Καλλιτεχνικά Μαθήματα: Καθυστέρηση του ΣτΕ καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί
Εκπαιδευτικοί Εικαστικών Μαθημάτων: "Προκαλεί οργή και θλίψη η μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης της Δικαιοσύνης για την προσφυγή μας, ενώ βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πρωτοφανείς fast track δικαστικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκδίκαση της αγωγής του ΥΠΑΙΘ κατά ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για να κριθεί παράνομη η απεργία–αποχή κατά της αξιολόγησης"

Έντονη διαμαρτυρία για την καθυστέρηση, εδώ και 15 μήνες, έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ για την έξωση των Εικαστικών μαθημάτων από το πρόγραμμα διδασκαλίας του Λυκείου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.

Οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί μιλούν για αθέμιτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ενώ τονίζουν ότι "η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κλείσουν κάθε συζήτηση για την τύχη των Εικαστικών μαθημάτων. Στην προσπάθειά τους αυτή, βρήκαν συνεργό τους την τυφλή Δικαιοσύνη, η οποία, χωρίς να έχει ακόμη αποφανθεί για την υπόθεση, έχει ωστόσο καταδικάσει τη διδασκαλία της Τέχνης αλλά και τους μαθητές του Λυκείου: ήδη συμπληρώθηκε μια ολόκληρη σχολική χρονιά χωρίς διδασκαλία εικαστικών, και βαδίζουμε στη δεύτερη"

Η ανακοίνωση

Χωρίς ακόμα να έχει αποφανθεί, καταδικάζει

Το ΣτΕ για τη διδασκαλία των Εικαστικών στο Λύκειο

Στις 13 Μαΐου 2021 επιτέλους εκδικαζόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα μάλιστα από 3 αναβολές, η αίτηση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης (74181/Δ2, ΦΕΚ Αρ. Φ.2338/15/6/2020) με την οποία αιφνιδιαστικά, τον Ιούνιο του 2020, κυβέρνηση και υπουργός αποφάσιζαν και διέταζαν, πάντοτε με παιδαγωγικό τρόπο και σχεδιασμό, την έξωση των Εικαστικών μαθημάτων από το πρόγραμμα διδασκαλίας του Λυκείου. Η Ένωσή μας, σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ, προσέφυγαν στο ΣτΕ ήδη από τον Αύγουστο του 2020, καταγγέλλοντας την αντιεκπαιδευτική όσο και αυταρχική ΥΑ τής πρακτικής κατάργησης της διδασκαλίας της Τέχνης στο Λύκειο.

Δεκαπέντε μήνες -και πλέον- μετά, το μόνο που έχουμε από την πλευρά του ΣτΕ είναι …σιγή ασυρμάτου. Αξιοποιώντας την πανδημία στο έπακρο, και με επιπλέον πρόσχημα την αποφυγή διατάραξης του καθορισμένου -σε βάθος σχολικού έτους- προγράμματος διδασκαλίας στις 3 τάξεις του Λυκείου, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κλείσουν κάθε συζήτηση για την τύχη των Εικαστικών μαθημάτων. Στην προσπάθειά τους αυτή, βρήκαν συνεργό τους την τυφλή Δικαιοσύνη, η οποία, χωρίς να έχει ακόμη αποφανθεί για την υπόθεση, έχει ωστόσο καταδικάσει τη διδασκαλία της Τέχνης αλλά και τους μαθητές του Λυκείου: ήδη συμπληρώθηκε μια ολόκληρη σχολική χρονιά χωρίς διδασκαλία εικαστικών, και βαδίζουμε στη δεύτερη.

Προκαλούν οργή και θλίψη η μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης της Δικαιοσύνης για την προσφυγή μας, ενώ βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πρωτοφανείς fast track δικαστικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκδίκαση της αγωγής του ΥΠΑΙΘ κατά ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για να κριθεί παράνομη η απεργία–αποχή κατά της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

3.jpg

Ως Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καταγγέλλουμε την απολύτως αθέμιτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση απόφανσης από την πλευρά του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθυστέρηση η οποία λειτουργεί αποκλειστικά σε βάρος των μαθητών και της διδασκαλίας της Τέχνης, και υπέρ της υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ενάντια στην έξωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο, και πάντοτε στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

«Η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ είναι ένας επόμενος σημαντικός σταθμός του συλλογικού μας αγώνα, αλλά σίγουρα δεν είναι το τέλος της διαδρομής.

Η έξωση των εικαστικών μαθημάτων είναι ζήτημα ουσιαστικό, και βαθιά κοινωνικό, διότι αναφέρεται στον νέο άνθρωπο που θέλουμε να διαμορφώσουμε.

«Απευθυνόμενοι καταρχάς στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι στη μάχη που θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα για την προάσπιση της Τέχνης και του Πολιτισμού, δηλαδή του Ανθρώπου, κανένας μας δεν περισσεύει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία