα ΔΙΕΚ, καθώς σημειώθηκαν κάποιες παρατυπίες με την ανάρτηση του ωρολόγιου προγράμματος σε ορισμένα ουκ ολίγα ΔΙΕΚ.

Ένα νέο στοιχείο ήρθε να προστεθεί στο «θολό» τοπίο λειτουργίας των ΔΙΕΚ κι αυτό είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ενστάσεων εκπαιδευτών στα ΔΙΕΚ, όπου διαπιστώθηκαν οι παρατυπίες. Αυτό με τη σειρά του δείχνει ότι το υπουργείο Παιδείας δεν ελέγχει ουσιαστικά τον τρόπο λειτουργίας τους και παρεμβαίνει, μόνο όταν υπάρξουν κάποιες «φωνές» διαμαρτυρίας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών ΔΙΕΚ κατήγγειλε στο alfavita.gr ότι το υπουργείο Παιδείας ρίχνει το «μπαλάκι» στους διευθυντές, καθώς δεν δημοσίευσε τα ονόματα των εκπαιδευτών στους αξιολογικούς πίνακες, επικαλούμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.

Αρχικά, τις παρατυπίες κατήγγειλε σε επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας, την οποία δημοσίευσε το alfavita.gr, το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το σωματείο, κάποια ΔΙΕΚ δεν δημοσίευσαν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους στην ιστοσελίδα (ορισμένα έβγαλαν και στη συνέχεια το άλλαξαν) ή στον πίνακα ανακοινώσεών τους, δυο μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας των αναθέσεων μαθημάτων, ενώ άλλα ΔΙΕΚ ανήρτησαν το ωρολόγιο πρόγραμμα χωρίς ονόματα και Αριθμούς Μητρώου ή ανακοίνωσαν το ωρολόγιο πρόγραμμα με σκέτα τα ονόματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αξιολογικός πίνακας έχει σκέτους Αριθμούς Μητρώου των εκπαιδευτών οπότε δεν μπορεί κάποιος να κάνει διασταύρωση των στοιχείων.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει ότι τα 14 από τα 30 ΔΙΕΚ που περιλαμβάνονταν στην καταγγελία του ανήρτησαν ωρολόγια προγράμματα με ονόματα και Αριθμούς Μητρώου.

Ωστόσο, δέχθηκε νέες καταγγελίες για ΔΙΕΚ που δεν περιέχονταν στη λίστα του. Οι εκπαιδευτές διαμηνύουν ότι αν τα εν λόγω ΔΙΕΚ δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες θα επανέλθουν με νέα καταγγελία.

«Το υπουργείο Παιδείας ρίχνει σε εμάς το "μπαλάκι"» - Η απάντηση των διευθυντών ΔΙΕΚ

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών ΔΙΕΚ (ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ) υποστήριξε ότι υπήρχε προθεσμία δύο ημερών για την υποβολή ένστασης από την ανακοίνωση των αναθέσεων για τους εκπαιδευτικούς που κρίνουν ότι αδικήθηκαν.

Στις κατηγορίες ότι κάποια ΔΙΕΚ δεν ανακοίνωσαν στις ιστοσελίδες τους ωρολόγιο πρόγραμμα με ονόματα και Αριθμούς Μητρώου των εκπαιδευτών, οι διευθυντές των ΔΙΕΚ απάντησαν ότι κάποια ΙΕΚ δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια, υπογράμμισαν ότι «πολλοί εκπαιδευτές υπέβαλλαν παραιτήσεις αφότου είχαν αποδεχθεί εγγράφως τις αναθέσεις, διότι προέκυψαν συμφερότερες αναθέσεις(!!!), ενώ τινές εξ΄αυτών αξίωναν αλλαγή του προγράμματος για να τις συνδυάσουν και αφού δεν γίνονταν αποδεκτό παραιτούνταν, με άμεση συνέπεια την μη συμπλήρωση του ωρολογίου προγράμματος».

Ωστόσο, δεν έδωσαν στην ανακοίνωσή τους απαντήσεις για τις περιπτώσεις που αναρτήθηκαν τα ωρολόγια προγράμματα χωρίς τους Αριθμούς Μητρώου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ και διευθυντής του ΔΙΕΚ Πειραιά, Γιώργος Διαμαντόπουλος, καταγγέλλει στο alfavita.gr ότι «μας έχει βάλει να τρώμε τις άκρες μας το υπουργείο Παιδείας. Η ευθύνη είναι του υπουργείου».

«Πάντα μέχρι τώρα βγάζαμε το ωρολόγιο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας. Το υπουργείο αποφάσισε να βγουν οι πίνακες χωρίς ονόματα, με τον αριθμό υποβολής αίτησης, επικαλούμενο τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είπε ο πρόεδρος της ΠΑΝΔΔΙΕΚ.

«Είχε βγάλει και μια προκήρυξη για διευθυντές των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Βγήκαν κανονικά οι πίνακες με τα ονοματεπώνυμα, εκεί δεν επικαλέστηκαν τα ευαίσθητα δεδομένα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε: «Βγήκαν κάποιοι πίνακες από το υπουργείο, οι εκπαιδευτές δεν έβλεπαν ονοματεπώνυμο και έβλεπαν μόνο νούμερα, μετά μας είπε το υπουργείο να κάνουμε εμείς την αντιστοίχιση. Γιατί να κάνουμε εμείς την αντιστοίχιση; Και αν ερχόταν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μας ρωτούσε γιατί τα ανεβάσαμε; Το υπουργείο ρίχνει το «μπαλάκι» σε εμάς για να κάνουμε εμείς τις αντιστοιχήσεις. Αν κάποιος υποβάλει δημόσια αίτηση δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπογράψει τους όρους για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Τι πράγματα είναι αυτά;».

«Εμείς συνεργαζόμαστε με όλους τους εκπαιδευτές. Θα θέλαμε να υπάρχει διαφάνεια, να βγουν κανονικά με τα ονόματά τους οι πίνακες των εκπαιδευτών. Εμείς βγάζουμε το πρόγραμμά μας, τα άτομα στα οποία αναθέτουμε τα μαθήματα των ανακοινώσεων. Γιατί εμείς να εκτιθέμεθα και να βγάζουμε αναντιστοιχίες; Γιατί δεν την κάνει αυτή τη δουλειά το υπουργείο;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

«Σωρεία ενστάσεων εκπαιδευτών στα ΔΙΕΚ όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ και διευθυντής του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων, Μιχάλης Αλεξίου, δήλωσε στο alfavita.gr ότι «κακώς κάποια ΔΙΕΚ ανήρτησαν τα ωρολόγια προγράμματα χωρίς τους Αριθμούς Μητρώου». Όπως είπε, «υπάρχει οδηγία από το υπουργείο Παιδείας να αναρτήσουμε το πρόγραμμα με τα μητρώα». Αλλά, «δεν πρέπει να μας παίρνει όλους η μπάλα επειδή κάποια ΔΙΕΚ δεν το ανακοίνωσαν».

Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο πως στα συγκεκριμένα ΔΙΕΚ που γίνονται οι παρατυπίες υπάρχουν ένα «σωρό» ενστάσεις εκπαιδευτών και αυτό δείχνει ότι δεν διαχειρίζονται σωστά τις αναθέσεις.

«Εμείς αξιολογούμε τις ενστάσεις των εκπαιδευτών, σε πρώτη φάση, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει σωστό αιτιολογικό για την ένσταση, πρέπει να τηρήσουμε τον αξιολογικό πίνακα. Αν το υπουργείο Παιδείας δει ότι η απάντηση της έντασης δεν καλύπτει, ζητά τη διόρθωση της ανάθεσης του μαθήματος» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα