Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η υποβολή μη εξατομικευμένου κειμένου για την αξιολόγηση συνιστά παραβίαση, τονίζει η υπουργός Παιδείας - Οι απειλές για ποινές σε βάρος των εκπαιδευτικών

Ο νόμος για την αξιολόγηση θα εφαρμοστεί διαμηνύει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προς τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς μετά την απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) να αποστείλει έτοιμο κείμενο για την αξιολόγηση στους συλλόγους διδασκόντων.

Η υπουργός δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι η υποβολή μη εξατομικευμένου κειμένου, συνιστά παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου και της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

Πάντως, πολλές ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα προχωρούν σε στάσεις εργασίας και έχουν μπει σε «τροχιά» νέων κινητοποιήσεων, ενώ αναμένεται και η συνέλευση των προέδρων των ΣΕΠΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Απειλές για ποινές

Στη συνέχεια, απείλησε τους εκπαιδευτικούς ότι για κάθε παράβαση της απόφασης έχει οριστεί ποινή ύψους 3.000 ευρώ.

Η Νίκη Κεραμέως επέμεινε ότι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των σχολικών μονάδων συνιστά ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για τη συνολική αναβάθμιση των σχολείων και αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας και των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων.

Δεν πρόκειται για καινοτομία της Ελλάδας, είπε η υπουργός. Σύμφωνα με την ίδια, στις περισσότερες χώρες ειδικότερα της ευρωπαϊκής Ένωσης η αξιολόγηση αποτελεί πάγια πρακτική δοκιμασμένη και πετυχημένη που εφαρμόζεται πάνω από 30 χρόνια σε ορισμένα κράτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα