Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
makri-vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Ακατάλληλα κρίθηκαν 23 σχολεία, 53 σχολικά κτίρια έχουν ελαφρές βλάβες, 7 έχουν βαριές βλάβες, ενώ 4 έχουν ζημιές

Ακατάλληλα κρίθηκαν 23 σχολεία, καθώς παρουσίασαν εκτεταμένες βλάβες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κρήτη στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως είπε, 104 σχολεία κρίθηκαν κατάλληλα53 κτίρια έχουν ελαφρές βλάβες, 7 έχουν βαριές βλάβες, ενώ 4 έχουν ζημιές.

Για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών, η Ζέττα Μακρή αναγνώρισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για τους σεισμόπληκτους.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε για κατ΄εξαίρεση μετεγγραφές των φοιτητών που είναι  από τις σεισμόπληκτες περιοχές και ειδική μοριοδότηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η επίκαιρη ερώτηση

Ειδικότερα, η επίκαιρη ερώτηση είχε να κάνει με τις μεγάλες ανάγκες σε σχολικές αίθουσες στις σεισμόπληκτες περιοχές, την επιβεβλημένη στήριξη των μαθητών και φοιτητών όπως και των οικογενειών τους που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στον Ν.Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Β. Κεγκέρογλου επισήμανε στην υφυπουργό ότι  ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και άλλους γειτονικούς Δήμους δημιούργησε, μεταξύ άλλων, πολλά προβλήματα στη σχολική στέγη, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και στους φοιτητές που κατάγονται από σεισμογενείς περιοχές.

«Σήμερα μόλις ξεκίνησαν τα μαθήματα στο 1ο και δεύτερο Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου, σε προκατασκευασμένες αίθουσες και σε διπλή βάρδια, αφού μόνο 22 από τις ογδόντα και πλέον αίθουσες που χρειάζονται έχουν στηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας την αδυναμία λειτουργίας άλλων σχολικών μονάδων, όπως το ειδικό σχολείο, τα Λύκεια και τα Γυμνάσια των περιοχών καθώς και επαγγελματικών Λυκείων  και ζήτησε από την υφυπουργό:

1.Αποκατάσταση της σχολικής στέγης στο σύνολο της, με γοργούς ρυθμούς και επιστροφή των μαθητών στην κανονικότητα

2.Για τους πρωτοετείς φοιτητές, μοριοδότηση και κατά προτεραιότητα ένταξη στις φοιτητικές εστίες, αφού το εισόδημα των γονέων τους επλήγη ανεπανόρθωτα

3.κατ΄εξαίρεση μετεγγραφές για τους φοιτητές από τις σεισμόπληκτες περιοχές, εγγύτερα του τόπου συμφερόντων τους

4.ειδική μοριοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και έχουν χάσει ήδη πολλά μαθήματα, όπως άλλωστε έχει γίνει κατά το παρελθόν σε άλλες περιοχές (Δαμάσι, Σάμος κλπ) που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, καταθέτοντας και στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή αγωνίας των μαθητών της Γ’ Λυκείου Αρκαλοχωρίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά την επίκαιρη ερώτηση.

Η απάντηση της Ζέττας Μακρή

Η υφυπουργός απάντησε ότι:

1.εκπονείται σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών κτιριολογικό πρόγραμμα για τις σχολικές στέγες που επλήγησαν. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 104 σχολεία είναι κατάλληλα, 53 κτίρια έχουν ελαφρές βλάβες, 23 κρίνονται ακατάλληλα με εκτεταμένες βλάβες,7 έχουν βαριές βλάβες ενώ 4 έχουν ζημιές στον φέροντα οργανισμό.

2.Για την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στα ισχύοντα με τις φοιτητικές εστίες και την χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος, αναγνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για τους σεισμόπληκτους.

3. Ύστερα από την επιμονή του Βουλευτή, η Υφυπουργός αναγνώρισε τις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν για μαθητές και σπουδαστές  και  δεσμεύτηκε για:

-Κατ΄εξαίρεση μετεγγραφές των φοιτητών που είναι  από τις σεισμόπληκτες περιοχές, οι αιτήσεις των οποίων μπορούν να κατατεθούν οποτεδήποτε, θα εξεταστούν από 5μελή επιτροπή ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκδοθεί και η Υπουργική απόφαση.

-Ειδική μοριοδότηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλήνιες εξετάσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές. Μάλιστα ανέφερε στον Βουλευτή ότι επιφυλάσσεται καθώς η εν λόγω αρμοδιότητα ανήκει στον Υφυπουργό κ.Α.Συρίγο. Ο κ.Κεγκέρογλου αμέσως μετά το πέρας της ερώτησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει θετικά την πρόταση του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΕΚΑ - ΟΑΕΔ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε πληρώνουν 1.000.000 πολίτες

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
«Πελάτης» του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων και ο 35χρονος που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια - Εμπλοκή δεκάδων αστυνομικών
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ - Άτομο «πλήρως εμβολιασμένο που εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, παρουσιάζοντας βελτίωση»
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ