Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η νέα πραγματικότητα έχει αυξήσει τις ανάγκες για μεταφορά τροφίμων, εμπορευμάτων, ενέργειας και ιατρικών προμηθειών σε όλες τις ηπείρους. Οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να γίνουν πιο ευκίνητες και ευέλικτες σε αυτήν την μεταβαλλόμενη κατάσταση δημιουργώντας αποτελεσματικές στρατηγικές και σχέδια αντιμετώπισης

Η ναυτιλία δεδομένα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους της παγκόσμιας οικονομίας καθώς μέσω αυτής διακινείται πάνω από το 80 % του παγκόσμιου εμπορίου. 

Η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων. Μετά το αρχικό σοκ γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο για ανταπόκριση και προσαρμογή στις νέες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, ωστόσο οι κρίσιμες πληροφορίες για τις επιπτώσεις του COVID-19 στην παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα είναι δύσκολο να εκτιμηθούν και αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. 

Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει αυξήσει τις ανάγκες για μεταφορά τροφίμων, εμπορευμάτων, ενέργειας και ιατρικών προμηθειών σε όλες τις ηπείρους. Οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να γίνουν πιο ευκίνητες και ευέλικτες σε αυτήν την μεταβαλλόμενη κατάσταση δημιουργώντας αποτελεσματικές στρατηγικές και σχέδια αντιμετώπισης. 

Παράλληλα η ίδια η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει πίεση για καινοτομία ώστε να καταστούν οι ναυτιλιακές δραστηριότητες φιλικότερες προς το περιβάλλον, αποδοτικότερες και φθηνότερες. Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως για να μπορέσει η ναυτιλιακή βιομηχανία να πετύχει τους στόχους της θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά το εργατικό δυναμικό της και να βελτιωθεί -εκσυγχρονιστεί το εκπαιδευτικό του επίπεδο.  

Την ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό μαρτυρούν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της Διεθνούς Ναυτιλιακής Οργάνωσης BIMCO και του Διεθνούς Επιμελητήριου Ναυτιλίας (ICS). Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται πως μέχρι το 2026 θα χρειαστούν επιπλέον περίπου 90000 αξιωματικοί που θα στελεχώσουν το εμπορικό ναυτικό. Μάλιστα η έρευνα υπογραμμίζει πως ορισμένες ειδικότητες είναι ιδιαίτερα ελλιπείς, ιδίως σε τομείς διοίκησης και διαχείρισης. 

Στα Ελληνικά Πανεπιστήμια υπάρχουν 3 τμήματα που σας δίνουν την δυνατότητα να εμβαθύνετε στις Ναυτιλιακές σπουδές. Αυτά είναι το Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, το Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και το προ διετίας ιδρυθέν Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας στα Ψαχνά του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Όλα τα τμήματα σας εξοπλίζουν με τις απαραίτητες γνώσεις που θα χρειαστείτε για να σταδιοδρομήσετε σε τομείς διοίκησης, μάρκετινγκ και οικονομικών σε ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και με εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα όπως η περιβαλλοντική διαχείριση, η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, τα Ναυτιλιακά Χρηματοοικονικά κ.ά. Ως απόφοιτοι των τμημάτων μπορείτε να διεκδικήσετε θέσεις εργασίας σε ναυτιλιακές εταιρείες, οργανισμούς λιμένων και μεταφορών, σε εταιρίες εισαγωγών εξαγωγών και σε άλλες επιχειρήσεις σχετικές με τη ναυτιλία και το εμπόριο.

Φυσικά δυνατότητα σταδιοδρομίας στην ναυτιλιακή βιομηχανία προσφέρουν και οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακολουθώντας καριέρες είτε ως Πλοίαρχοι είτε ως Μηχανικοί στο Εμπορικό Ναυτικό.  

Θεόδωρος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL – Μαθηματικός  www.diakrotima.gr 

Γατούδης Γιώργος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων www.labora.gr  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κρούσματα αττική ερμού
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
eody test koronoios
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον - Δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς...
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Αναλυτικά οι αυξήσεις που περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
sxoleia koronoios
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)
Αναλυτικά το ΦΕΚ για το τι ισχύει μέχρι 31 Ιανουαρίου σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)