Ο Γολγοθάς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Καταγγελία ΕΕΤΕ για εικαστικούς
Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας (ΕΕΤΕ)καταγγέλλει τη τακτική προσλήψεων σε μακρινές περιοχές με ελάχιστη προθεσμία για ανάληψη υπηρεσίας, που καταρρακώνει την υπόσταση των εκπαιδευτικών και τσαλακώνει την αξιοπρέπειά τους

Τον παραλογισμό με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Εικαστικών ειδικοτήτων σε μακρινές περιοχές με μικρή προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας, που έχει ως αποτέλεσμα  μεγάλος αριθμός να μην αποδεχτούν την πρόσληψη, αφού δεν αντέχουν το κόστος των εξόδων της μετακίνησής τους σε απομακρυσμένα σχολεία και του ξενοδοχείου που θα έπρεπε να πληρώσουν μέχρι να βρουν πιο μόνιμη στέγη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας (ΕΕΤΕ)

Το ΕΕΤΕ καταγγέλλει τη τακτική αυτή που καταρρακώνει την υπόσταση των εκπαιδευτικών και τσαλακώνει την αξιοπρέπειά τους, ενώ παράλληλα καταστρέφει τη σχολική κοινότητα και τον χαρακτήρα της Δημόσιας Παιδείας.

Όλη η ανακοίνωση του ΕΕΤΕ

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ, αν και με καθυστέρηση, μετά από δίκαια αιτήματα συναδέλφων μας, θεωρεί ότι οφείλει να αναφερθεί σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρουμε σε παλιότερες ανακοινώσεις μας, οι περισσότερες τοποθετήσεις Εικαστικών καλύπτουν λειτουργικά και οργανικά κενά και γίνονται αποκεντρωτικά σε περιοχές συχνά μακριά από τις κεντρικές πόλεις.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καταγγέλλει την διαδικασία της ανακοίνωσης των προσλήψεων.

Οι ανακοινώσεις των τοποθετήσεων αναπληρωτών στην Α΄ φάση για παράδειγμα έγιναν στις 31 Αυγούστου με χρονικό όριο παρουσίας τους στις κατά τόπους διευθύνσεις, 3 ημέρες, δηλαδή η προθεσμία ήταν από την 1η έως την 3η Σεπτεμβρίου για ανάληψη υπηρεσίας!!! Και μάλιστα για τους περισσότερους η τοποθέτηση αφορά έναν πολύ μακρινό προορισμό σε σχέση με τον τόπο κατοικίας τους, τον οποίο δεν γνωρίζουν από πριν, και στον οποίο οι εκπαιδευτικοί έχουν την υποχρέωση να μεταβούν αυτοστιγμεί, υφιστάμενοι όλο το κόστος της μετακίνησης και της διαμονής. Προφανώς οι ειδήμονες του υπουργείου αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως νεοσυλλέκτους που θα παρουσιαστούν στη στρατιωτική μονάδα όπου θα έχουν στέγη και τροφή. Ή θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση να πληρώνουν για να εργαστούν.

Ο παραλογισμός αυτός οδήγησε έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας να μην αποδεχτούν την πρόσληψη, αφού δεν άντεχαν το κόστος των εξόδων της μετακίνησής τους σε απομακρυσμένα σχολεία και του ξενοδοχείου που θα έπρεπε να πληρώσουν μέχρι να βρουν πιο μόνιμη στέγη. Αναρωτιόμαστε μέχρι πού φτάνει η αναλγησία και η περιφρόνηση του κράτους απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο και στους εργαζόμενους, που για χρόνια δοκιμάζονται περιπλανώμενοι σε όλη την Ελλάδα ως αναπληρωτές, ενώ για τέσσερις μήνες ζουν με το επίδομα ανεργίας και τους καλούν με περιθώριο μιας μέρας, να πληρώσουν δυσβάστακτα έξοδα. Δεν ξεχνάμε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν τις εικόνες  αναπληρωτών να κοιμούνται στις παραλίες ή σε αυτοκίνητα γιατί δεν έβρισκαν δωμάτια στα ξενοδοχεία ή γιατί ήταν πανάκριβα.

Γιατί το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης και των συνθηκών εργασίας και αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών είναι διαχρονικό, αφού όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις καλύπτουν τις ανάγκες τις εκπαίδευσης με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αφού η κεντρική πολιτική τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των κυβερνήσεων, είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που ολοένα και περισσότερο γενικεύονται. Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καταγγέλλει τη τακτική αυτή που καταρρακώνει την υπόσταση των εκπαιδευτικών και τσαλακώνει την αξιοπρέπειά τους, ενώ παράλληλα καταστρέφει τη σχολική κοινότητα και τον χαρακτήρα της Δημόσιας Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι οι αιτήσεις για 81 προσλήψεις ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 23:59
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι οι αιτήσεις για 81 προσλήψεις ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της
mathites-diamartyria-sygxoneuseis
Συγχωνεύσεις σχολείων: Αγανάκτηση και κινητοποιήσεις γονέων στη Θεσσαλονίκη
Οι γονείς οργανώνουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) και καλούν τον Υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει στις συγχωνεύσεις (φωτο...
Συγχωνεύσεις σχολείων: Αγανάκτηση και κινητοποιήσεις γονέων στη Θεσσαλονίκη
stournaras_8.jpg
Γιάννης Στουρνάρας: Αντιδράσεις Πανεπιστημιακών για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας: Η πολιτική του δραστηριότητα συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή των πιο σκληρών και αντιλαϊκων μέτρων που γνώρισε από...
Γιάννης Στουρνάρας: Αντιδράσεις Πανεπιστημιακών για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα