Τοποθετήσεις αναπληρωτών χωρίς στοιχειώδη κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Σύμφωνα με ανακοίνωση - καταγγελία των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Θεσσαλονίκης, οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών και από τις δύο ΔΙΔΕ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να γίνονται στο σκοτάδι, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδη κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Μετά τις προσλήψεις (γ΄φάση) που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο την Παρασκευή 22/10, οι ΔΙΔΕ Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστούν και συναγωνίζονται στο ποια από τις δύο θα παραβιάσει περισσότερο και με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

Η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 27/10 τοποθέτησε τους αναπληρωτές της Γ΄ φάσης σε σχολεία χωρίς να δημοσιοποιήσει τα κενά και δίχως αίτηση επιλογής σχολείων από τους συναδέλφους. Όλα εν κρυπτώ! Παρόλο που το προηγούμενο διάστημα, μετά από διαμαρτυρίες των ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών, αποδέχθηκε να μην ισχύσουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών μέσω ΟΠΣΥΔ και να δημοσιοποιούνται τα κενά πριν από κάθε κατηγορία τοποθετήσεων, και αυτό εφαρμόστηκε στις τοποθετήσεων των μονίμων σε λειτουργικά κενά και στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών των προηγούμενων φάσεων, τώρα στην Γ΄ φάση των τοποθετήσεων των αναπληρωτών, όλα παραβιάζονται. Για τη Διεύθυνση δεν υπάρχουν όροι ισοτιμίας και δικαιοκρισίας μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών, υπάρχει μόνο η αντιεκπαιδευτική πολιτική και αυτήν υπηρετεί!

Η Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης κάλεσε στις 25/10 τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν να καταθέσουν αίτηση προτίμησης μέσω του ΟΠΣΥΔ και στον κάθε έναν ξεχωριστά ανακοίνωσε κενά. Η Διεύθυνση ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας και καταργεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Σε όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων ακολουθεί πρωτοφανείς διαδικασίες. Κανείς δεν γνωρίζει όλα τα κενά, ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναπληρωτές, ούτε τα σωματεία, για να μη μπορούν να κάνουν έλεγχο. Τα κενά είναι σε γνώση μόνο της Διεύθυνσης που τα προσδιορίζει κάθε φορά μετά από επιλογή της.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης τα νέα ήθη και οι νέες πρακτικές του Υπουργείου, των Διευθύνσεων και των νόθων ΠΥΣΔΕ συνεχίζονται και η Διεύθυνση της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με προσήλωση τα υπηρετεί!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epal_amfissa
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Με αφορμή την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Παιδαγωγικές Σχολές
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο
Η απάντηση της Διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο
nosokomeio
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!
Το κοριτσάκι εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του...
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!