Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» καλεί τους διευθυντές/ντριες να μην προχωρήσουν στην αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της σχολικής τους μονάδας, το οποίο έχει αποφασιστεί με συλλογικό τρόπο και με παιδαγωγικούς στόχους

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει τη Διεύθυνση ΠΕ Β' Αθήνας, ότι επιχειρεί να καταργήσει τις ώρες γραμματειακής υποστήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» υποστηρίζει ότι τα σχολεία της περιοχής έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο ζητούνταν μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι διευθυντές/ωτριες να δηλώσουν το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών των σχολικών τους μονάδων, χωρίς όμως να τους επιτρέπεται να συμπεριλάβουν τις ώρες για γραμματειακή υποστήριξη και ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη του διδακτικού ωραρίου.

Μάλιστα, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι το μήνυμα απειλούσε ότι «Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών από το Υπουργείο».

Η καταγγελία

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει τη νέα αντιεκπαιδευτική μεθόδευση της  Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας η οποία, στην προσπάθεια της να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τα οποία δεν καλύφτηκαν από τη Γ΄ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, επιχειρεί να καταργήσει τις ώρες της γραμματειακής υποστήριξης αλλά και της ενισχυτικής διδασκαλίας, απαιτώντας από τους Διευθυντές/ντριες, με  νέο ανυπόγραφο ηλεκτρονικό μήνυμα (την Παρασκευή 29/10/21), μέχρι την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι να δηλώσουν  το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών των σχολικών τους μονάδων, χωρίς να επιτρέπεται στη δήλωση αυτή να περιλαμβάνονται ώρες για γραμματειακή υποστήριξη αλλά και για ενισχυτική  διδασκαλία για την κάλυψη του διδακτικού ωραρίου!!!

Και μάλιστα με θράσος απειλεί ότι «…..Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών από το Υπουργείο.»

Η συγκεκριμένη ενέργεια  παραβιάζει κάθε παιδαγωγική και διδακτική αρχή θυσιάζοντας τις μαθησιακές ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, στον βωμό του εξορθολογισμού του κόστους και του διδακτικού προσωπικού, τη στιγμή που εξαιτίας της πανδημίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υπάρχουν μαθητές που επέστρεψαν  από την περσινή τηλεκπαίδευση με  αυξημένες δυσκολίες και μαθησιακά κενά. Επιπλέον μαθητές αλλοδαποί , οι οποίοι υποστηρίζονται με την Ενισχυτική διδασκαλία, καθώς δε λειτουργούν ακόμα τμήματα ΖΕΠ, μένουν αβοήθητοι χωρίς παιδαγωγική στήριξη.

Με τη σχετική οδηγία-μήνυμα  η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας θεωρώντας  ότι η παράλληλη στήριξη είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να δικαιολογήσει την κάλυψη ωρών, κάνει ακόμη μία παραπάνω παιδαγωγική λαθροχειρία, αφού παιδαγωγικά δεν ενδείκνυται να εναλλάσσονται εκπαιδευτικοί στην παράλληλη στήριξη ενός μαθητή με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες  περισσότεροι του ενός.

Η κατάργηση της γραμματειακής υποστήριξης σημαίνει την αύξηση του ήδη υπερβολικού όγκου γραφειοκρατικής δουλειάς που βαρύνει τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων.

Τέλος η κατάργηση και της ενισχυτικής διδασκαλίας και της γραμματειακής υποστήριξης, μετά και τις τελευταίες συμπτύξεις τμημάτων, δρομολογούν ακόμη περισσότερες συμπτύξεις, ακόμη περισσότερες μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
 
Καλούμε τους Διευθυντές και Διευθύντριες να μην προχωρήσουν στην αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της σχολικής τους μονάδας, το οποίο έχει αποφασιστεί με συλλογικό τρόπο και με παιδαγωγικούς στόχους.

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.  
  • Την άμεση ανάκληση της σχετικής οδηγίας. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»
«Αν και η πρόφαση ήταν η πανδημία, φαίνεται πως οι τριμηνίτες εκπαιδευτικοί ήρθαν για να μείνουν»
Αναπληρωτές προς ΥΠΑΙΘ: Προχωρήστε σε κανονική φάση προσλήψεων, όχι «τριμηνίτες»