Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Καθηγητής της πρώην ΑΣΟΕΕ φέρεται να είναι υπό δικαστικό έλεγχο και άσκηση διώξεων σε βάρος του για σοβαρότατα αδικήματα - Μηδενικά αντανακλαστικά από τις αρχές που γνωρίζουν την υπόθεση

Καθηγητής της πρώην ΑΣΟΕΕ φέρεται να είναι υπό δικαστικό έλεγχο και άσκηση διώξεων σε βάρος του για σοβαρότατα αδικήματα. Η υπόθεση μπορεί να είναι γνωστή στις αρχές που όμως μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει μηδενικά αντανακλαστικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, υπάρχει μια αλληλουχία καταγγελιών, αναφορών και μηνύσεων από το 2018 μέχρι σήμερα για τον ίδιο καθηγητή και μάλιστα από διαφορετικά πρόσωπα (όλοι καθηγητές στην ΑΣΟΕΕ).

Ο συγκεκριμένος κατέχει δε δύο κρατικές θέσεις. Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠροΠο και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου. Μάλιστα, πρόσφατα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Κ. Σκρέκα, ο ίδιος επαναδιορίστηκε στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, τον περασμένο Ιούλιο, ενώ εκκρεμούσε τακτική σε βάρος του ανάκριση για σοβαρότατα αδικήματα.

Τι καταγγέλλεται σε βάρος του

Το 2018, μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνέταιρό του σε εταιρεία, για τοκογλυφία από κοινού, εκβίαση από κοινού κι όλα αυτά κατ’ εξακολούθηση. Ομως, δεν ήταν μόνο αυτό. Σύμφωνα με την κατάθεση του μηνυτή, «τον Φεβρουάριο του 2016, πραγματοποίησα απρογραμμάτιστη επίσκεψή μου, μεσονύκτια ώρα, στα γραφεία του Ομίλου μας, στο Βουκουρέστι. Ο σκοπός ήταν να διερευνήσω τιμολόγια για πιθανές οικονομικές ατασθαλίες, του … γιατί είχα ανακαλύψει εικονικό τιμολόγιο και πληρωμή προς τη σύζυγό του 148.500 ευρώ». Ο μηνυτής καθηγητής καταθέτει, στη συνέχεια, ότι εισερχόμενος στο γραφείο ήταν μάρτυρας και άλλων παραβατικών πράξεων αλλά και ότι ο ίδιος δέχτηκε στη συνέχεια απειλές για τη ζωή του.

Το 2019, ασκήθηκαν οι διώξεις, ενώ για το αδίκημα της τοκογλυφίας, που στο μεταξύ έγινε πλημμέλημα, ορίστηκε δικάσιμος, που πήρε αναβολή για τις αρχές του 2022. Το κακούργημα της εκβίασης είναι πλέον αντικείμενο της κύριας ανάκρισης.

● Σύμφωνα με άλλα έγγραφα, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεύτερη βαριά καταγγελία εναντίον του από τρίτο καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, που ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω αντιδικία.

Κατηγορίες για παραβίαση του Ποινικού Κώδικα

Μία επιστολή αυτού του καθηγητή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές Οκτωβρίου, πραγματικά σοκάρει. Προηγήθηκε δική του εκτενής αναφορά τόσο στον πρύτανη της σχολής όσο και στην υπουργό Παιδείας, από τον περασμένο Μάρτιο. Παρ’ όλες τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες και τη δικαστική εμπλοκή, ο καταγγελλόμενος παραμένει αλώβητος στις θέσεις του.

Η επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Πλιώτα, (6.10.2021), αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «πληροφορήθηκα από το πανεπιστήμιο ότι με την ΑΒΜ/ΔΖ21-4726, οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές διεξάγουν προανάκριση σε βάρος του… αναπληρωτή καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Η προανακριτική διαδικασία σε βάρος του αφορά τα ενδεχόμενα παράβασης των άρθρων […] του Ποινικού Κώδικα. Ο … τον Οκτώβριο του 2019 διορίστηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, μέλος του Πράσινου Ταμείου. Επίσης, με απόφαση της 9ης Νοεμβρίου 2019 του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε διοριστεί μέλος του ΚΕ.ΜΕ.Α. (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας). Το ζωτικής σημασίας ζήτημα είναι ότι ο … ισχυρίζεται ότι έχει τεράστιες διασυνδέσεις με πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και με τον διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού, για τον οποίο έχει ισχυριστεί ότι διαχειρίστηκε διάφορες νομικές υποθέσεις του».

Η επιστολή καταλήγει: «ο υπογράφων και ένας συνάδελφος εκ των αρχαιοτέρων Τακτικών Καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχουμε καταστεί αυτόπτες μάρτυρες περιστατικού γενετήσιας προσβολής από πλευράς του. Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και με Εξώδικη Δήλωσή μας της 28ης Ιουνίου 2021 δηλώσαμε ότι επιθυμούμε να καταθέσουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα που έχει επιληφθεί της δικογραφίας. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, στις 15 Ιουλίου 2021, δέχτηκε η εξώδικη δήλωσή μας να εγχειρισθεί και να τεθεί στη δικογραφία, προκειμένου να κριθεί από τον κ. εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση […]».

Ο επιστολογράφος ζητάει άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και να δοθεί η επιστολή στη δημοσιότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση