Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το alfavita.gr επικοινώνησε με τον γ.γ Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα γίνει άμεσα ανακοινοποίηση της εγκυκλίου για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Αναστάτωση προκάλεσε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Στην εγκύκλιο φαίνεται ότι οι καθηγητές με υπηρεσία πάνω από 12 χρόνια έχουν διδακτικό ωράριο 20 ώρες. Ωστόσο ως γνωστόν οι καθηγητές με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας έχουν διδακτικό ωράριο 18 ώρες. 

Η εγκύκλιος προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και το alfavita.gr έλαβε δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και ανησυχίας.

Το επίμαχο απόσπασμα της εγκυκλίου αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

«Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.» Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν αρκεί μια εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για να αυξήσει το υποχρεωτικό ωράριο αυτής της κατηγορίας των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες!

Αμέσως το alfavita.gr ήρθε σε επαφή με τον γ.γ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση ο οποίος αναγνώρισε την παράλειψη της υπηρεσίας και δήλωσε ότι θα γίνει  ανακοινοποίηση της εγκυκλίου που υπογράφεται από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΑΙΘ Μαρία Δόκου.

Δείτε εδώ αναλυτικά την Εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα