Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
emp-apomakrinsi_oikodomikon_ilikwn
Επιστολή Συλλόγου ΣΕΜΦΕ - ΕΜΠ αναφορικά με την κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος από την πολεοδομία

Με επιστολή του ο Σύλλογος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τοποθετείται στο θέμα της κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος από την πολεοδομία που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στον χώρο του ΕΜΠ.

Όπως αναφέρει η επιστολή των φοιτητών, το εν λόγω κτίσμα λειτουργούσε ως γραφεία της συνδικαλιστικής φοιτητικής παράταξης που συμμετέχει στο σύλλογο φοιτητών ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ

Έπειτα από την καταστροφή του χώρου τον Απρίλιο του 2021, φοιτητικοί Σύλλογοι και παρατάξεις πήραν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών καθώς όπως σημειώνουν ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Κουρκουλής και ο αναπληρωτής του, αλλά και συνολικά η Κοσμητεία του ΕΜΠ, όσο και η Πρυτανεία και Τεχνική Υπηρεσία του ΕΜΠ καθυστερούσαν τις διαδικασίες. Επισημαίνει πως ο Κοσμήτορας που απέτρεψε την επισκευή ήταν ο ίδιος που έβαλε την αστυνομία μέσα στη σχολή και που έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία να τοποθετηθούν μόνο κάγκελα, αφήνοντας ουσιαστικά το χώρο ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να μπει μέσα.

Παράλληλα, καταγγέλλει πως «το παραμύθι της «Καθημερινής» περί κάποιας ομάδας αντιεξουσιαστών που είχε προηγουμένως καταλάβει την αίθουσα, ή περί του ότι υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ ομάδων, δεν έχει καμία σχέση απολύτως με την πραγματικότητα». Εν αντιθέσει, οι καταστροφές σημειώθηκαν στα πλαίσια επίθεσης σε εκδήλωση φοιτητικών παρατάξεων του Πολυτεχνείου, η οποία κατέληξε σε τραυματισμούς φοιτητών. 

Αναλυτικά:

Η αίθουσα Leonardo, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, λειτουργεί ως γραφεία συνδικαλιστικής φοιτητικής παράταξης που συμμετέχει στο σύλλογο φοιτητών ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, έχοντας καταλάβει την δεύτερη θέση στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές.

Στα τέλη Απριλίου του 2021, τα συγκεκριμένα γραφεία υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από στοιχεία που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό χώρο και το φοιτητικό κίνημα, στα πλαίσια επίθεσης σε εκδήλωση φοιτητικών παρατάξεων του Πολυτεχνείου, η οποία κατέληξε σε τραυματισμούς φοιτητών. Η επίθεση αυτή καταγγέλθηκε από 70 σύλλογος φοιτητών, μεταξύ αυτών και τον δικό μας, αλλά και από την ίδια την Πρυτανεία του ΕΜΠ με απόφασή της. Το παραμύθι της «Καθημερινής» περί κάποιας ομάδας αντιεξουσιαστών που είχε προηγουμένως καταλάβει την αίθουσα, ή περί του ότι υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ ομάδων, δεν έχει καμία σχέση απολύτως με την πραγματικότητα. Έκτοτε, επειδή οι καταστροφές δημιουργούσαν κινδύνους για τους φοιτητές της σχολής, αφήνοντας την αίθουσα εκτεθειμένη, ο Σύλλογος Φοιτητών, αλλά και οι παρατάξεις πήραν διαδοχικές πρωτοβουλίες ώστε η Κοσμητεία και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου να προχωρήσουν στις απαραίτητες επισκευές.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των οργάνων διοίκησης ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές, μέχρι σήμερα,  δηλαδή σχεδόν έξι μήνες αργότερα, δεν έχει γίνει καμία εργασία, παρά μόνο έχουν τοποθετηθεί κάγκελα, χωρίς καν εσωτερικά τζάμια, με αποτέλεσμα η αίθουσα να παραμείνει συνεχώς ανοιχτή, αλλά και να δημιουργούνται προβλήματα στην ίδια τη σχολή. Συμμέτοχοι της συζήτησης για την αποκατάσταση των καταστροφών, ήταν τόσο ίδιος ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Κουρκουλής και ο αναπληρωτής του, αλλά και συνολικά η Κοσμητεία του ΕΜΠ, όσο και η Πρυτανεία και Τεχνική Υπηρεσία του ΕΜΠ, με την οποία γίνονταν όλο αυτό το διάστημα αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις. Βασικός παράγοντας που απέτρεψε την επισκευή ήταν ο Κοσμήτορας, ο όποιος σήμερα έβαλε την αστυνομία μέσα στη σχολή. Ήταν ο ίδιος προσωπικά που έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία να τοποθετηθούν μόνο κάγκελα (και αυτό με καθυστέρηση μηνών),  αφήνοντας ουσιαστικά το χώρο ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να μπει μέσα.

Η αίθουσα, όπως εσκεμμένα εγκαταλείφθηκε από τον Κοσμήτορα, δεν ήταν λειτουργική, εγκυμονούσε κινδύνους, αλλά και άφηνε ανοιχτά ενδεχόμενα για κάθε είδους προβοκάτσια. Επειδή τόσο η Κοσμητεία, όσο και η Πρυτανεία, δεν προχωρούν επι μήνες σε καμία ενέργεια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την ασφάλεια των φοιτητών και των χώρων της σχολής, επιχειρήθηκε η κατάσταση να ρυθμίσει προσωρινά από τους ίδιους τους φοιτητές που έχουν την ευθύνη του χώρου, μέχρι τα όργανα διοίκησης να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Σε όλο αυτό το διάστημα, είχαν προηγηθεί οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με την Κοσμητεία και την Πρυτανεία, ενώ έχει γνωστοποιηθεί στα όργανα διοίκησης ότι, επειδή πρόκειται για σημαντικό ζήτημα και είναι μεγάλη ολιγωρία από την πλευρά τους, εάν δεν ενεργήσουν, θα αναληφθεί πρωτοβουλία από τους φοιτητές που διαχειρίζονται το χώρο, καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε απροστάτευτους τους χώρους, ειδικά σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της σχολής και διαζώτωσης μαθημάτων. Ήταν επίσης γνωστό, ότι οποιαδήποτε τεχνική λύση προτεινόταν από την διοίκηση του ΕΜΠ που θα διασφάλιζε το χώρο, θα γινόταν αποδεκτή.

Τα παραπάνω αποτελούν αποκατάσταση της πραγματικότητας. Ωστόσο η ουσία βρίσκεται αλλού. Η αντίδραση του Κοσμήτορα Κουρκουλή, αλλά και όσων «δημοσιογράφων» και «αξιόπιστων ΜΜΕ» σπαεύδουν χωρίς καμία προσπάθεια διασταύρωσης ή ελάχιστης δημοσιογραφικής έρευνας, να αναπαράξουν τις ενέργειές τους και μάλιστα διανθισμένες με εξωφρενικά ψέματα, δεν είναι τυχαία και εξυπηρετεί συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ
 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του αρχιβασανιστή της χούντας που αποκάλυψε ο Λιάνης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Κλωτσοπατινάδες στα σχολεία, «τατιανικές» κραυγές, και επιλεκτικές ευαισθησίες

ΑΣΕΠ: Πώς αμείβονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με ένα πτυχίο (πίνακας)

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

βία κατά των γυναικών
Ενδοοικογενειακή βία: Μητέρα και κόρη ξέφυγαν από τον κακοποιητή με τη βοήθεια των γειτόνων
Η γυναίκα υπέβαλε αίτηση παροχής νομικής βοήθειας στο Πρωτοδικείο Αθηνών
Ενδοοικογενειακή βία: Μητέρα και κόρη ξέφυγαν από τον κακοποιητή με τη βοήθεια των γειτόνων
ypaith
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Θα συμμετάσχουν οι διορισμένοι από το 1999 έως το 2012
Οι εκπαιδευτικοί που είχαν διοριστεί μετά το 1999 και πριν το Σεπτέμβριο του 2012, καθώς και όσοι διορίστηκαν με δικαστική ή υπουργική απόφαση μετά...
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Θα συμμετάσχουν οι διορισμένοι από το 1999 έως το 2012