golearn-engl_970-250
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ζητά «έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί η δυνατότητα και στους νεοδιόριστους να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης»

Την άμεση κάλυψη των αναγκών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επισημαίνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τονίζοντας για ακόμη μία φορά τον εξωφρενικά μικρό αριθμό διορισθέντων του κλάδου τους.

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ζητά «έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί η δυνατότητα και στους νεοδιόριστους να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης».

Αναλυτικά

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, μετά τον εξωφρενικά μικρό αριθμό διορισθέντων Φυσικών και παρακολουθώντας παράλληλα την πορεία των προσλήψεων αναπληρωτών για το τρέχον σχολικό έτος, για άλλη μία φορά επισημαίνει την επιβεβλημένη κάλυψη των αναγκών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον κλάδο των Φυσικών με μόνιμους διορισμούς.

Πάλι εφέτος έχουν κληθεί εκατοντάδες αναπληρωτές Φυσικοί μόνο στις τρεις πρώτες φάσεις, με πολλά επιπλέον κενά να παραμένουν ακάλυπτα και το μάθημα της Φυσικής ακόμα και στο Λύκειο να διδάσκεται από κλάδους που το έχουν σε δεύτερη ανάθεση, με όσα αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Αποτελεί απογοητευτική διαπίστωση ότι οι αναπληρωτές Φυσικοί εφέτος είναι μακράν οι αρχαιότεροι όλων των υπολοίπων σε κάθε σχολική μονάδα, καθώς όσοι είχαν αντίστοιχη προϋπηρεσία στους άλλους κλάδους μονιμοποιήθηκαν. Σε αυτόν τον παραλογισμό έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανούς σκληρότητας αντιμετώπιση του κλάδου και σε αυτούς τους ελάχιστούς 87 διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν μετά από τόσα χρόνια αδιοριστίας.

Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι πρακτικά εξορίστηκαν στις εσχατιές της χώρας, κυρίως της νησιωτικής, σαν να μην υπήρχαν ανάγκες σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα!

Έχοντας επιπλέον την υποχρέωση να παραμείνουν επί μία διετία στον τόπο διορισμού, υποχρέωση η οποία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη υπηρετήσει επί σειρά ετών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές ως αναπληρωτές, μόνο ως τιμωρητική φαντάζει. Την ίδια στιγμή που τα σχολεία όλης της χώρας χρειάζονται Φυσικούς!

Η υποχρεωτική τριετής παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο πρώτου διορισμού τους και η διετής παραμονή για όσους μετατίθενται όπως θεσμοθετήθηκε με τον ν.3848/10 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα τροποποίηση, στην παρ.5 του άρθρου 62 του ν.4589/19 και στην Υ.Α. 93395/Ε1/28-7-2021: «Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζόμενων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177)».

Προκύπτει επομένως το εύλογο ερώτημα, με βάση ποια ερευνητική μελέτη θεσπίστηκε αρχικά η τριετία και εν συνεχεία η διετία; Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη μίας τέτοιας διάταξης που στερεί το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς; Τα σχολεία χρειάζεται να στελεχωθούν άμεσα με εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν θα μετακινούνται διαρκώς από μία σχολική μονάδα σε άλλη, μετά από δύο ή τρία έτη ούτε θα ζουν με την ανασφάλεια της εργασίας μακριά από τις οικογένειες τους, με την οικονομική και συναισθηματική επιβάρυνση που αυτό επιφέρει!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ζητά έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί η δυνατότητα και στους νεοδιόριστους συναδέλφους να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης και παράλληλα να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποκατασταθεί η συνολική αδικία απέναντι στον κλάδο, με νέους μόνιμους διορισμούς Φυσικών σε όλη την επικράτεια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

simopoulos dionisis
Πέθανε ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος. Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου έδινε μάχη με...
Πέθανε ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας
Τραγική κατάληξη είχαν οι καλοκαιρινές διακοπές για μία γυναίκα περίπου 50 ετών, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης των διορισθέντων με κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ)
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
ΑΑΔΕ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς φορολογούμενες επιχειρήσεις
Στην τελική ευθεία το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις.
ΑΑΔΕ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς φορολογούμενες επιχειρήσεις