Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέο ραντεβού έξω από το ΣτΕ δίνουν την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί, ημέρα που εκδικάζεται η προσφυγή της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ενάντια στην έξωση της Τέχνης από το Λύκειο

Την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από τρεις αναβολές, η προσφυγή που έκανε η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ενάντια στην έξωση της Τέχνης από το Λύκειο.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝΕΚΕΜ) αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θεωρώντας το ΣτΕ τον επόμενο σημαντικό σταθμό της προσπάθειάς μας, και αξιοποιώντας το ως τέτοιο, συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε βαδίσει τους τελευταίους μήνες ενημερώνοντας όσο το δυνατόν πιο πλατιά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, απλώνοντας στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα της ανάγκης αντίστασης στη νεοφιλελεύθερης κοπής πρακτική κατάργηση της Τέχνης και του Πολιτισμού στα σχολεία».

Για την ημέρα της εκδίκασης οι εκπαιδευτικοί εικαστικών μαθημάτων απευθύνουν την πλατύτερη δυνατή πρόσκληση, και καταρχάς προς τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς και συλλόγους εκπαιδευτικών.

«Να δώσουμε το αγωνιστικό «παρών» έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα) από τις 10:00, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον η ΕΝΕΚΕΜ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν την 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11:00-14:00) την οποία κήρυξαν οι ΟΛΜΕ - ΔΟΕ και οι κατά τόπους ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ για την Πέμπτη, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια και διευκολύνοντας τη μαζικότητα της συγκέντρωσής των εκπαιδευτικών έξω από το ΣτΕ.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων αναφέρει: «Ως Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων θεωρούμε ότι η υπόθεση της έξωσης από το δημόσιο σχολείο των μαθημάτων Τέχνης και Πολιτισμού, δεν αφορά μόνο τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς. Η αντιεκπαιδευτική εγκατάλειψη των σημερινών μαθητών Λυκείου, αυριανών υποψηφίων σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχετίζονται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό, δεν παραβιάζει μόνο το Σύνταγμα και το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με προκείμενη την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

1.jpg

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ενάντια στους γενικούς αντιεκπαιδευτικούς και αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ που οραματίζεται ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο …λιγότερο δημόσιο και λιγότερο δωρεάν, ενάντια στην κυβερνητική συκοφάντηση που γνώρισε η συλλογική προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή, με την ίδια την υπουργό να επιδίδεται σε αναληθείς δηλώσεις και σε απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ως προς τις επερχόμενες αλλαγές στη διδασκαλία της Τέχνης στο Λύκειο, ενάντια στην ήδη υλοποιούμενη «καλλιτεχνική και πολιτιστική αφυδάτωση» σε όλους τους τομείς και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, με επόμενη στάση μας το ΣτΕ».

«Να μην επιτρέψουμε σε εκείνους που διώχνουν τα μαθήματα Τέχνης από το Λύκειο την ίδια ώρα που φέρνουν το «τσιρλίντινγκ» στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προετοιμάζοντας τις …μαζορέτες (μαριονέτες) του μέλλοντος, να κάνουν κηρύγματα παιδαγωγικής», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί.

Και καταλήγουν: «Να μην επιτρέψουμε σε εκείνους που στρώνουν με τσιμέντο την Ακρόπολη Αθηνών, και τεμαχίζουν τις αρχαιότητες στη Θεσσαλονίκη, στο σημαδιακό μάλιστα έτος με το οποίο συμπληρώνουμε 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, να κάνουν κηρύγματα αισθητικής!»

«Να μην επιτρέψουμε σε εκείνους που νομοθετούν κόντρα σε κεκτημένα, κόντρα στην κατηγορηματικά εκφρασμένη βούληση μαθητών, οικογενειών τους, εκπαιδευτικών, συλλογικών φορέων, κόντρα στην κοινωνία, να μας κάνουν κηρύγματα προόδου και δημοκρατίας!»

«Συνεχίζουμε, μέχρι την αποκατάσταση της διδασκαλίας των μαθημάτων Τέχνης στο Λύκειο! Επόμενη στάση μας, Πέμπτη 13 Μαΐου, το ΣτΕ!»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεα
Σε εξέλιξη το 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι 8 προγραμματικοί πυλώνες, οι ομιλίες κορυφαίων στελεχών και η μάχη της Πολιτικής Επιτροπής
Στο μικροσκόπιο ο οδικός χάρτης για την επόμενη δεκαετία
Σε εξέλιξη το 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι 8 προγραμματικοί πυλώνες, οι ομιλίες κορυφαίων στελεχών και η μάχη της Πολιτικής Επιτροπής
tzaneio-nosokomeio.jpg
Τραγωδία στον Πειραιά: Δυστύχημα ή αυτοχειρία πίσω από τη μοιραία πτώση της 24χρονης από τον 7ο όροφο
Τα δύο σενάρια που εξετάζει η Ασφάλεια για τον θάνατο της 24χρονης στην Καλλίπολη
Τραγωδία στον Πειραιά: Δυστύχημα ή αυτοχειρία πίσω από τη μοιραία πτώση της 24χρονης από τον 7ο όροφο