Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Προθεσμίες για την υποβολή των εκθέσεων αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και τον συλλογικό προγραμματισμό- Νέα εγκύκλιος

Νέα εγκύκλιο αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των διαδικασιών αναφορικά με τις εκθέσεις αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και τον συλλογικό προγραμματισμό εξέδωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα πρέπει να υποβάλλουν έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου την «Έκθεση Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων» και έως τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου τον «Συλλογικό Προγραμματισμό».

Και οι δύο εκθέσεις θα υποβάλλονται με ευθύνη των Διευθυντών/Διευθυντριών των σχολικών μονάδων, ενώ μετά τις 16 Νοεμβρίου οι Συντονιστές εκπαιδευτικοί των Ομάδων Δράσης θα μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή του ΙΕΠ με τους προσωπικούς τους κωδικούς από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκειμένου να συμπληρώσουν το Α΄ μέρος της Φόρμας Αποτύπωσης του Σχεδίου Δράσης.

Ακολουθεί η εγκύκλιος: 

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την υλοποίηση των διαδικασιών εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων απαιτείται η υποβολή:

Α. «Έκθεσης Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων» που αφορά στο προηγούμενο σχολικό έτος και

Β. «Συλλογικού Προγραμματισμού» που αφορά στο τρέχον σχολικό έτος.

Προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται στην με αριθμ. 108906/ΓΔ4/07-09-2021 Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» (Β΄ 4189), οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να υποβάλουν:

την «Έκθεση Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων» έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021,

τον «Συλλογικό Προγραμματισμό» για την υποβολή του οποίου η εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή έως τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν αιτημάτων σχολικών μονάδων.

Τόσο η «Έκθεση Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων» όσο και ο «Συλλογικός Προγραμματισμός» συμπληρώνονται με ευθύνη των Διευθυντών/-ντριών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων και η σύνδεση πραγματοποιείται με τους κωδικούς του σχολείου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Οι Συντονιστές εκπαιδευτικοί των Ομάδων Δράσης θα μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή του ΙΕΠ με τους προσωπικούς τους κωδικούς από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), μετά τις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμπληρώσουν το Α΄ μέρος της Φόρμας Αποτύπωσης του Σχεδίου Δράσης («Σχεδιασμός της Δράσης»).

Το Α΄ μέρος θα είναι ανοικτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2022.

Σας επισημαίνουμε, τέλος, ότι οι ΣΕΕ Παιδαγωγικής Ευθύνης συνδέονται στην εφαρμογή με τους δικούς τους κωδικούς ΠΣΔ ώστε να:

 παρακολουθούν και να υποστηρίζουν το έργο των σχολείων ευθύνης τους,

 σημειώνουν τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους όσον αφορά στο Σχεδιασμό των Σχεδίων Δράσης (μετά τις 22 Νοεμβρίου 2021 και έως 25 Ιανουαρίου 2022). Παρακαλούμε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών στις παραπάνω τελικές ημερομηνίες-προθεσμίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδική πορνογραφία
Ηράκλειο: Δικογραφία σε ανήλικους που διέδωσαν γυμνές φωτογραφίες 10 συμμαθητριών τους με AI
Δικογραφία για τους δράστες και τους γονείς τους – Ηλικίας 16, 14 και 13 ετών τα ανήλικα θύματα
Ηράκλειο: Δικογραφία σε ανήλικους που διέδωσαν γυμνές φωτογραφίες 10 συμμαθητριών τους με AI
alpha bank atm
Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ - Πώς επηρεάζει η 25η Μαρτίου
Δείτε πότε θα εμφανιστούν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανά Ταμείο (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο)
Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ - Πώς επηρεάζει η 25η Μαρτίου
εκπαιδευτικοί
Μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας: Τη Δευτέρα τα στοιχεία για οργανικά κενά - πλεονάσματα

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026 αναμένεται να γίνει γνωστή η ροή του συστήματος των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας...

Μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας: Τη Δευτέρα τα στοιχεία για οργανικά κενά - πλεονάσματα