Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
foitites kentriki diamartyria emp
Διαμαρτυρία για την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο ΕΜΠ και τη στάση του κοσμήτορα πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ιδρύματος - Τι καταγγέλλουν για τα περί «αυθαίρετου κτίσματος»

Μαζική κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία του ΕΜΠ και πορεία μέσα στην Πολυτεχνειούπολη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο ίδρυμα, έπειτα από κλήση του κοσμήτορα, και τις αναφορές περί «αυθαίρετου κτίσματος».

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, απαίτησαν απαντήσεις για τη στάση του κοσμήτορα κ. Κουρκουλή, ενώ καταγγέλλουν ότι ο ίδιος διαδίδει ψεύδη για τον Φοιτητικό Σύλλογο της ΣΕΜΦΕ και τις δυνάμεις στο εσωτερικό του.

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι σε προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων ο κ. Κουρκουλής απουσίαζε, όπως και ο πρύτανης κ. Μπουντουβής. Μάλιστα, όπως τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι, ο κ. Κουρκουλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε, όταν διερωτήθηκε για το διήμερο lockout της Σχολής ΕΜΦΕ απάντησε: «Και θα το ξανακάνω άμα χρειαστεί».

«Πρόκειται για τελείως αντιακαδημαϊκές και εκβιαστικές συμπεριφορές ανθρώπων, που έχουν θεσμικό ρόλο στο ΕΜΠ. Οι άνθρωποι αυτοί καθηγητές ακαδημαϊκοί φέρνουν ΟΠΚΕ στους φοιτητές και είναι απόντες όταν οι φοιτητές είναι εκεί για να θέσουν τα αιτήματα τους», σημειώνουν οι φοιτητές.

Οι φοιτητές έχουν ήδη εκδώσει ανακοίνωση, όπου παρουσιάζουν τα γεγονότα από τη δική τους σκοπιά.

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι οι αναφορές περί «αυθαίρετου κτίσματος» δεν ευσταθούν, καθώς η «αίθουσα Leonardo εσκεμμένα εγκαταλείφθηκε από τον Κοσμήτορα, δεν ήταν λειτουργική, εγκυμονούσε κινδύνους, αλλά και άφηνε ανοιχτά ενδεχόμενα για κάθε είδους προβοκάτσια. Επειδή τόσο η Κοσμητεία, όσο και η Πρυτανεία, δεν προχωρούν επι μήνες σε καμία ενέργεια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την ασφάλεια των φοιτητών και των χώρων της σχολής, επιχειρήθηκε η κατάσταση να ρυθμίσει προσωρινά από τους ίδιους τους φοιτητές που έχουν την ευθύνη του χώρου, μέχρι τα όργανα διοίκησης να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Επιπλέον, σημειώνουν: «Σε όλο αυτό το διάστημα, είχαν προηγηθεί οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με την Κοσμητεία και την Πρυτανεία, ενώ έχει γνωστοποιηθεί στα όργανα διοίκησης ότι, επειδή πρόκειται για σημαντικό ζήτημα και είναι μεγάλη ολιγωρία από την πλευρά τους, εάν δεν ενεργήσουν, θα αναληφθεί πρωτοβουλία από τους φοιτητές που διαχειρίζονται το χώρο, καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε απροστάτευτους τους χώρους, ειδικά σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της σχολής και δια ζώσης μαθημάτων. Ήταν επίσης γνωστό, ότι οποιαδήποτε τεχνική λύση προτεινόταν από την διοίκηση του ΕΜΠ που θα διασφάλιζε το χώρο, θα γινόταν αποδεκτή».

foitites emp
foitites 2 emp
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα