Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ekpaideutikos mathitria sxoleio metra koronoiou
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων και υπέρ των διορισμών εκπαιδευτικών στα σχολεία από τους γονείς της 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων - «Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι»

Σε συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών, ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων και με αίτημα διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία, προχώρησε η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Όπως μάλιστα σημειώνει πατέρας μαθητή στο alfavita.gr, «τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι».

Η Ένωση καλεί τους συλλόγους γονέων της περιοχής, άλλους μαζικούς φορείς αλλά και μεμονωμένα γονείς από σχολεία «να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου που εφαρμόζει τις συγχωνεύσεις τμημάτων».

Όπως μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά στο alfavita.gr πατέρας μαθητή του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, το σχολείο βρίσκεται αντιμέτωπο με το πρόβλημα των συμπτύξεων τμημάτων. Ήδη τα τρία τμήματα που είχε η Β΄ Δημοτικού μειώθηκαν σε δύο. 

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ως γονείς επιθυμούμε ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο για τα παιδιά μας». «Ο νόμος αυτός υποβαθμίζει τα σχολεία μας, αγνοεί τις ανάγκες των παιδιών μας, που τα αντιμετωπίζει σαν αριθμούς. Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι», τονίζει ακόμα.

Η φόρμα για τη συλλογή υπογραφών εδώ

Αναλυτικά το σχετικό ψήφισμα:

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων καλούμε τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής, άλλους μαζικούς φορείς αλλά και μεμονωμένα γονείς από σχολεία να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου που εφαρμόζει τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Θεωρούμε ότι η λύση στις εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι να καλυφθούν οι ανάγκες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στοιβάζοντας έως και 25-27 μαθητές ανά αίθουσα. Το Υπουργείο Παιδείας ήδη έχει ανακοινώσει ότι στο 91ο Δημοτικό Σχολείο τα τμήματα της Β’ Δημοτικού από 3 θα μειωθούν σε 2 από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Αντίστοιχα, έχουν ανακοινωθεί προθέσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων και σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας, που οδηγούν με 27άρια τμήματα. Αυτό το μέτρο είναι η υλοποίηση ενός αντιεκπαιδευτικού νόμου της κυβέρνησης, που ψήφισε πέρυσι το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας εις βάρος της υγείας και των αναγκών των μαθητών. Είναι ένας νόμος που δεν υπολογίζει ούτε τις συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε ούτε τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

Αυτή τη στιγμή η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για ουσιαστικότερη κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν προκύψει από τα δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, είναι μονόδρομος για εμάς.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δείξει εδώ και καιρό το πόσο «κοντά» είναι στην μαθητική κοινότητα και αφουγκράζεται τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της. Το έχει επιβεβαιώσει μάλιστα και με το νέο νόμο που ψήφισε επαναφέροντας την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Οι ανάγκες των παιδιών μας δεν «συγχωνεύονται».

Δεν θα επιτρέψουμε εν μέσω πανδημίας το στοίβαγμα των παιδιών μας σε υπεράριθμα τμήματα ακόμη και των 28 μαθητών.

Κάτω τα χέρια σας από την ενιαία, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Οι κάτωθι υπογράφοντες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους γονείς και εκπαιδευτικούς του 91ου δημοτικού που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ξεκαθαρίζουμε πως θα κλιμακώσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης μέχρι την οριστική απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Η ανανεωμένη λίστα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
τηλεκπαίδευση εξ αποστάσεως εκπαίδευση αξιολόγηση μαθητών, υπολογιστές
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας
Τηλεκπαίδευση θα εφαρμοστεί στους δήμους που θα αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω κακοκαιρίας
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας