Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Μαθητές στο σχολείο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΕΠΕ Λήμνου: "Το Υπουργείο προσπαθεί να εξαφανίσει με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της και για τα οποία ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται"

Αδιανόητες καταστάσεις σε σχολεία της Λήμνου που προκαλούν οι συγχωνεύσεις, καταγγέλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών του νησιού: Σε ένα τμήμα της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, τα παιδιά υποχρεώνονται να αλλάξουν δάσκαλο για τέταρτη φορά (!) και να στριμωχτούν σε αίθουσες ακατάλληλες για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (αποστάσεις στην αίθουσα) που απαιτούνται!

Αυτή την παρανοϊκή κατάσταση που απεικονίζει τα αποτελέσματα της "πολιτικής" των συγχωνεύσεων σε ορισμένα σχολεία, καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Λήμνου "Αργύριος Μοσχίδης". Ο οποίος, όπως δεκάδες ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα, ζητά την έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών και τονίζει ότι οι συγχωνεύσεις έχουν στόχο την πλασματική μείωση των κενών ώστε να περιοριστούν  οι αναγκαίες προσλήψεις

Η ανακοίνωση

Το Υπουργείο Παιδείας έσπασε τα κοντέρ αναλγησίας. Αδιαφορεί τόσο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Με προφορικές οδηγίες του Υπ. Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προχωρά σε μαζικές συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων σχολείων σε όλη τη χώρα!

Η Λήμνος δεν θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω, γι αυτό και προχωρούν (για αρχή), με διαδικασίες fast track, στη συγχώνευση των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και μάλιστα με τηλεφωνικές – προφορικές εντολές εκτός εργασιακού ωραρίου!

Κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και Διευθύνσεις, από τη μια βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα. Είναι τραγικό και βαθιά αντιεκπαιδευτικό εν μέσω σχολικής χρονιάς να κλείνουν και να συγχωνεύουν τμήματα, να μετακινούνται μαθητές, να απαξιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ειδικά στο ένα τμήμα της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, τα παιδιά υποχρεώνονται να αλλάξουν δάσκαλο για τέταρτη φορά και να στριμωχτούν σε αίθουσες ακατάλληλες για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (αποστάσεις στην αίθουσα) που απαιτούνται!

Τόσο παιδαγωγοί είναι αυτοί που δίνουν τις εντολές από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου!

Αυτή είναι η αναβάθμιση για την οποία μιλάνε!

Το Υπουργείο προσπαθεί να εξαφανίσει με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της και για τα οποία ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Λίγη ντροπή δε βλάπτει!

Με τη συγχώνευση των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης εξαφανίζουν ένα κενό για να καλύψουν άλλο κενό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας!

Η ενέργεια αυτή της Διεύθυνσης που ενεργεί κατ’ εντολή του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, αλλά στα προγράμματα και στους μαθητές και των άλλων δημοτικών σχολείων του νησιού αφού καλούνται να τα αναπροσαρμόσουν από την αρχή σε σχέση με τα μαθήματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που μετακινούνται σε πάνω από 2 σχολεία ο καθένας.

Παράλληλα στη Διεύθυνση ξέρουν πολύ καλά ότι σε ένα μήνα θα δημιουργηθεί και νέο κενό δασκάλου.

Η σημερινή, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεωρούν την κάλυψη των κενών ως κόστος. Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ασχοληθεί με την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία, κάνει το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά. Για 4η συνεχόμενη φορά, μάλιστα σε διάστημα 3 μηνών, προσφεύγει δικαστικά ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε:

  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ τη συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

  • Διορίστε άμεσα 2 δασκάλους για το 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

  • Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών

  • 15 μαθητές ανά τάξη

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά

  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα