Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
panelladikes-eksetaseis-mathites
Alexandros Michailidis / SOOC
Οι μαθητές Λυκείου τονίζουν πως πλέον γίνονται θεσμός οι συγχωνεύσεις τμημάτων - «Ο αγώνας ξεκινάει στο «τώρα», που θα συναποφασίσουμε εμείς»

«Ξεκίνησε να γίνεται θεσμός» η συγχώνευση τμημάτων όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι μαθητές Γενικού Λυκείου και συμπληρώνουν πως οι διαδικασίες ξεκίνησαν και επισήμως στο σχολείο τους.

Όπως υπογραμμίζουν, αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ανάπτυξη δύο βασικών και ζωτικών προβλημάτων. Το πρώτο είναι η εκπαιδευτική του έκφανση που θα παρουσιάσει δυσκολίες στους εκπαιδευτικούς και στη διδασκαλία και το δεύτερο, πως μεσούσης της πανδημίας απειλείται η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αναλυτικά:

Ανακοίνωση των μαθητών του 7ου ΓΕΛ για τη συγχώνευση τμημάτων

Προς πάσα κατεύθυνση,

Στην προσπάθεια ενός Υπουργείου να γυρίσει τον ζυγό προς τη σαφή ιδιωτικοποίηση, κάτι που προσδοκάται και αναμένεται από την άμεση εφαρμογή του θεσμού της αξιολόγησης σε συνάρτηση με την Τράπεζα Θεμάτων, που έχει θεσμοθετηθεί για τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, αποτελώντας κατ’ ουσία προσομοίωση των πανελλαδικών εξετάσεων και επέκταση μίας εξεταστικής δομής και της λειτουργίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.), που βρίσκεται σε ισχύ για τις πανελλήνιες. Με αυτούς του άξονες πραγματοποιείται η υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης, συντελώντας στην δημιουργία μίας εξετασιοκεντρικής δομής, μίας εναλλακτικής μορφής κερδοσκοπίας και εκμαίευσης «αρίστων», με δείκτες που τίθενται με βάση τις ωφελιμιστικές ανάγκες του Υπουργείου και της κυβερνητικής πολιτικής. 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θα γίνουμε εμείς η ανθρώπινη αλυσίδα που θα παλέψει για να ανακόψει την επέλαση αυτής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα αστικά αφηγήματα, είναι η συλλογικοποίηση της ευθύνης που μας βαραίνει, η συλλογικοποίηση της ανάγκης για δράση. Θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να σταθούμε φραγμός στα σχέδια που μας διχάζουν, μας διαχωρίζουν , στα σχέδια που χτίζουν μια παιδεία ταξική, με όλες τις επίπονες προεκτάσεις της.

Είναι σαφές πλέον, πως τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, που περιγράφεται παραπάνω, έγιναν. Η συγχώνευση τμημάτων που ξεκινά να γίνεται θεσμός, πλέον βρίσκεται και επισήμως στο σχολείο μας, αλλά και σε περισσότερα από είκοσι σχολεία της περιφέρειας, καθώς και σε πολλές σχολικές μονάδες της επικράτειας. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ανάπτυξη δύο βασικών και ζωτικών προβλημάτων. Πρώτο και κύριο την εκπαιδευτική του έκφανση, που παρουσιάζει δυσλειτουργίες, καθότι ο καθηγητής δεν έχει τη δυνατότητα να εστιάσει σε μαθησιακά προβλήματα που προκύπτουν εξατομικευμένα αλλά και συνολικά, καθώς ο αριθμός των παιδιών αποτελεί Δαμόκλειο σπάθη για την εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα, εν μέσω πανδημίας , αυτή η απόφαση δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε κατά φαντασία έλλογη, αφού απειλείται και η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, εκτός από τη δυναμική του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ενάντια, λοιπόν σε μία παιδεία ταξικά διαχωρισμένη, σε μία παιδεία που θα προσφέρει εξεταστικές εμπειρίες και όχι ουσιαστική μάθηση, όχι περαιτέρω διεύρυνση των γνωστικών πεδίων και των ικανοτήτων μας, συμπαρατασσόμαστε με τους καθηγητές μας και ως ένα σώμα, αγωνιζόμαστε, αλληλοτροφοδοτούμαστε και κατεβαίνουμε μαζί σε κινητοποιήσεις, αποχές, απεργίες εκδηλώσεις, συνελεύσεις – ξεκινάμε την κοινωνική και πολιτική μας ζύμωση. Ας δημιουργήσουμε τις απαραίτητες κοινωνικές τομές, συλλογικά, αμεσοδημοκρατικά, όπως ονειρευόμαστε το δικό μας σχολείο. 

Είμαστε πολλοί, πολλές και πολλά άτομα και ο αγώνας ξεκινάει στο «τώρα», που θα συναποφασίσουμε εμείς.

Λέμε ΟΧΙ:

  • ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΤΗΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ.
  • Στην Τράπεζα Θεμάτων και στην Ε.Β.Ε. Κανένας αποκλεισμός από την δημόσια εκπαίδευση. Τα σχολεία μας δεν θα γίνουν εξεταστικά κέντρα.
  • Στην αξιολόγηση σχολικών μονάδων. Καμία προσπάθεια για περαιτέρω ταξικούς διαχωρισμούς των μαθητών δεν θα γίνει ανεκτή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛ@ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα,

ΜΑΘΗΤΕΣ 7ου ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ

«Τη λευτεριά δεν τη ζητάν με παρακάλια,
τηνε παίρνουν, με τα δικά τους χέρια, μοναχοί»
-Κ. Βάρναλης

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

androulakis-1 ekloges KINAL
Εκλογές - ΚΙΝΑΛ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης - Εκτός ο Λοβέρδος!
Με βάση ενσωμάτωση όπου μπορεί να βγει ένα ασφαλές αποτέλεσμα δείτε ποιοι προηγούνται για το δεύτερο γύρο την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ -...
Εκλογές - ΚΙΝΑΛ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης - Εκτός ο Λοβέρδος!