pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Μαθητές στο σχολείο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Είναι δίκαιο το αίτημα να μειωθεί ο χρόνος της υπηρέτησης της οργανικής θέσης όταν πρόκειται για εκπαιδευτικούς που 4,5 ή και περισσότερα χρόνια, ως αναπληρωτές εργάστηκαν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια αδιοριστίας το προηγούμενο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικών που τα χρόνια της κρίσης υπηρέτησαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, στελεχώνοντας μέχρι και το τελευταίο δυσπρόσιτο σχολείο τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

Εκπαιδευτικών που για να υπηρετήσουν τις ανάγκες της πολιτείας, τις περισσότερες φορές αναγκάστηκαν να αναλάβουν ένα δυσανάλογο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος, αποχωριζόμενοι την οικογένεια τους και τον τόπο συμφερόντων τους. Διαδικασία την οποία καλούνται λόγω του διορισμού τους να επαναλάβουν, υπηρετώντας την οργανική τους θέση για δύο χρόνια.

Με γνώμονα τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην επικράτεια οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητάνε μέσω της επιστολής τους από το ΥΠΑΙΘ να ικανοποιήσει το αίτημα της μείωσης της υπηρέτησης της οργανικής θέσης από δύο χρόνια σε έναν χρόνο, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Αίτημα που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην στελέχωση των σχολείων και ούτε γεννά κάποια αυξημένη δαπάνη από πλευράς πολιτείας, αντίθετα θα λειτουργήσει ανταποδοτικά αποκαθιστώντας την ανάγκη τους για αξιοπρεπή διαβίωση. Το δίκαιο αυτό αίτημα προσυπογράφουν καθημερινά εκατοντάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί (1600 και πλέον) αλλά και 20 σωματεία ( ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και επιστημονικοί σύλλογοι).

Η Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ

Προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως,

Προς την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή,

Προς τον Γενικό Γραμματέα κ. Κόπτση

Η παρούσα επιστολή συντάσσεται και υπογράφεται από νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων. Ο πολυπόθητος διορισμός μάς βρίσκει σε συνθήκες δύσκολες και για αυτό σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το σημείο της υπουργικής απόφασης με αριθμ. 93395/Ε1/28-7-2021 (ΦΕΚ 41/τ. ΑΣΕΠ/29.7.2021, ΑΔΑ: 6ΖΖ946ΜΤΛΗ-ΟΗΞ) στην οποία αναφέρεται το εξής:

«Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).».

Θεωρώντας ως δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες, αιτούμαστε την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Ελπίζουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά και η ευαισθησία και ότι θα εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας από την ηγεσία του Υπουργείου.

(Ακολουθούν οι υπογραφές 1600 εκπαιδευτικών)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites
Φοιτητικές εκλογές: Σαρωτική νίκη της Πανσπουδαστικής και στο Πολυτεχνείο Κρήτης
«Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που δεν "βολεύεται με λιγότερο ουρανό"»
Φοιτητικές εκλογές: Σαρωτική νίκη της Πανσπουδαστικής και στο Πολυτεχνείο Κρήτης